Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cand sa alegi tratamente rinoplastie in Bucuresti

Rinoplastia deriva din grecescul antic ρίς = nas si caracterizeaza operatia care vizeaza o remodelare reala a Nasului. Aceasta interventie permite modificarea structurii externe atat din punct de vedere estetic, cat si functional, in cazul problemelor respiratorii, de exemplu caracterizate prin septul nazal deviat clasic. Adesea recurgem la o interventie chirurgicala cu o usurinta excesiva, Din Acest Motiv, chiar si in cazul rinoplastiei este indicat sa cunoastem toate caracteristicile, fiind constienti atat de avantajele, cat si de orice riscuri care fac parte din „regulile jocului”. Daca va doriti tratamente Rinoplastie in Bucuresti, puteti apela cu incredere la dr. Calu, unul din cei mai renumiti specialisti in chirurgia estetica faciala si corporala. In urmatoarele randuri vom afla cateva informatii despre cea mai cunoscuta si exploatata operatie a nasului in chirurgia cosmetica.

Cum se realizeaza rinoplastia

Operatia de rinoplastie se realizeaza prin aplicarea unei anestezii locale cu sedare sau generala,in functie de caz si de pacient. Se folosesc tehnici din ce in ce mai inovatoare si mai putin invazive, permitand in acest fel modificarea formei nasului, implicand si structura osului, prin remodelarea frecventa a narilor si a varfului.

Cat dureaza o interventie de acest tip

Durata unei rinoplastii poate varia de la 10 la 40 de minute, in functie de tehnica folosita si de operatia care trebuie efectuata pe structura nazala. In cazul rinoseptoplastiei, adica atunci cand operatia se efectueaza numai din motive functionale legate de o deviatie a septului, sincronizarea tinde sa se prelungeasca usor, intrucat chirurgul va trebui sa se asigure ca imbunatateste semnificativ si obiectiv respiratia, lucrand esential la structura osoasa.

Exista doua tipuri comune de rinoplastie:
Rinoplastie inchisa: operatia se realizeaza prin incizii mici facute in interiorul nasului, care au ca scop modificarea piramidei nazale cu modificarea consecintelor structurii osoase si cartilaginoase a scheletului nazal.

Rinoplastie deschisa: include o serie de incizii externe mici, care afecteaza baza narilor si interne, orientate spre evidentierea structurii nazale. Este o tehnica mai putin complexa, dar mai utila chirurgului care, in acest caz, poate profita de o vedere panoramica a nasului, mergand sa intervina in consecinta.

Cand se face o rinoplastie

Utilizarea chirurgiei cosmetice si, in special, rinoplastiei este utila pentru corectarea oricaror defecte, cum ar fi cocoasa nazala, depresia podului si partea din spate a nasului, asimetriile piramidei nazale si varful nazal sau asa-numitele nasuri rasucite, acviline sau cartof. Cu toate acestea, exista interventii frecvente legate de probleme respiratorii generate in caz de accidente, care au afectat functionarea normala a nasului sau chiar in prezenta malformatiilor congenitale.

In alte cazuri, in schimb, se decide sa se apeleze la rinoplastie doar din motive estetice, pentru a depasi complexe care nu permit persoanei respective sa aiba o viata normala, apreciind propria fizionomie. Tocmai din acest motiv, este esential sa reflectam bine asupra avantajelor si contra, inainte de a recurge la rinoplastie, daca intentia noastra este legata exclusiv de factori estetici.

 Pregatire si interventie
Prin urmare, ce este necesar inainte de o operatie de rinoplastie sau de rinoseptoplastie? Este foarte important sa informam chirurgul despre orice patologii, terapii si tratamente medicamentoase in curs de desfasurare, impreuna cu alergii si alte sensibilitati. De fapt, este absolut esential sa incetati sa luati medicamente care contin, de exemplu, acid acetilsalicilic cu cel putin o saptamana inainte de operatie: acelasi lucru este valabil si pentru fumat.
Inainte de anestezie, chirurgul va efectua o noua vizita pentru a defini ultimele detalii legate de operatie. La sfarsitul rinoplastiei, chirurgul va oferi toate indicatiile de urmat pe toata perioada postoperatorie, cum ar fi tratamentul medicamentos ce trebuie urmat si comportamentul de urmat. Cu toate acestea, convalescenta este destul de scurta, deoarece echimozele tipice zonei perioculare tind sa dispara in cateva zile. Dupa aproximativ 10 zile, chirurgul va va programa la un nou control pentru a monitoriza cursul si, eventual, pentru a elimina firele si constata daca mai este necesara administrarea medicamentelor.

Ce riscuri pot sa apara
Este ceva extrem de rar ca dupa o operatie de rinoplastie sa se slabeasca structura osoasa care permite o respiratie corecta. Cu toate acestea, daca va bazati pe medici fara experienta astfel de „complicatii” sau erori pot sa apara. De aceea, incercati, de fiecare data sa va informati bine asupra experientei medicului respectiv. Dr. Calu are o vasta experienta deja si va puteti lasa, cu incredere, pe mainile acestuia. Rezultatele vor fi cele pe care le asteptati.



This post first appeared on Jurnalul Iubirii, please read the originial post: here

Share the post

Cand sa alegi tratamente rinoplastie in Bucuresti

×

Subscribe to Jurnalul Iubirii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×