Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kandžija

Osječki reper, borac za pravdu i humanista, specifično-reprezentativnog imena KANĐŽIJA (poznat i kao RIMOKATOLIK, ili EMTIVI ANDRIJA) jedan je od najvećih nada Hip Hopa na ovim prostorima.

Kanđžija je uzburkao vode na underground sceni sa Svojim Kontroverznim undergrond mix-hejtom “Jea” 2006. koji je ustvari tek priprema za ono za ono što sledi. Već duže vreme na sceni je poznat kao jedan od najboljih freestylera – u što se mogao uveriti svako ko ga je video i čuo uživo. (osvojio Klik freestyle Battle u Zagrebu 2007. ).

Mnogobrojnim nastupima izgradio je ime, a kaže kako je nastupao svuda – od Ljubljane, novosadskog Exita, svakog kluba u Osjeku, pa sve do najvećih rupa, većinom uz DJ-a (DJ Pips) ali i sa svojim kontroverznim pratećim bendom Gole Žene.

U svim kombinacijama pomera granice hip hopa, ruši stereotipe i pravila da su reperi iz USA iz geta sa opakim ribama i pištoljima i ubijaju i nemaju ništa, pa se obogate kad ih upucaju i ne-znam-šta-sve-ne.

Prvi album pod nazivom “Narodnjaci” Kanđžija Narodnjake opisuje kao “album koji se odlikuje iskrenim tekstovima bez preseravanja, kompromitiranja, raznoraznih suzdržavanja koje čujete inače, te oldskul sirovim “alte schule” bitovima sa primjesama raznih stilova (produkciju radili Toza , Sett, Koolade, Phezz i Phuki) uglavnom,preprejaka repčuga koja ce poput meteora pogodit ovu našu malu ali predivnu domovinu te cijeli Balkan.”

Kanđžija je takođe bio i član dnb ekipe iz Osjeka Glechudesa massive.

Kandžija dodaje i “kako studira ali polako jer vjeruje da neće moći naći posao, no volio bi završit da bi se mogao pravit pametan dok svima sere te izvaljuje glupe poslovice u stilu Ante Kovačevica. Vatreni je navijač lokalnog nogometnog kluba Grafičar, voli sve što vole mladi jer mladi su super.”

Izvor: Myspace

The post Kandžija appeared first on MukMag.This post first appeared on MukMag.Com | Magazin Urbane Kulture, please read the originial post: here

Share the post

Kandžija

×

Subscribe to Mukmag.com | Magazin Urbane Kulture

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×