Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Recenzie: Proiecte globale 2045 de Daniel Estulin

Cartea Proiecte globale 2045 de Daniel Estulin, pe care am primit-o acum ceva vreme de la Editura Meteor Press si nu am apucat sa o citesc pana acum, a fost pentru mine ca un dus rece, un dus care m-a ajutat sa inteleg ca realitatea in care traim noi nu e si realitatea din spatele cortinei acolo unde elitele lumii ne decid soarta si nu doar soarta noastra ci si pe a copiilor nostri.

Poate va intrebati cine e Daniel Estulin si de ce ar trebui sa luam cele spuse de el drept adevarate si nu doar niste teorii ale conspiratiei? Daniel Estulin este doctor in inteligenta conceptuala si colonel al contrainformatiilor militare rusesti, ba mai mult a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru pace.

Estulin afirma ca actuala criza a sanatatii cauzata de coronavirus este secundara, dar va accelera sfarsitul ciclului pe care il traim odata cu prabusirea pietelor si sfarsitul erei care a inceput cu acordurile de la Bretton Woods din 1944.

„Lumea traieste ultimele decenii relativ calme inainte de „criza Matrioska” care se pare ca va matura nu numai capitalismul cu tot cu sustinatorii sai ci intreaga civilizatie post-neolitica. Iar Daca omenirea va reusi sa supravietuiasca, chiar daca va scadea la 1 miliard, din 8 miliarde cati suntem acum, noua civilizatie va trebui sa fie complet diferita”.

Ca sa supravietuim Trebuie sa facem o promisiune: sa ne pregatim cat mai bine pentru a infrunta cataclismele globale cu demnitate, cu hotarare si cu forta, pentru ca atunci cand ne luam la tranta cu soarta nu mai conteaza decat problemele universale -viata, supravietuirea si moartea.

Intrebarea pe care trebuie sa ne-o punem este daca, atunci cand ne vom confrunta cu auto-distrugerea, vom fi suficient de intelepti ca sa ne schimbam destinul, inlocuind paradigma actuala distructiva, care incearca sa consolideze un imperiu mondial si sa rezolve conflictele prin razboi, cu un exemplu moral care sa inspire imaginatia si sa dea speranta omenirii.

Nu va fi usor sa realizam aceasta schimbare, dar daca ar fi usor, oricine ar fi facut-o deja. Insa trebuie sa intelegem ca este lumea noastra si nu trebuie sa lasam istoria sa ne distruga.

„Trebuie sa facem o declaratie de principii. Acestia suntem noi! Asta este ceea ce reprezentam! Ne vom apara pana la capat prezentul si viitorul, caminul nostru planetar, viitorul copiilor si al nepotilor nostri. Ne vom apara dreptul de a trai in pace, de a ne simti protejati in casele noastre, pe strazile noastre, in orasele si in tarile noastre. De a putea sa ne educam copii. Trebuie sa credem in ceva. Sa nazuim spre ceva mai bun. Sa lucram in libertate si cu inspiratie, pentru a imbunatati viata tuturor oamenilor. Daca nu vom actiona cu intelepciune, daca nu vom avea o ideologie, daca vom fi lipsiti de cunostinte tehnice si stiintifice, nu vom putea construi o lume mai buna”.

Da, exista speranta.

Asa vreau sa inchei aceasta recenzie cu un fel de mantra care sa ne duca pe drumul cel bun si sa intelegem ca trebuie sa lasam ceva in urma pentru generatia urmatoare, sa le dovedim ca am existat.

Voi ati citit cartea? Va ingrijoreaza viitorul?



This post first appeared on Jurnalul Iubirii, please read the originial post: here

Share the post

Recenzie: Proiecte globale 2045 de Daniel Estulin

×

Subscribe to Jurnalul Iubirii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×