Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Uuden yrityksen laina – Mistä rahoitus yritykselle?

Yrityslainan löytäminen uudelle yritykselle Voi Olla vaikeaa ja aikaa vievää. Saatat tuntea hukkuvasi kaikkiin käytettävissä oleviinvaihtoehtoihin, etkä ehkä tiedä mistä aloittaa.

Yrityslainavertailumme on täällä sinua auttamassa. Tarjoamme yksinkertaisen ja helppokäyttöisen alustan, jonka avulla voit vertailla alan parhaiden lainanantajien yrityslainoja. Näin löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan lainan ja vältät mahdolliset ongelmat.

Yrityslainavertailu

Uuden yrityksen laina

Yrityslaina on laina, joka on  tarkoitettu erityisesti liiketoiminnallisiin  tarkoituksiin. Kuten kaikkien lainojen kohdalla, siihen liittyy velan luominen, joka maksetaan takaisin lisäkorkoineen. Yrityslainoja on useita erityyppisiä, mukaan lukien pankkilainat, välirahoitus, omaisuusperusteinen rahoitus, laskurahoitus, mikrolainat, yritysten käteisennakot ja kassavirtalainat.

 Pankkilaina

Yrityslainan voi saada pankilta, ja se voi olla joko vakuudellinen tai vakuudeton. Vakuudellisille lainoille pankit vaativat vakuuksia, jotka voidaan ottaa haltuun, jos takaisinmaksuja ei suoriteta.

Pankki haluaa todennäköisesti nähdä yrityksen tilit, taseen ja liiketoimintasuunnitelman sekä tutkia päämiesten luottohistoriaa. Monet pienemmät yritykset ovat kuitenkin nyt kääntymässä vaihtoehtoisten rahoituspalveluiden tarjoajien puoleen, erityisesti pienempien yritysten tapauksessa.

Luotto-osuuskuntien lainoja  voidaan kutsua myös pankkilainoiksi. Luotto-osuuskuntien yrityslainat saivat toiseksi eniten tyytyväisyyttä lainanottajilta pienten pankkien lainojen jälkeen.

Yrityslainojen arviointi-, seuranta-, riskienhallinta- ja hinnoittelumenetelmät vaikuttavat pankkien ja muiden lainanantajien kasvuun ja suorituskykyyn. Ne vaikuttavat myös mahdollisten lainanottajien rahoituksen saantiin. Yritysten taloudellisten tietojen tyypit, joihin lainanantajat perustavat päätöksensä, ovat muuttuneet merkittävästi vuosien varrella – samoin kuin yrityslainojen hallinta yleensä.

Pääomasijoitus

Pääomasijoittaja turvaa tehokkaasti yrityksen velan omalla pääomallaan, jolloin Lainanantaja Voi Vaatia yrityksen osaomistusta, jos lainaa ei makseta takaisin ajoissa ja kokonaisuudessaan. Tämä antaa yritykselle mahdollisuuden ottaa lainaa asettamatta muita vakuuksia, mutta se uhkaa laimentaa päämiesten oman pääoman osuutta, jos maksukyvyttömyys tapahtuu.

Omaisuusperusteinen rahoitus

Kun omaisuusperusteista luotonantoa on pidetty viimeisenä keinona, siitä on tullut suosittu valinta pienyrityksille, joilla ei ole luottoluokitusta tai kokemusta muiden rahoitusmuotojen saamiseksi.

Yksinkertaisesti sanottuna se tarkoittaa lainanottoa yhtä yrityksen omaisuutta vastaan, ja lainanantaja keskittyy vakuuksien laatuun eikä yrityksen luottoluokitukseen ja tulevaisuuden näkymiin. Yritys voi lainata useita erityyppisiä omaisuuseriä vastaan, mukaan lukien kiinteistöt, ajoneuvot tai varastot.

Laskurahoitus

Viime vuosina pk-yritysten on yhä vaikeampaa saada perinteistä rahoitusta pankeilta. Vaihtoehtoisia vaihtoehtoja ovat laskudiskonttaus tai factoring, jossa yritys lainaa maksamattomia laskujaan vastaan ja pystyy hankkimaan varoja heti, kun uudet laskut on luotu.

Usein kysytään, mikä vaihtoehto on yrityksellesi paras – factoring vai diskonttaus – ja vastaus riippuu siitä, miten yritys haluaa asiakkaiden näkevän sen.

