Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Jag testar OnePlus 5T - bästa telefonen på marknaden just nu!

OnePlus 5T är företagets första smartphone med det avlånga 18:9-formatet. Precis som många andra tillverkas flaggskepp är tanken att försöka maximera displayytan på framsidan. Nu har jag haft telefonen i min ägo ett tag, och här kommer min recension på telefonen. OnePlus 5T är en av få high-end telefoner som fått en unibodykonstruktion i aluminium tillsammans med ett lager Gorillaglas 5 på framsidan. På telefonens framsida hittar vi en display som täcker upp 80% av ytan. Det kan jämföras med Oneplus 5 där displayen täckte upp 73% av framsidan. På OnePlus 5 kunde man bestämma om man ville ha knapparna placerade utanför eller på skärmen. Dessvärre har OnePlus tagit bort möjligheten att ha navigeringsknapparna placerade utanför displayen eftersom telefonen fått mindre bezels. Däremot går det fortfarande att bestämma på vilken placering man vill ha knapparna placerade på displayen. På telefonens baksida hittar vi de dubbla kamerorna tillsammans med en dubbel LED-blixt och en fingeravtrycksläsare. OnePlus har på alla tidigare modeller valt att placera fingeravtrycksläsaren på telefonernas framsidor, men har nu alltså bestämt sig för att sätta läsaren på baksidan.På telefonens undersida sitter en högtalargrill, en USB Type-C-kontakt och ett hörlursuttag. Jag tycker det är bra att OnePlus valt att behålla hörlursuttaget eftersom att det, enligt mig, inte finns någon större anledning till att ta bort det. En annan sak jag gillar skarpt med OnePlus 5T är knappen som kan skifta mellan olika ljudlägen. Likt Apple och iPhone har OnePlus en dedikerad knapp för att byta mellan de olika lägena ljud, ljudlöst eller endast vibration. Det är märkligt att flera tillverkare inte utrustat sina enheter med en liknande knapp då den är suverän! På den högra långsidan har OnePlus valt att placera strömknappen tillsammans med ett kombinerat volymreglage.

OnePlus 5T är företagets första smartphone med det avlånga formatet 18:9, vilket innebär att telefonen är dubbelt så hög som den är bred. OnePlus 5T är dessutom företagets första telefon med Full HD+ - upplösning (2160 x  1080 pixlar). Det är riktigt bra att OnePlus valt att använda sig av en AMOLED-panel från Samsung då den här panelen till exempel bidrar med en bra svärta liksom andra mörka färger. Det jag kan tycka inte är lika bra med panelen är att de ljusa färgerna blir något överdrivna. När jag lägger OnePlus 5T sida-vid-sida med LG G6 och går in i Google Chrome kan jag klart och tydligt se att LG:n har en panel som visar mycket mer verklighetstrogna ljusa färger. I det här fallet ser LG:s bakgrund verkligen vit ut, att jämföra med OnePlus 5T:s bakgrund som ser mer gul ut.
Mina konkurrenter har många klagat på att de tycker OnePlus 5T fått en för låg upplösning i och med upplösningen 2160 x 1080 pixlar. Det är något jag inte kan hålla med om eftersom att det inte går att urskilja enstaka pixlar vid Full HD - upplösning. Dessutom gör den lägre upplösningen att OnePlus 5T får bättre batteritid och dessutom blir något snabbare.

Det är på prestandaområdet OnePlus 5T verkligen sticker ut från sina konkurrenter. Telefonen använder sig av samma processor som till exempel HTC U11, men har dubbla mängden RAM. Det innebär att OnePlus 5T utrustats med 8 GB RAM, vilket är samma mängd RAM som en hyfsad dator. Företagets gränssnitt kallar man för Oxygen OS, vilket är ett gränssnitt som är väldigt ”light” ovanpå Stock Android. Det kommer således inte som någon överraskning att varenda sak jag gör med telefonen går blixtsnabbt. Snapdragon 835 är ju ett prestandachipp utan dess like och utan någon onödig bloat från Samsung i vägen finns det inget som kan hindra besten!Vid lite spelande av flygsimulatorn Infinity Flight i drygt 35 minuters körande av en Boeing 777-300ER kunde jag konstatera att telefonens aluminiumkropp inte ens hade blivit ljummen, ett fenomen jag aldrig varit med om på tidigare telefoner jag testat. Jag kan verkligen inte sluta tjata om vilket prestandamonster OnePlus 5T är, för det är den verkligen. Om inte program och framtida uppdateringar blir tyngre kommer det knappast behövas någon bättre processor i kommande OnePlus-telefoner.
Som jag nämnde tidigare har mitt exemplar 8 GB RAM, vilket är dubbla mängden RAM mot till exempel Samsung Galaxy S8 och HTC U11. OnePlus 5T klarar av att gå mellan olika appar utan några som helst problem. Som väntat kommer luren ihåg de program jag haft igång långt bak i listan.Självklart testade jag att köra ett benchmarkprogram. Den här gången föll valet på GeekBench. Som jämförelse av poängen hade jag min Samsung Galaxy S8+ sida-vid-sida med OnePlus 5T. I Single-Core fick OnePlus 5T poängen 1984 medans Galaxy S8+ fick motsvarande på 2016. Om vi istället kollar in Multi-Core – prestandan så fick OnePlus 5T poängen 6751 medans Galaxy S8+ fick poängen 6680. Även fast OnePlus 5T fick något sämre siffror måste jag säga att jag tycker att telefonen varvar Galaxy S8+ i hastighet vid ”vanlig” användning. Samsungs telefon tar väldigt lång tid på sig när jag ska göra något så enkelt som att kolla Facebook, något OnePlus 5T inte gör.

