Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Solskader: Hvad kan du gøre?

Peeling! Og det er nu, du skal sætte ind for at undgå, at sommerens solskader sætter sig fast. Men hvad er bedst til dig – laser, kemisk eller fysisk Peeling og hvilken pleje har huden brug for efterfølgende? Det guider GO beauty dig til her.

Efter sommer kommer… Genopretning af solskader?

Når sommerens sol-eufori lægger sig, er det tid til at se mere seriøst på, hvad solen så har gjort ved huden. Har den efterladt pigmentforandringer, tørhedsrynker, slappere bindevæv eller urenheder? Uanset hvad, er det tid til at kradse lidt i overfladen og få peelet de døde hudceller væk, så huden kan komme tilbage til sig selv.

Det er klassisk hudpleje at åbne, behandle og lukke huden, og det er netop åbning af huden, der er særlig interessent, hvis du vil have dit glatte ansigt igen.

Der er de senere år kommet mange nye metoder, herunder laser, kemisk peeling og Fysisk Peeling, og det med god grund: Peeling kan faktisk være en genvej til flottere hud hurtigt og er et reelt alternativ til injektioner, i hvert fald når det handler om hudens oveflade og glathed.

Om du vælger at gøre det selv derhjemme eller få en peeling på en klinik, er et spørgsmål om temperament og økonomi, men i begge tilfælde børe du peele med en vis regelmæssighed. En peeling gør ikke den store forskel, men når du gøre det jævnligt eller tager et kurforløb på en klinik, vil du tydeligt kunne se et sundere hudbillede.

Fysisk peeling

Den enkleste form for peeling, der også ofte sælges med hjem som hjemmebehandling, og som er begyndelsen på langt de fleste ansigts-e eller kropsbehandlinger. I sin grundform består en fysisk peeling af en form for skrubbekorn, der kan være enten organiske, mineralske eller syntetiske, men som næsten altid har en rund eller en oval form. Ofte er de lavet af f.eks. knuste frugtkerner og bundet sammen af en vandopløselig substans, der gør dem lette at fordele over ansigt og krop. Fysisk peeling anvendes også ofte i klinikkerne som forberedelse til en manuel udrensning eller en dybere behandling. Den arbejder kun i den øverste del af huden og er derfor stor set risikofri at bruge. Fysiske peelings findes til alle hudtyper, i alle prisgrupper og til alle kunder, og den er let at sælge med hjem sammen med rense – og plejeprodukter.
Vælg fysisk peeling, hvis du gerne vil holde huden fin og ren ved at peele selv derhjemme. De findes i utallige formere og i alle prislag.

Vi giver dig her 3 anbefalinger på hjemmepeelinger;

Ecooking Ansigtsscrub. 100 ml. 229 kr.

Denne scrub er beriget med små korn, der peeler huden er af mandelkerner, og disse sørger for at fjerne de døde hudceller fra hudens overflade. Er mild, nærende og beroligende samt giver en blød og ensartet hud.

Dermalogica Liquid Peelfoliant. 59 ml. 595 kr.

En professionel peeling til hjemmebrug, der består af en blanding af 30% syrer og enzymer, som arbejder i forskellige lag af hudens overflade. Den hjælper med at fjerne tilstopninger i porerne, opløser døde hudceller for en blød og klar hud samt udjævner hudfarven og giver en mere ensartet hud.

Paula’s Choice Skin Perfecting 25% AHA + 2% BHA. 30 ml. 374 kr.

En eksfolierende rinse off-peeling, der forbedrer solskader, tilstoppede porer og gør tonen mere klar på bare 10 minutter. De vandopløselige AHA’er afhjælper fine linjer, rynker samt ru og ujævn teint, mens den olieopløselige BHA forfiner huden. Multisyreblandingen er velegnet til brug én gang om ugen.

