Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ora Pamantului ar trebui sa fie in fiecare zi!

In Fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour/ Ora Pământului. Ediția a 18-a va avea loc sâmbătă, 23 martie 2024, la ora 20:30.

Iar anul asta cei de la WWF Romania s-au gandit…Cum ar fi dacă toți oamenii de pe Pământ și-ar propune să facă ceva mic, pentru a proteja mediul înconjurător, în fiecare lună? Oricât de mic, dar să fie practicat   pentru o perioadă mai lungă si au ales cateva activitati pe care le putem face fiecare dintre noi ca sa salvam Planeta.

Eu anul asta am ales sa donez o ora pentru natura, sa-mi fac popcorn si sa ma uit la un documentar despre natura. Am ales serialul documentar Viata pe planeta noastra, care are 8 episoade, dar nu o sa ma opresc aici pentru ca cei de la WWF Romania, mai au si alte idei bune prin care pot contribui la salvarea planetei, cum ar fi: plimbarile in natura si am de gand sa fac asta la Plaiul Foii si Prapastiile Zarnestiului, sa economisesc mai multa apa, deja fac asta si inchid robinetul atunci cand ma spal pe dinti, sa vizitez o expozitie dedicata naturii. Anul trecut am fost la Muzeul Antipa si mi-a placut foarte mult.

Mai vreau sa-mi scot iubitul la un restaurant care reduce risipa de alimente si foloseste ambalaje ecologice si cel care imi vine acum in minte e Restaurantul vietnamez Little Hanoi, preferatul nostru.

De asemenea o sa inlocuiesc pungile de plastic cu unele de panza(deja am facut asta), o sa scriu articole despre protejarea naturii ori de cate ori gasesc o campanie ca asta, care sa merite, am schimbat becurile si electrocasnicele vechi cu unele mai eficiente din punct de vedere energetic, nu mai cumpar multe haine, iar pe cele care nu mi se mai potrivesc sau nu-mi mai vin aleg sa le donez si fac fotografii cu sau in natura ori de cate ori am ocazia.

„Protejarea planetei noastre este o responsabilitate comună și necesită o acțiune colectivă, așa că de #OraPământului2024 am lansat Banca Orelor pentru Natură, un instrument interactiv online care invită pe toată lumea, de pretutindeni, nu numai să stingă luminile în mod simbolic, ci și să dedice 60 de minute pentru a face un bine planetei! Fie că este vorba de o plimbare prin pădure în care te bucuri de aerul proasăt și de ciripitul păsărilor, fie că plantezi flori sălbatice pentru albine sau că te hotărăști să schimbi produsele nesustenabile de acasă cu alternative ecologice, există o multitudine de opțiuni din care poți alege.”

Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună.

Conceptul Banca Orelor pentru Natură este simplu: în loc să ne concentrăm doar pe o oră de acțiune, ce ar fi daca oamenii ar face asta in fiecare oră din fiecare lună pentru a face ceva în beneficiul mediului? Poți contribui cu o oră de voluntariat la o acțiune de curățenie a zonei in care locuiesti, cu o oră de plantare a copacilor în comunitatea ta sau cu o oră de educație ecologică în școli sau cu un mic ajutor dat vecinilor. Fiecare oră contează și poate avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător.

Imaginează-ți cum ar fi ca fiecare dintre noi să devină un gardian al naturii, dedicând lunar o mică parte din timpul nostru pentru a îngriji și proteja planeta noastră. Împreună, putem transforma o singură Oră a Pământului în mii și milioane de acțiuni de impact pentru casa noastră comună: Pamantul.

Banca Orelor pentru Natură nu este doar despre a face gesturi simbolice; este despre a cultiva o cultură a implicării și a responsabilității față de mediul înconjurător în fiecare zi a anului. Este despre a recunoaște că micile schimbări în comportamentul nostru de zi cu zi pot avea un impact mare asupra sănătății planetei noastre și că fiecare dintre noi poate face diferenta.

În timp ce sarbatorim cea de-a 18-a ediție a #OraPământului, să ne amintim că angajamentul nostru față de mediul înconjurător nu ar trebui să se limiteze doar la o oră pe an. Prin participarea la Banca Orelor pentru Natură, putem transforma această oră simbolică într-o mișcare lunară de protecție a mediului, demonstrând că împreună avem puterea de a face schimbări bune si de durata pentru viitorul nostru, al copiilor nostri și al planetei noastre.

Voi ce faceti in fiecare zi pentru protejarea naturii? Haideti sa facem o lista din care sa ne inspiram reciproc. Stiati cand este #OraPământului? Daca vreti sa donati si voi o ora pentru natura, o puteti face AICI.

Sursa: WWF Romania


This post first appeared on Jurnalul Iubirii, please read the originial post: here

Share the post

Ora Pamantului ar trebui sa fie in fiecare zi!

×

Subscribe to Jurnalul Iubirii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×