Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Afla de ce merita sa iti instalezi panouri solare

In ultimii ani si in Romania se constata cresterea interesului pentru producerea energiei ecologice, cu ajutorul unor surse neconventionale.

Discutiile privind avantajele si dezavantajele achizitiei de panouri solare ieftine sunt foarte aprinse in mediul online, pentru ca aceste echipamente de producere a apei calde menajere si caldurii cu ajutorul soarelui, desi au beneficii incontestabile, prezinta, desigur, si anumite limite.

Principalele beneficii ale montarii unor panouri solare:

– Panourile Solare produc o energie curata, care nu poleaza mediul in care ne ducem existenta. Nimic mai bun in acest sens decat o energie care nu conduce la aparitia gazelor cu efect de sera sau chiar deseuri radioactive, precum se intampla cu energia obtinuta in centralele de tip clasic sau in centralele nucleare existente in functiune in prezent in intreaga lume, inclusiv in tara noastra.

– Energia solara, spre deosebire de alte surse terestre de producere a energiei este inepuizabila, din punctul nostru de vedere, al oamenilor, care avem vietile extrem de limitate in timp. In schimb, rezervele de carbune, gaze sau petrol (combustibilii fosili) se imputineaza continuu, momentul in care se vor sfarsi nefiind foarte departe.

– Producerea energiei cu Ajutorul Panourilor Solare in cazul catunelor izolate sau a unor case de vacanta ridicate in zone relativ pustii, unde nu exista posibilitatea de a se face conectarea la reteaua de energie electrica, este o varianta optima. Energia obtinuta cu ajutorul soarelui este ieftina si relativ suficienta, fiind oricum o solutie mai buna decat incalzirea apei menajere si a locuintei cu mijloace conventionale.

Panourile Solare se monteaza relativ usor de catre persoane anume instruite in acest sens si necesita foarte putina intretinere pe toata durata lor de utilizare.

– Panourile solare functioneaza fara zgomot, ceea ce nu se poate spune de alte surse de producere a energiei.

– Energia solara obtinuta astfel este cea mai buna varianta mai ales pentru familiile cu putini membri, care locuiesc la casa.

Magazinele de specialitate, inclusiv cele online, au in oferta kit-uri de panouri solare ieftine, precum și antigel solar, un ingredient important in functionarea acestora corespunzatoare pe timpul iernii.

Limitele producerii de energie cu ajutorul panourilor solare

Avand in vedere cele de mai sus, se pot trece cu vedere o serie de neajunsuri pe care acest sistem de producere a energiei termice il are. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea:

– energia produsa cu ajutorul panourilor solare este insuficienta, daca vorbim de marii consumatori industriali;

– amortizarea cheltuielilor cu montarea acestora (excluzand situatia cand o parte din costuri este subventionata de catre stat) poate sa se faca intr-o perioada mai indelungata, de circa 2-3 ani;

– un panou solar are o durata de viata limitata in timp (in medie 10-15 de ani, in functie de model si producator);

– productia de energie cu ajutorul soarelor este relativ neregulata, deoarece iarna, cand necesarul de energie termica este mai mare, fiind mai putine zile insorite, nu poate acoperi 100% cererea;

– daca este nevoie de o cantitate mai mare de energie produsa cu ajutorul astrului zilei (in cazul unui consum mai ridicat), suprafata acoperita cu panouri solare este mai mare si ea.

Totusi panourile solare si panourile fotovoltaice sunt tot mai intalnite in toate statele europene, deoarece permit producerea de energie termica si electrica cu costuri relativ scazute, in conditiile eliminarii poluarii mediului inconjurator.
This post first appeared on Jurnalul Iubirii, please read the originial post: here

Share the post

Afla de ce merita sa iti instalezi panouri solare

×

Subscribe to Jurnalul Iubirii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×