Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ti-ai luat o masina electrica. Informatii de care ai nevoie despre statiile de incarcare masini electrice

In anul 2022 masinile electrice au devenit un trend peste tot in lume, fiindca acum cu totii ne dorim sa salvam planeta si sa traim intr-o lume mai curata si mai putin poluata. In plus, pretul in crestere al carburantului ne face sa devenim ecologisti din convingere sau de nevoie.

Insa foarte putini oameni stiu ca primele Masini Electrice au aparut in anul 1880 si erau folosite pe distante scurte si in special de femei, pentru ca mergeau cu 20 km/h si erau foarte silentioase.

Acum vedem peste tot masini electrice sau hibrid si e un lucru foarte bun, chiar daca iubitorii de viteza si adrenalina nu vor inlocui niciodata o masina pe benzina/motorina cu una electrica, care ii conditioneaza atat ca numar de km cat si in privinta cailor putere.

Ceea ce conteaza este ca exista optiuni si ca putem alege in functie de preferinte si de buget. Acum vad in oras tot mai multe masini electrice si in parcari statii de Incarcare ceea ce inseamna ca ne aliniem incet, incet lumii civilizate si oferim si noi statii de incarcare masini electrice la dispozitia turistilor si a locuitorilor Brasovului(un oras turistic prin definitie).

M-am bucurat mult sa descopar harta cu statiile de incarcare masini electrice si sa vad ca sunt atat de multe peste tot in tara, astfel incat oriunde ai fi si de oriunde ai veni sa poti calatorii in voie!

Bineinteles ca fara cei care cumpara si pun la dispozitia clientilor astfel de statii de incarcare nu am avea atat de multe statii de Incarcare Masini Electrice pe tot cuprinsul tarii.

Insa sunt cateva lucruri de care trebuie sa ti cont atunci cand pleci la drum cu o masina electrica:

  • Timpul de incarcare a unei masini electrice-depinde de foarte multe lucruri: de la capacitatea bateriei, care cu cat e mai mare se incarca mai greu, dar tine mai multi km, la puterea prizei, care daca e una obisnuita, poate dura pana la 15 ore sa-ti incarci bateria, iar in cazul unei prize rapide, se va incarca in jumatate de ora(o mica, mare diferenta, cum spun eu), dar mai conteaza si puterea incarcatorului folosit(la fel ca la telefoanele mobile).
  • Cat te costa sa incarci o masina electrica-aici lucrurile stau un pic diferit, depinde unde nimeresti. In parcari si in statiile de incarcare masini electrice, incarcarea este gratuita iar in statiile private de incarcare costa 2 lei pe kilowatt.
  • Cum gasesti o statie de incarcare-pentru a găsi toate stațiile de încărcare electrică din țară și din străinătate, poți consulta harta pusă la dispoziție de PlugShare, care îți va oferi informații despre toate punctele de încărcare din apropierea ta, tipul acestora (normal, fast) și tariful pe care trebuie să îl plătești pentru încărcare.

Pe lângă această hartă, poți consulta oferta marilor lanțuri de magazine și a centrelor comerciale pe care le vizitezi constant, deoarece multe dintre acestea pun la dispoziție, în parcări, puncte de încărcare a mașinilor electrice, fără a percepe taxa de incarcare. Noi in Brasov, avem cateva statii de incarcare in centru si altele despre care probabil ca nu stiu, pentru ca nu am o masina electrica inca, chiar daca fiul meu imi spune zilnic ca el o sa-si cumpere o Tesla, asa ca am scris acest articol mai mult pentru el, chiar daca are 10 ani acum si in urmatorii zece ani sunt sigura ca vom vedea pe strazile Romaniei foarte multe masini electrice si implicit statii de incarcare masini electrice.

  • Cum îți poți încărca mașina acasă -aceasta optiune e doar pentru cei care isi permit sa plateasca facturi mari la curent, in contextul actual, dar e o optiune atunci cand nu vrei sa cauti o statie de incarcare, chiar daca acasa esti nevoit sa astepti pana la 8 ore pentru o incarcare completa, dar o poti lasa la incarcare peste noapte cand tariful e mai mic si atunci ai si avantaje.

Atunci cand iti cumperi o masina electrica si vrei sa te bucuri cat mai mult de ea e bine sa te asiguri din timp ca o poti incarca acasa sau ca ai acces la o statie de incarcare gratuita in apropierea casei tale.

Iar daca nu sti ce model de masina electrica sa alegi ti-am pregatit un top 10 al celor mai vandute si mai fiabile masini electrice:

  1.  Chevrolet –este o maşină strict electrică, dedicată traficului urban, cu autonomie sub 150 km.
  2.  BMW– oficialii BMW ne spun ca poate parcurge între 130 şi 160 km fără probleme, în funcţie de stilul de condus, trafic si anotimp.
  3. Kia-care oferă o autonomie maximă de 200 km.
  4. Mult aşteptata versiune electrică a carismaticului Fiat-are o autonomie de 120 de km.
  5. Ford Focus-are o autonomie de 160 km/h.
  6. Mitsubishi-În teorie, cu bateriile complet încărcate, Mitsubishi are o autonomie maximă de 150 km – valoare influenţată de anotimp şi de stilul de condus.
  7. Toyota-aceasta maşina poate fi condusă în două moduri: Normal, unde demarajul 0-100 km/h se realizează în 8,6 secunde, iar viteza maximă este limitată la 85 mph (circa 137 km/h), respectiv Sport, caz în care demarajul 0-100 km/h este numai 7,0 secunde, iar viteza maximă atinge 100 mph (sau 160 km/h).
  8.  Nissan- maşina Nissan este capabilă de o autonomie de 160 km pentru fiecare încărcare completă a bateriilor, lucru suficient pentru a satisface nevoile a 70% din clienţi pe plan mondial.
  9. Honda-autonomia pe care o va obţine Honda, în versiune electrică este de 198 km, în modul Econ, iar reîncărcarea bateriilor se va realiza în doar trei ore.
  10. Tesla-are o baterie de 90 kWh ce oferă autonomiei generale un plus de 24 de kilometri. 

Nu am scris si modelul masinii pentru ca intre timp au aparut noi modele si atunci cand iti cumperi o masina e bine sa mergi, sa le vezi pe toate si sa alegi modelul care ti se potriveste.

Voi aveti masina electrica? Va doriti una? Aveti statii de incarcare masini electrice in apropierea casei?

Sursa foto: Victor



This post first appeared on Jurnalul Iubirii, please read the originial post: here

Share the post

Ti-ai luat o masina electrica. Informatii de care ai nevoie despre statiile de incarcare masini electrice

×

Subscribe to Jurnalul Iubirii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×