Kemisk peeling

Kemisk peeling lyder voldsomt, men da al hudpleje i bund og grund er baseret på kemi, er det ikke så farligt endda. Overordnet foretages kemisk peeling med enzymer eller med syre.
 
Enzymer brugt i peeling er med til at spalter proteinkomponenter, hvilket betyder, at de dermed løsner døde hudceller, som derefter let kan vaskes af. Enzymerne er ofte udledt af frugter, f.eks. papaya, og det er blandt andet derfor, de ofte ses i forbindelse med grønne serier eller markedsføres som naturlige peeling. Desuden er de skånsomme og lette at arbejde med, hvilket gør dem meget populære. De kan bruges på alle typer hud, og alle må arbejde med dem.
Enzympeeling kan du sagtens foretage derhjemme, men læs instruktionerne på produktet grundigt og overhold tidsangivelsen. Hvis du føler ubehag, så skyl masken af med det samme og neutraliser med en skontonic eller et afkoge af kamillethe.
 
Syre-peelings er inddelt efter deres ph-værdi, og alle peelings med en ph-værdi på 3 eller derunder må kun anvendes af læger eller uddannet personale under lægesupervision. Typisk er det peeling med trichloreddikesyre (TCA ) og phenolsyrer, der anvendes hos lægerne, og de anvendes til deciderede hudlidelser, mens skønhedsklinikkerne oftest arbejder med alpha hydroxy syre (AHA) og  trichloreddikesyre (BHA). Disse skal dog også holde en ph-værdi over 3, men helst under 4,5, da de ellers bliver stort set uvirksomme på huden.
 
Effekten afhænger af, hvor meget produkt, der anvendes, hvor stærk syren er og hvor længe den sidder på huden, og her er det vigtigt, at du også mærker efter, om det føles ok for dig. De kan godt brænde eller svide i huden, og til en vis grænse er det ok, men du skal ikke lide for skønheden. For at opnå det bedste resultat, skal der flere behandlinger til med ugentlige intervaller.
Det bedste resultat får du, hvis du booker et kurforløb på en klinik. Det er her, du virkelig kan opleve en forskel for huden, så gør det til en god vane at tage et kurforløb, når sommerens sol-aktiviteter er overstået.

>

Laser peeling

Behandlinger med CO2 laser foretages af læger eller kosmetisk sygeplejerske under lægesupervision, fordi den arbejder i læderhuden. Klassisk CO2-laser-behandling foregår ved, at laseren opvarmer huden, fjerner de yderste lag hudceller og strammer de gamle kollagenfibre op. I løbet af uger til måneder dannes nye netværk af kollagenfibre, så huden bliver glattere og fastere end før.  Behandling af hele ansigtet foretages i fuld bedøvelse.
 
En fraktioneret CO2-laser derimod stimulerer hudens egne genopbygningsprocesser ved at tilføre huden små, kontrollerede skader, som huden derefter reparerer ved at danne nyt kollagen. CO2-laseren opvarmer små prikker i huden, og påvirker både overhuden og læderhuden. Når læderhuden opvarmes, vil den trække sig lidt sammen og der dannes også nye elastiske fibre og kollagenfibre samt hyaluronsyre.
 
Laserbehandlinger er meget prævise og derfor anvendes de tit til målrettede aktioner i huden mod f.eks karsprængninger, pigmentforandringer eller ar.
Det er et større indgreb, og du skal derfor overveje, om det er det, der er nødvendigt, eller om du vil kunne få tilfredsstillende effekter med mindre indgreb som f.eks. fysisk peeling eller let kemisk peeling.

Indlægget Solskader: Hvad kan du gøre? blev først udgivet på GO Beauty.



This post first appeared on Go Beauty + 60.000 Readers. No. 1 Magazine In Denmark, please read the originial post: here

Share the post

Solskader: Hvad kan du gøre?

×

Subscribe to Go Beauty + 60.000 Readers. No. 1 Magazine In Denmark

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×