Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Malta’nın Eşsiz ve Özel Tarihi Yerleri

Malta’da yaşam her şehirde bulunan onlarca tarihi yapı ve gezilecek yerlerle bir arada sürüyor. O nedenle Malta’daki gezilecek yerleri incelerken her bir şehire tek tek göz atmakta fayda var. Gelin beraber göz atalım…

Malta

7000 yıllık kültür ve tarihe ev sahipliği yapan Malta, barok mimarisi, kiliseleri ve megalitik yapılarıyla birlikte ziyaretçilerine muhteşem bir deneyim sunuyor. Bu bölgede bulunan tarihi eserler, bugüne kadar en iyi korunmuş ve doğallığı en az bozulmuş yapılar olarak adlandırılıyor. Bu bozulmamış yapılar sayesinde Malta, Avrupada’daki sinema sektöründe önemli bir yer yer tutuyor. Bugün Avrupa’ da en çok film çekilen yerlerden biri olan Malta, “Avrupa’nın Hollywood’u” olarak anılıyor. Sınırlarına girdiğinizden itibaren binlerce yılık tarihi yapıları gördüğünüzde kendinizi farklı bir hikayede hissedeceğiniz bir havası ve insanı tarihiyle içine çeken Malta’yı sizler için derledik. Malta’nın tüm bu tarihi dokuları, Dünya açısından önemli bir yer tutuyor buraları görerek kendinize eşsiz deneyimler kazandırabilirsiniz.

1.1 Valetta

Malta’nın başkenti olan Valetta, Avrupa Birliği’nde bulunan en küçük başkenttir. Valetta, her yıl binlerce turist ağırlamaya devam ediyor. Adını Malta Şövalyeleri’nden Jean Parisot de Valette’den alan Valetta’nın tarihi yapılarında barok mimari kullanılmıştır. Bu tarihi dokusu sayesinde 1980 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmıştır. Aziz John Katedrali Valetta’nın en önemli tarihî yapılardan biri. İşlemeleriyle harika bir mimari eser olan katedralde, aynı zamanda resim sanatının önemli insanlarından Caravaggio’nun orijinal tabloları da yer alıyor. Neolitik dönemden kalan yapıları görmek ve deneyimlemek isterseniz Ulusal Arkeoloji müzesine gitmenizi öneririz.

1.2 Tarxien Tapınakları

Tarxien Malta’nın güneydoğusunda bulunan küçük bir kasabadır. Burayı, bu kadar önemli kılan tapınaklar, yaklaşık M.Ö. 3150 yıllarına dayanmaktadır. Site 1992’de Malta adasındaki diğer megalitik tapınaklarla birlikte Unesco Dünya Mirası içerisindedir.

Bu tapınaklarda bulunan süslemelerin ve kabartmaların bir kısmı Valetta’da bulunan Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmektedir. Bu tapınakta bulunan üç apsis, karmaşık işlemeler ve zengin taş işçiliği bu yapıyı daha da güzel ve özel bir hale getiriyor.

1.3 Üç Şehir – Cottonera (Birgu, Senglea, Cospicua)

Üç Şehir, St. John Şövalyeleri tarafından 16. ve 17. yüzyılda inşa edilmiştir. En eskisi Vittoriosa’dır. Görkemli dokusuyla tarih temalı seyahatlerden hoşlananların Malta’da en sık ziyaret ettiği yerlerden. Üç Şehir’de bulunan antik kale ve yine aynı dönemde inşa edilen pek çok kilise, hisar ve bahçe bugüne kadar kusursuz şekilde korunarak gelmiştir. Denizcilik Müzesi, Savaş Sığınağı, Savaş Müzesi, Inquisitor’s Palace ve St. Angelo Kalesi görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

1.3.1 Cottonera Lines

Valperga Hatları (Maltaca: Is-Swar ta’ Valperga) olarak da bilinen Cottonera Hatları (Maltaca: Is-Swar tal-Kottonera), Malta, Bormla ve Birgu’da bulunan bir tahkimat hattıdır. 17. ve 18. yüzyıllarda, Bormla’yı da çevreleyen Santa Margherita veya Firenzuola hatları olarak bilinen eski sur hattından daha yüksek bir zeminde ve daha dışa doğru inşa edilmişlerdir.

1.4 Hal-Saflieni Katakompu

Hal-Saflieni Katakompu, Paola şehrinde bulunan neolitik döneme ait yeraltı kompleksidir. Malta tarihinin önemli miraslarından olan kompleks, 1980 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne dahil edilmiştir. Hal-Saflieni Katakompu M.Ö. 3300-3000 yıllarına tarihleniyor. 1902 yılında kazı çalışması sırasında kazara keşfedilen bu muazzam yapıda bulunan insan kemikleri nedeniyle arkeologlar bu kompleksin bir inanç merkezi ve nekropol olduğunu düşünüyor. Mısır piramitlerinden daha eski olan bu yeri ziyaret etmenizi öneririz.



This post first appeared on Ingiltere Dil Okulları, please read the originial post: here

Share the post

Malta’nın Eşsiz ve Özel Tarihi Yerleri

×

Subscribe to Ingiltere Dil Okulları

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×