Factoringin avulla rahoitusyhtiö veloittaa lainasta korkoa, kunnes lasku on maksettu, sekä palkkioita, ja rahoitusyhtiö ottaa velallisen pääkirjan omistukseensa ja käyttää omaa luotonvalvontatiimiään maksun turvaamiseksi. Laskudiskonttauksen avulla yritys ylläpitää oman pääkirjansa hallintaa ja jahtaa velkoja itse.

Mikrolainat

Pienempiä lainoja, yleensä lainasummille, jotka ovat enintään 100.000 euroa, kutsutaan ”mikrolainoiksi”. Pankit myöntävät näitä lainoja epätodennäköisemmin kuin vaihtoehtoiset lainanantajat.

  • Hae pieni yrityslaina

Online-lainanantajat

Pienyrityslainoja tarjoavien online-lainanantajien määrä on kasvanut. Online-vaihtoehtoiset lainanantajat saivat vuonna 2014 arviolta 12 miljardia dollaria pienyrityslainoja, ja vakuudettomien kulutusluottojen osuus oli 7 miljardia dollaria ja pienyrityslainojen osuus noin 5 miljardia dollaria.

Pankkien ulkopuoliset lainanantajat, jotka myöntävät pienyrityslainoja, ovat kaksinkertaistaneet jäljellä olevan salkkusaldonsa joka vuosi vuodesta 2000 lähtien. Jotkut online-lainat ovat peräisin omasta pääomastaan.

Toiset voivat käyttää ”markkinapaikkamallia”, jossa ne yhdistävät lainanottajat useiden lainanantajien lainatuotteisiin. Suosittuja yrityslainatuotteita, joita online-lainanantajat tarjoavat, ovat: määräaikaiset lainat, luottolimiitit ja joustoluotot. Toiset käyttävät joukkorahoitusalustoja, joiden avulla yritykset voivat hankkia pääomaa monista eri lähteistä. Tämä malli on kasvanut ja kasvaa edelleen nopean prosessin ja sen vaatiman vähimmäisdokumentaation ansiosta.

  • Hae lainaa netistä

Vakuudelliset ja vakuudettomat yrityslainat

Yrityslainat voivat olla joko vakuudellisia tai vakuudettomia. Vakuudellisella lainalla lainanottaja antaa velkaa vastaan omaisuuserän (kuten tehdashallin, kalustoa, varaston tai ajoneuvon). Jos velkaa ei makseta takaisin, lainanantaja voi vaatia vakuudellista omaisuutta.

Vakuudettomilla lainoilla ei ole vakuuksia, vaikka lainanantajalla on yleinen vaatimus lainanottajan varoista, jos takaisinmaksua ei suoriteta. Jos lainanottaja joutuu konkurssiin, vakuudettomat velkojat realisoivat yleensä pienemmän osan saatavistaan kuin vakuusvelkojat. Tämän seurauksena vakuudelliset lainat tarjoavat yleensä alhaisempaa korkoa.

  • Hae lainaa ilman vakuuksia

Henkilökohtaiset takuut

Monet lainanantajat vaativat päämiehiä, joilla on vähintään 20% omistusosuus yrityksestä, antamaan henkilökohtaisen takuun. Henkilökohtainen takaus antaa lainanantajalle mahdollisuuden yrittää periä velkaa takaajien henkilökohtaisesta omaisuudesta. Pienyritysten lainanantajat voivat luopua henkilökohtaisen takauksen vaatimuksesta, jos yrityksellä on vahvat yritysluottopisteet ja tulot.

Lopetus

Voi olla vaikea tietää, mikä yrityslaina sopii sinulle. Vaihtoehtoja ja valintoja on niin paljon, että päätöksen tekeminen voi olla vaikeaa.

Sen lisäksi, että oikean yrityslainan valitseminen on vaikeaa, on myös vaikea verrata niitä kaikkia. Saatat löytää sellaisen, joka on liian hyvä ollakseen totta, tai sellaisen, jolla on liikaa ehtoja, joita et ymmärrä.

Yrityslainojen vertailu on ratkaisu ongelmiisi. Olemme tehneet sinulle helpoksi vertailla alan parhaiden lainanantajien yrityslainoja. Meillä on myös laaja valikoima lainanantajia, joista valita, joten löydät varmasti tarpeisiisi sopivan. Lisäksi vertailutyökalumme on helppokäyttöinen ja informatiivinen, joten tiedät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää ennen kuin päätät lainata rahaa.

  • Hae yrityslainaa

The post Uuden Yrityksen Laina – Mistä rahoitus yritykselle? first appeared on Talousenkeli.fi.



This post first appeared on My, please read the originial post: here

Share the post

Uuden yrityksen laina – Mistä rahoitus yritykselle?

×

Subscribe to My

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×