Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vreau sa merg cu tine pana la Capatul Lumii!

Eu sunt Mihaela si iubesc sa calatoresc. Sunt nascuta si crescuta in Ardeal si mi-am descoperit pasiunea pentru calatorii destul de tarziu, la 28 de ani, dar de atunci am recuperat timpul pierdut si m-am plimbat prin lume lasandu-mi urmele pasilor in Anglia, Italia, Republica Moldova, Franta, Bulgaria si Grecia, iar acum mi-a inflorit un gand in minte: vreau sa-mi fac rubrica de calatorii pe blog ca sa am inca un motiv in plus sa vad lumea. La inceput m-am plimbat singura prin lume, dar acum suntem in formula de 3 si e mult mai frumos asa pentru ca am cu cine sa impart experientele si senzatiile pe care mi le ofera fiecare loc nou pe care am norocul sa-l vad.

Acum insa am un plan maret pentru noi trei: vreau sa-mi tin promisiunea facuta iubitului meu si sa merg cu el pana la Capatul Lumii, un loc si o experienta pentru o viata. M-am gandit la tot, la intinerariu, la bagaje, dar am mai lasat loc si pentru suspans, pentru surprize, sper eu placute si abia astept sa cunosc oameni si culturi noi si sa ma imbogatesc sufleteste cu experiente inedite, fiindca asa cum mi-au spus cei de la agentia Extreme Travel de unde am cumparat excursia: “Nu trebuie sa măsori viața în numărul de respirații, ci în numărul momentelor care ți-au tăiat rasuflarea” si sunt total de acord cu asta, pentru ca la final ramanem doar cu amintirile, cu experientele traite.

Dar sa ne intoarcem la excursie si sa va spun ce am facut noi 3 timp de 12 zile la Capatul Lumii:

Am plecat cu o zi inainte in Bucuresti si am apucat sa vedem cateva obiective turistice din Capitala: celebrele fantani din Piata Unirii, Arcul de Triumf si Casa Poporului, sa mergem la o reprezentatie la Teatrul Odeon si sa mancam ceva bun la celebra berarie Caru` cu bere, dupa care un somn bun ne-a pregatit pentru marea aventura a vietii noastre.

Ziua 1. Am zburat cu avionul de la Bucuresti la Buenos Aires si odata ajunsi acolo am cascat gura si exclamam doar uuaauu, ce frumos dupa care am savurat o portie de empanadas si am baut un mate(celebrul ceai argentinean) si ne-am culcat, ca sa fim odihniti a doua zi, sa putem cucerii Argentina.

Ziua 2. Incepem sa colindam orasul si ne oprim la gradina botanica Jardín Botánico Carlos Thays, care se intinde pe 7 hectare si aici putem vedea nu mai putin de 5500 de specii de plante, o intindere luxurianta de unde nu-ti vine sa mai pleci, care te imbata cu parfumuri si culori.

Continuam cu o vizita la Planetariu Galileo Galilei, care are 5 metri inaltime si este inzestrat cu un proiector Zeiss. Dupa ce ne bucuram de o vizita in spatiu la primul planetariu deschis in America Latina si admiram gradinile din jur, ne continuam periplu la Zoo, care este intinsa pe 18 hectare si aici traiesc 2500 de animale diferite.

Si incheiem seara cu o vizita la Catedrala Metropolitana. Noi am crezut la inceput ca e un teatru, dupa fatada si coloane. E o cladire intradevar impresionanta.

Ziua 3. Odata cu Ziua a treia incepe partea interesanta a excursiei noastre si schimbam admiratul cladirilor cu turismul de aventura, indata ce pornim spre  Ushuaia, numit si Capatul Lumii. De indata ce am ajuns aici nu am putut sa nu pozam Farul din povestile lui Jules Verne, unde accesul turistilor este interzis si sa nu facem o plimbare cu o locomotiva cu aburi prin Parcul National.

Ziua 4. Am navigat pe canalul Beagle cu barca si a fost o experienta plina de adrenalina dar a meritat pentru ca am ajuns la colonia de pinguini. Este prima data in viata cand am vazut pinguini live si va pot spune ca e o experienta unica. Un lucru important de mentionat: Ushuaia este un teritoriu salbatic si este bine sa alegi o excursie personalizata daca vrei sa-l strabati, pentru ca astfel vei salva bani si vei fi scutit de multe batai de cap, mai ales daca pornesti in aceasta aventura la Capatul Lumii cu un copil destul de mic(are doar 7 ani) asa cum am facut noi.

