Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Θέλετε να τρέξετε στο πάρκο...; Περάστε από το ταμείο παρακαλώ!


Τα τελευταία χρόνια, όπως όλοι βλέπουμε καθημερινά τριγύρω μας, ο ραννισμός (η αγάπη και το πάθος με το τρέξιμο ως σωματική άσκηση, μέσο πνευματικής διαύγειας και ψυχικής εκτόνωσης) αναπτύσσεται ραγδαία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να ξαναθυμηθούν πώς είναι να τρέχεις. Πώς είναι να σηκώνεσαι από τον καναπέ, να κόβεις μια βλαβερή συνήθεια, να καις το τόσο βλαβερό λίπος από το σώμα. Αποτέλεσμα; Συνεχώς διεξάγονται και θεσμοθετούνται νέοι αγώνες δρόμου, ανοίγουν περισσότερα καταστήματα με αθλητικά παπούτσια ή είδη αποκλειστικά για δρομείς, δημιουργούνται νέες ιστοσελίδες με άρθρα σχετικά με το τρέξιμο, την διατροφή Και τις ανάγκες των δρομέων.

Ώσπου ξαφνικά και αναπάντεχα, ο κόσμος του Ραννισμού απέκτησε τον υπ αριθμόν ένα δημίσιο εχθρό του! Η Δημαρχεία του Stoke Gifford, ενός χωριού κοντά στην πόλη του Bristol στην νότια Αγγλία, έγινε η πρώτη στον κόσμο που ξεκίνησε να χρεώνει τους λάτρεις του τρεξίματος που επιλέγουν να ασκηθούν στα τοπικά πάρκα!!! Αποφάσισαν λοιπόν οι τύποι αυτοί να χρεώνουν 1 λίρα Αγγλίας για ένα Park run, μια παγκόσμια πρωτοβουλία που διοργανώνει εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις για τρέξιμο, δωρεάν και ανοιχτές σε όλους. Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί αυτή η συνεισφορά ως μέσο χρηματοδότησης της συντήρησης του τοπικού πάρκου που ονομάζεται Little Stoke.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί άδικο το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να επιβαρυνθούν με το κόστος της επιβάρυνσης των εγκαταστάσεων του πάρκου που προκαλούνται από τις εκατοντάδες των συμμετεχόντων στο parkrun, οι οποίοι «μονοπωλούν» το πάρκο κάθε Σάββατο για τέσσερις ώρες, χρησιμοποιώντας τουαλέτες και άλλους χώρους και υποδομές. «Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε και ούτε θα εμποδίσουμε τον κόσμο από το να χρησιμοποιεί τα πάρκα για άσκηση και τρέξιμο, αλλά όταν πρόκειται για μία οργάνωση με έμμισθα στελέχη, εράνους και χορηγούς, τότε θα ήταν άδικο να περιμένουμε από τους κατοίκους να πληρώνουν τα σπασμένα», εξήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο σε δήλωσή του. Ούτως ή άλλως, η τοπική ποδοσφαιρική ομάδα πληρώνει ήδη για τη χρήση των εγκαταστάσεων του πάρκου.

Πρώτα υπήρξε συζήτηση σχετικά με την χρέωση των συμμετεχόντων και στη συνέχεια αποφασίστηκε να είναι η οργάνωση του parkrun που θα πληρώνει. Αλλά οι διοργανωτές προειδοποίησan ότι η εκδήλωση, η οποία έχει πάνω από 4.000 εγγεγραμμένους χρήστες, θα ακυρωθεί αν έπρεπε να πληρώσουν. Αν αυτό το μέτρο περάσει, θα μπορούσε να οδηγήσει και άλλες κοινότητες της χώρας να προχωρήσουν στην υιοθέτηση σχετικών χρεώσεων. Το επεισόδιο έχει αναπόφευκτα προκαλέσει την μαζική συλλογή υπογραφών στον ιστότοπο Change.org και προσχωρήσεις υποστήριξης από αθλητές, τους πολιτικούς και τους οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Πάντως το αυτάκι του Δημάρχου δεν φάνηκε να ιδρώνει. Η οργάνωση των parkrun, η οποία έχει αναστείλει τις εκδήλωσεις της στο πάρκο Little Stoke, τώρα μελετά εάν υπάρχει νομική βάση για την αμφισβήτηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Εν τω μεταξύ, η συμμετοχή των γειτονικών πόλεων στα parkruns έχει εκτιναχθεί στα ύψη. "Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο δεν θα μας κάνει να σταματήσουμε να τρέχουμε», είπε στο BBC σε μια ερασιτέχνης δρομέας, παραπέμποντας έτσι στον ξακουστό Forrest Gump.

via
Running Cycling Living


This post first appeared on Runnismos, please read the originial post: here

Share the post

Θέλετε να τρέξετε στο πάρκο...; Περάστε από το ταμείο παρακαλώ!

×

Subscribe to Runnismos

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×