Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cetatea Alba Carolina

Am fost de curand la Alba Iulia ca sa vizitez Cetatea Alba Carolina.

Inainte sa ajung stiam ca fortareata a fost de putini ani reabilitata si toti cei care au vizitat-o ulterior au ramas placut impresionati, prin urmare am avut asteptari inalte :-).

Stiti cum este cand iti creezi o imagine pozitiva in minte asupra unui obiect, eveniment, loc etc. dar realitatea ajunge sa te dezamageasca?

Ei bine nu a fost cazul!:-) a fost peste asteptarile mele!

Am ramas chiar uimit ce bine poate sa “arate” si in acelasi timp dezamagit pentru ca, in comparatie cu Sighisoara (fusesem inainte cu o zi), turistii straini nu prea erau pe aici… Cele doua cetati, zic eu, chiar merita aceeasi atentie, chiar daca sunt total diferite! Consider ca poti avea o experienta deosebita daca alegi sa le vizitezi in tandem.

Motivul pentru care scriu acest articol este acela pentru a promova aceasta cetate! Cred cu tarie ca trebuie sa devina un  obiectiv “must see” pentru turistii straini care vin in Romania. Aici s-au petrecut momente istorice deosebite pe care toti le cunoastem si pe care trebuie sa le facem cunoscute tuturor!

De asemenea, fiecare dintre noi trebuie sa ajungem macar o data aici!

Scurt istoric:

Cetatea Alba Carolina este construita pe dealul Citadelei. Dateaza din secolul XVIII-lea, iar rolul acesteia a fost de fortareata strategica a imperiului Habsburgic in fata imperiului Otoman. Cetatea este in forma de stea de tip Vauban. Anterior pe locul acestei fortarete erau construite Castrul Roman si cetatea medievala Balgrad. Mai Multe Detalii gasiti aici

Planul Cetatii: 

Cetatea Alba Carolina este compusa din 2 bastioane: Mihail si Bastionul Trinitarienilor, santurile cetatii, 6 porti, Catedrala Romano-Catolica, Palatul Episcopal, Muzeul Unirii, Sala Unirii, Observatorul Astronomic – mai multe detalii despre toate aceste obiective gasiti la acest link.

  • Aici 10 lucruri mai putin cunoscute despre aceasta cetate
  • Traseul celor 3 fortificatii – descriere aici
  • Traseul Portilor – aici

Costuri de vizitare

Informatii cu privire la  tarifele de vizitare ale obiectivelor turistice din interiorul cetatii gasiti aici

Cum m-am simtit

Cand am vizitat citadela prima senzatie inspirata a fost ca ma aflu intr-un loc grandios, iar cuvantul va asigur ca este ales pe masura! Intrarea principala este strajuita de cele 2 Biserici – cea Ortodoxa si cea Romanao-Catalica. Pot spune ca din punct de vedere arhitectural cele 2 se completeaza reciproc si dau valoare locului.

Cand ajungi in interior iti dai seama ca locul este plin de viata! Sunt terase amenajate cu gust astfel incat sa nu strice cu nimic ansamblul arhitectural.

Santurile cetatii sunt bine ingrijite si poti face o tura in jurul lor. Statuia lui Mihai Viteazu sta la loc de seama in mijlocul fortaretei.

Portile de intrare mi-au dat impresia ca ma aflu in Madrid, dar fata de Madrid acestea sunt concentrate pe un areal mai restrans, ceea ce face sa dea si mai mare valoare locului. In sine pentru o cetate spatiu este destul de generos – are ziduri lungi de aproape de 12 km si o suprafata de 110ha.

Dar nu va mai spun mai multe! Vizitati Cetatea Alba Carolina! 

The post Cetatea Alba Carolina appeared first on Trivo.ro.



This post first appeared on Trivo.ro, please read the originial post: here

Share the post

Cetatea Alba Carolina

×

Subscribe to Trivo.ro

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×