Ziua 5. Credeam ca nu putem vedea ceva mai impresionant decat am vazut deja, dar ne-am inselat. Am pornit sa navigam pe Canalul Argentino si am dat peste un peisaj de o frumusete ireala, parca eram in Frozen: eram inconjurati de uriasii pereti de gheata ai ghetarului Perito Moreno, o capodopera a naturii.

Ziua 6. A urmat Parcul National Los Glaciares, care asa cum ii spune si numele este o zona plina cu munti, lacuri, paduri acoperite cu zapada si gheata. E foarte frig aici asa ca hainele calduroase sunt obligatorii, dar daca iti plac senzatiile tari e locul perfect. Face parte din patrimoniul UNESCO si reprezinta o mare atractie pentru turisti(sunt foarte multi aici, pe tot parcursul anului).

Ziua 7. Iata-ne ajunsi si in Chile. in cautarea Stramtorii lui Magellan, care are o lungime de 670 de km si face legatura intre Oceanul Atlantic si Oceanul Pacific. Stramtoarea care ii poarta astazi numele a fost descoperita in anul 1520 de Fernando Magellan, omul care a inconjurat pentru prima data Terra a schimbat pentru totdeauna evolutia omenirii si ne-a oferit noua sansa de a o explora astazi in siguranta. E cu adevarat fascinant sa mergem pe urmele marilor exploratori ai lumii si sa prinda viata in fata ochilor nostri peisaje si locuri despre care am citit doar in romane.

Ziua 8. Drumetie in Parcul Național Torres del Paine(locul unde s-a inventat culoarea albastra)care este unul dintre cele mai spectaculoase, interesante și faimoase parcuri naționale din America de Sud, nu doar din Chile. Este situat într-o zonă retrasă aproape în totalitate, dar de o frumusețe unică. O data ajunsi aici ne-am imbarcat pe un catamaran(o ambarcatiune cu panze) si am tranversat Lacul Pehoe, un lac in culori turquoise si albastru, cum nu am mai vazut pana acum.

Zilele 9-11. Am pornit la pas pe traseul W si am putut admira in voie Ascensio Valley cu renumitele Torres del Paine, cele trei turnuri din granit, ghetari, lacuri si munti maiestuosi. Am fost vrajiti de maiestria cu care condorii survolau cerul, maiestuosi si fara griji. Am dormit la cabanele din rezervatie si am mancat cazuela(supa de vita), a lo pobre(friptura cu cartofi prajiti) si Pastel de choclo(placinta cu porumb, carne si branza).

Ziua 12. Calatoria noastra se apropia de sfarsit asa ca ne-am intors la civilizatie. Ne-am urcat in avion si am ajuns destul de repede in Santiago de Chile. Am vrut neaparat sa vizitam mai multe catedrale si biserici asa ca le-am luat la rand: Catedrala Metropolitana din Santiago, Biserica San Francisco si Biserica Santo Domingo. Apoi incarcati de spiritualitate ne-am indreptat catre dealul Cerro San Cristóbal, unde se afla un punct de observatie asupra orasului, o statuie a Fecioarei Maria, o gradina zoologica si cel mai mare parc din oras.

Aici se incheie aventura noastra la Capatul Lumii si acum ca ne-am intors acasa deja ne este dor de ghetarii si de albastru ireal pe care nu l-am vazut in alta parte, asa ca planuim pentru la anul o noua expeditie la Capatul Lumii, in Patagonia si Tara de Foc, de data asta pe traseul CARETERA AUSTRAL, dar nu am zice nu nici plajelor si celebrelor circuite safari din Zanzibar, ca sa vedem alte locuri minunate despre care sa povestim pe blog si nepotilor, care sper sa mosteneasca pasiunea noastra pentru calatorii.

Articol scris pentru SuperBlog 2018.



This post first appeared on Jurnalul Iubirii, please read the originial post: here

Share the post

Vreau sa merg cu tine pana la Capatul Lumii!

×

Subscribe to Jurnalul Iubirii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×