OnePlus 5T har precis som sin föregångare fått en primär 20 MP-kamera på baksidan tillsammans med en sekundär 16 MP-kamera. Bägge kameror har fått bländartalen f/1.7, vilket möjliggör att mycket ljus släpps in genom linsen. Det är framförallt mörkerfoto OnePlus förbättrat med OnePlus 5T från föregångaren OnePlus 5. Telefonen får även till riktigt detaljrika bilder i ljuset. När jag tog och zoomade in en bild kunde jag inte urskilja några pixlar, och OnePlus 5T är den första telefonen där jag inte kunnat göra det, och tro mig, då har jag testat riktigt många telefoner det senaste halvåret.

Som jag nämnde har telefonen en mycket bra kamera att fota med även när ljuset tryter. I mörkret skapar OnePlus 5T mindre brus än många konkurrenter, men det märks tydligt att smartphonetillverkarna fortfarande har svårt att få till bra kameror för mörkerfoton. Med det sagt borde OnePlus kunna skicka ut en mjukvruuppdatering som fixar mycket av det brus ni hittar på bilden nedan. Något som däremot är lite underligt är att den sekundära kameran har som primär uppgift att aktiveras i mörker. Men det går inte att undvika att säga att OnePlus 5T är en kanontelefon att fotografera med.
Den sekundära kameran sitter inte bara på baksidan för att kunna ta mörkerfoton. Den sitter också där för att man ska kunna ta porträttbilder, alltså bilder med ett objekt i fokus med en suddig bakgrund, en funktion som fungerar riktigt bra då telefonen är snabb på att hitta fokus, bra där OnePlus!

Den främre kameran har fått upplösningen 16 megapixel tillsammans med bländartalet f/2.0. Det märks att OnePlus satsat hårt på kameraområdet hos 5T då den främre kameran liksom resterande två kameror tar bilder med en hög detaljrikedom. Dessutom kan man med OnePlus 5T stoltsera med att ta riktigt selfies i mörkret.

En Scania OmniLink 

OnePlus 5T har fått en motsvarande funktion till Apples Face ID. Ja, du hörde rätt. OnePlus har implementerat en funktion som låter användare låsa upp mobilen via ansiktet, otroligt smidigt! Funktionen fungerar galant i dagsljuset, men telefonen har desto svårare att identifiera mitt ansikte i mörkret. Om mqan inte vill använda ansiktsupplåsningen kan man använda sig av fingeravtrycksläsaren som liksom den också är blixtsnabb.

OnePlus har naturligtvis utrustat OnePlus 5T med företagets snabbladdningsteknik Dash Charge. Den här laddningstekniken ger OnePlus 5T en hel dags användning på en halvtimme, vilket är fantastiskt! Jag gillar verkligen att OnePlus prioriterar snabbare laddning via kabel än trådlös laddning och långsammare laddning via kabel. OnePlus 5T har fått ett precis lika stort batteri som föregångaren OnePlus 5 på 3300 mAh. Jag skulle inte säga att telefonen har dålig batteritid, utan snarare normal. Jag får batteriet att räcka en dag innan jag behöver sätta telefonen på laddning, vilket får anses som godkänt.

OnePlus 5T har också plats för dubbla SIM-kort, vilket innebär att man till exempel kan stoppa in ett SIM-kort med sitt privata nummer och ett annat SIM-kort med sitt jobbnummer, smidigt!

För att knyta ihop säcken är OnePlus 5T den perfekta telefonen för mig. Den har en riktigt snygg och välbyggd design, fantastiskt display, ruggigt bra kamera samt en ren och fantastiskt snabb mjukvara. Som bonus kostar telefonen dessutom bara 5599 kronor. På en skala 1-10 skulle jag ge OnePlus 5T betyget 10. OnePlus 5T är den bästa telefonen på marknaden just nu! This post first appeared on Mobilanyheter - Allt Det Senaste Inom Tech, please read the originial post: here

Share the post

Jag testar OnePlus 5T - bästa telefonen på marknaden just nu!

×

Subscribe to Mobilanyheter - Allt Det Senaste Inom Tech

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×