Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Gasirea unui apartament sau a unei case, in era internetului

Traim intr-o perioada in care Foarte multe din actiunile si operatiunile cotidiene ne-au fost mutate in online. Gratie internetului, avem acum acces rapid, de oriunde, de pe aproape orice dispozitiv IT, la mii de servicii si informatii. Astfel, fie ca avem de facut cumparaturi, fie ca vrem sa citim ceva, sa aflam ultimele noutati sau sa ne deschidem o afacere, online-ul ne vine mereu in ajutor. Iar pe scurt, lucrul acesta aduce doar beneficii – sa ne gandim doar la timpul economisit, la comoditatea cu care putem naviga la orice ora, de oriunde, pe site-urile ce ofera informatia de care avem nevoie.

Iar pentru ca vorbeam de afaceri, informatii si confort, trebuie sa recunoastem ca piata imobiliara din Romania a cunoscut un adevarat boom. Daca ne gandim la orasele ce s-au dezvoltat incredibil in ultimii ani (precum ar fi Cluj-Napoca), la cresterile economice si la nevoile pietei, vedem cum a fost foarte intelept ca operatorii din aceasta piata imobiliara (in special agentiile), sa isi dirijeze o mare parte din energie spre online.

Anunturile din ziare sau o vizita la agentia imobiliara din centru?
De ce? Raspunsul este foarte simplu – oamenii evita sa apeleze la un singur agent imobiliar. Cei care cauta un apartament ori o casa nu au timp, foarte adesea, sa petreaca zile in sir in diverse agentii Imobiliare. In egala masura, nu mai au incredere in anunturile scurte, din ziarele tiparite. Solutia? Siteurile de anunturi imobiliare. Aici, informatia este structurata clara – fie in functie de tipul proprietatii cautate: case, apartamente, terenuri, spatii comerciale; fie ca tip de actiune reciproca intre ofertant si client: inchiriere, vanzare.

Un astfel de exemplu este siteul Beep Estate Cluj-Napoca – o agentie imobiliara cu sute de anunturi din judetul Cluj. Daca ajungi aici gasesti o rubrica de oferte imobiliare atractive si optiuni rapide de a ajunge cat mai usor la tipurile de anunturi ce ti se potrivesc. De exemplu, pasii pe care i-am urmat eu (pentru a testa modul in care functioneaza cautarea) au fost – am ales un tip de imobil (apartament), apoi pretul minim si maxim (in euro), cartierul, zona, proprietate, inchiriere/vanzare, suprafata minima si maxima, numarul de camere si …gata!

In cateva secunde, ofertele ce mi se potrivesc
Mi-au fost afisate zeci de apartamente din Cluj, de vanzare, ce se potriveau cautarilor mele. De aici, de pe aceasta pagina, a trebuit apoi doar sa ma mai orientez dupa pozele mari si clare ale apartamentelor pentru a gasi ce mi se potriveste.

Cam asta a fost experienta mea, la sugestia unei prietene. Tu cum cauti ofertele imobiliare? Ce faci cand vrei sa cumperi, sa vinzi sau sa inchiriezi o casa, un apartament sau un spatiu? Preferi sa navighezi online intre anunturi sau sa mergi la sediul unei agentii imobiliare (stiind ca foarte adesea si acestia iti vor arata tot online optiunile din care ai de ales)? Lasa un comentariu in spatiul de mai jos si continuam discutia!




This post first appeared on Jurnalul Iubirii, please read the originial post: here

Share the post

Gasirea unui apartament sau a unei case, in era internetului

×

Subscribe to Jurnalul Iubirii

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×