Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

מלחמת יום כיפור *

מלחמת יום הכיפורים פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות נגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים, שנתמכו על ידי עיראק ומירדן. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בסיני ועד מאי 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן בתום מלחמת ההתשה במובלעת הסורית.

הרמטכ"ל דוד אלעזר בהתייעצות בפיקוד הצפון, ב-10 באוקטובר 1973, מתכננים את הפריצה לסוריה. מימין לשמאל: רס"ן גדי זוהר שליש הרמטכ"ל, יקותיאל אדם סגן מפקד פיקוד הצפון, הרמטכ"ל דוד אלעזר ראש אמ"ן אלי זעירא, רחבעם זאבי עוזר הרמטכ"ל, אלוף מרדכי הוד יועץ אויר לפיקוד צפון (יושב עם שפם), יצחק חופי מפקד פיקוד הצפון, רס"ן יוסי פרי רל"ש אלוף פיקוד צפון (עומד מאחורי האלוף), 10 באוקטובר 1973
נחלת הכלל
להציג את המסמך הזה ב-Scribd
צילום: נאור עמר  – An Israeli soldier on the road to Ismailia

מלחמת יום הכיפורים – 10/1973

מצרים וסוריה תכננו מתקפה. ההכנות הצביעו על מלחמה. אלי זעירע העריך שלא תיחצה התעלה.

הפתעה – אבידות רבות לשריון וח"א. נוצרה פאניקה. צה"ל יצר מתקפת נגד, חצה את התעלה, הגיע ל-101 ק"מ מקהיר ונכנס לעומק סוריה 35 ק"מ מדמשק. ועדת אגרנט הדיחה בכירים בצה"ל ואת גולדה מאיר.

גולדה מאיר, ראש ממשלת ישראל בזמן המלחמה – נחלת הכלל

יומן מלחמת יום הכיפורים-ארכיון צה"ל ומערכת הביטחון

ישראל: בזירה הפנימית, פגעה המלחמה במורל של הציבור הישראלי, שבטח בעוצמת צה"ל לאחר אופוריית הניצחון במלחמת ששת הימים והופתע מעוצמת הלחימה של מדינות ערב וממספר הנפגעים הרב. בעקבות זאת הוקמה ועדת אגרנט לבחינת המלחמה, ובפרט המחדל המודיעיני ("הקונספציה") שלא צפה את המתקפה. המלחמה הביאה לזעזועים במערכת הפוליטית, שהכשירו את המהפך במאי 1977 ועליית הליכוד, ובהמשך, את הסכם השלום עם מצרים.

מצרים: המצרים ראו בתקיפה ובהפתעת ישראל, החזרה של הכבוד הערבי, לאחר התבוסה הקשה במלחמת ששת הימים. הסכמי הביניים, שהביאו להרחקת צה"ל מתעלת סואץ, שליטה מלאה על התעלה ופתיחתה למעבר כלי שיט, פורשו כהמשך ההישג. המלחמה הכשירה את דעת הקהל המקומית לפתיחת אופק מדיני להסכם שלום, במטרה להחזיר את כל סיני לשליטה מצרית.

סוריה: הסורים ראו כהישג את העובדה שהצליחו להבקיע את קו המוצבים הישראלי ברמת הגולן ולהגיע למרחק של שבעה קילומטרים מהכנרת. עם זאת, מבחינה טקטית המלחמה נסתיימה בכישלון סורי מוחלט, שכן לאחר המתקפה הראשונית, נדחקו כוחותיו מרמת הגולן וצה"ל אף הגיע לטווח תותחים מדמשק.

The War in October: The Crossing   1973 Part 1 Al Jazeera

שליט סוריה חאפז אל-אסד ושר ההגנה מוסטפא טלאס בחזית הצפונית בגולן – נחלת הכלל

The War in October: The Heat of Battle 1973 Part 2 Al Jazeera

נשיא מצרים, אנואר סאדאת – נחלת הכלל

צליחת התעלה 1973 – סרט מצר

The post מלחמת יום כיפור * appeared first on הושבילים.



This post first appeared on Website Is Under Construction, please read the originial post: here

Share the post

מלחמת יום כיפור *

×

Subscribe to Website Is Under Construction

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×