Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Comportamentul unei mamici in vremuri de Corona

Scriu acest articol dupa conferinta de presa de azi noapte din care am aflat ca suntem obligati sa stam in casa si in timp ce o masina de politie imi urla in urechi: Stati in casa! Nimic din toate astea nu ma mira, atata timp cat oamenii mai cred inca ca totul e o gluma si ca nu o sa ni se intample noua, li se intampla doar altora, fie ei chinezi, italieni, francezi si alte natiuni mai putin norocoase, desi statistica tine sa ne contrazica in fiecare zi.

Si ce facem noi? Cum reactionam in situatii de criza? NE IMBULZIM MAI MULT CA NICIODATA IN MAGAZINE ca sa cumparam faina si hartie igienica. Nu zic ca nu e buna, sau ca nu ne trebuie, dar chiar avem nevoie de aceste lucruri in cantitati industriale? Viata noastra e atat de trista si de goala incat totul se rezuma la asta? La consum?

Asa ca am fost mai mult decat fericita atunci cand am vazut initiativa fondatorului BlogalInitiative.ro, Cristian China-Birta, #AsteaAsaSeFac, care a lansat „Ghidul cumpărătorului în vremurile Corona”, prin care îi îndeamnă pe oameni să adopte un comportament responsabil la cumpărături. Poate daca postam peste tot, urlam tare, lipim afise in scara blocului, strigam in megafoane, lumea va intelege ca fiecare dintre noi suntem parte dintr-un lant uman si ca trebuie sa tinem cont de aceste 8 reguli, pentru siguranta noastra si a celor dragi:

  1. Evită transportul public pe distanțe mari și fă-ți cumpărăturile de la magazinul de pe lângă casă.
  2. Nu ieși în public decât dacă chiar trebuie!
  3. Sunt mulți oameni în magazinul ăla din vecini? Așteaptă liniștit afară, pănă se mai golește, la cel puțin 1 metru distanță față de ceilalți;
  4. Când îți alegi produse neambalate, pune-ți neapărat mănușile alea din plastic de la magazin, pe care să nu uiți să le arunci la coș imediat ce termini treaba; așa te ferești de neplăceri și pe tine, și pe alții;
  5. Cumpără doar strictul necesar, magazinele au destulă marfă în depozit și se aprovizionează întruna;
  6. Dacă poți, evită plata cu bani cash; cardul te expune mai puțin la viruși;
  7. Și când pleci, și când revii acasă, spală-te pe mâini cu apă și săpun, câte cel puțin 20 de secunde.
  8. Curăță-ți des telefonul, dar nu cu spirt sau clor care ți se poate strecura printre taste și te lasă fără jucărie, ci cu un șervețel antibacterian.

Mie personal mi-a fost cel mai greu sa-i explic baietelului meu ce e acest virus si de ce el nu ne lasa sa Iesim Din Casa. Desi nu la afectat prea mult faptul ca nu merge in parc sau la scoala(chiar se bucura) doar ca eu stiu ca un copil are nevoie de miscare, trebuie sa-si consume energia si sa-si mentina mintea curioasa asa ca am inceput sa facem tot felul de lucruri noi: fitness online, impreuna cu cei de la Paradisul Acvatic, engleza cu ajutorul aplicatiei Duolingo, facem temele pe fise de lucru primite pe Whatsapp, ne uitam la Teatru Buleandra pe Facebook si incercam sa ne facem fiecare zi mai frumoasa decat cea dinaintea ei. Si ne spalam pe maini cu sapun in timp ce ne jucam cu clabucii.

Cat despre izolare, asta e alta poveste, deoarece noi suntem o familie formata din doi bunici(unul de 64 de ani si unul de 70, care mai lucreaza inca, pentru ca pensia nu-i ajunge) un copil minor si o persoana cu dizabilitati, adica eu, pentru care izolarea nu e asa o mare problema fiindca, eu am avut nevoie mereu de ajutor si au fost multe zile sau chiar luni in care am stat in casa. In plus, lucrez de acasa si mereu mi se spunea ca sunt norocoasa pentru ca nu trebuie sa merg la serviciu(acum nu-mi mai spune nimeni asta, pentru ca si-au dat seama ca e o aberatie).

Iar cumparaturi face doar un membru din familia noastra, cel care si munceste in afara casei si ia doar strictul necesar: apa, ulei, paine, fructe si legume. La fel procedam si inainte de Corona, fiindca acum avem in cartier magazine, farmacie, librarie, piata, nu avem nevoie sa mergem in alta parte sau sa cumparam cantitati industriale.

Ce am observat in aceasta perioada e faptul ca produsele de baza sau scumpit: fasole, faina, fructe, chiar si spirtul a ajuns la 16 lei, iar unele gen: dezinfectanti, masti, sapunuri antibacteriene, au disparut de pe rafturi desi inainte nu le lua nimeni.

Si lumea e mult mai solidara, s-au format diverse grupuri care iti ofera ajutor in caz de nevoie, mie a inceput sa imi placa sa gatesc si cred ca pana la finalul izolarii o sa fim oameni cu greutate, dar asta e cea mai mica problema, sanatosi sa fim.

Dar sunt convinsa ca aceasta perioada ciudata va trece si ca totul va fi bine, daca ne pastram calmul, avem grija de noi si de cei din jur si respectam regulile atunci cand iesim din casa. Si nu uitati de declaratiile pe proprie raspundere.

Voi cum sunteti in perioada asta? Cum va descurcati cu cumparaturile si cu cei mici?



This post first appeared on Jurnalul Iubirii, please read the originial post: here

Share the post

Comportamentul unei mamici in vremuri de Corona

×

Subscribe to Jurnalul Iubirii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×