Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

De Rijkdom van Nijmegen

Nijmegen is één van de oudste steden van Nederland met een geschiedenis die terug gaat tot het begin van onze jaartelling. Van Romeinse nederzetting tot Hanzestad, het heeft allemaal bijgedragen aan een bruisende en moderne plaats, met stevige wortels in de geschiedenis wat zichtbaar is in de architectuur en archeologische erfenis die met liefde voor detail wordt bewaard door opeenvolgende generaties.

Al wandelend door het centrum van de stad komt u verscheidene voorbeelden tegen van de rijke geschiedenis van de stad, stukjes Romeinse geschiedenis en meer recente architectuur zoals de Grote Sint-Stevenskerk, het Stadhuis, de Waag op de Grote Markt en het Valkhof met de Barbarossaruïne en de Sint-Nicolaaskapel. Daarnaast is Museum Het Valkhof ook zeker het vermelden waard. De collectie van het museum omvat een grote en belangrijke verzameling Romeinse archeologie en een bijzondere collectie moderne kunst.


                                                               Image courtesy:https://flic.kr/p/4S9xSF

Autohuur wordt in Nederland steeds populairder en geeft de mogelijkheid om de natuurgebieden in de omgeving gemakkelijk te verkennen. Langs de uiterwaarden van de Maas en Waal met slingerende dijken, plassen en weilanden, bossen en dalen met wonderlijke beekjes, heide en moerassen. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de uitgebreide botanische tuin Hortus Arcadië, en het Goffertpark, naast natuurlijk de resten van de muren van de stad: het Hunnerpark met de Belvédère en het Kronenburgerpark met de Kruittoren. Het Natuurmuseum Nijmegen is een museum gevestigd in een prachtige voormalige synagoge. In dit museum tref je een grote verzameling dieren, planten en stenen, uit het rivierengebied van Gelderland aan, naast een uitgebreide collectie van ruim 35.000 objecten van muizenschedels tot mammoetbotten.

Alle attracties en bezienswaardigheden zijn met eigen vervoer op een korte afstand te vinden van de Prins Hendrikstraat. Maak gebruik van het aanwezige autoverhuur in Nijmegen. Waar u ook bent, regel snel online een huurauto naar keuze en u kunt op uw gemak alle kanten op om de rijkdom van stad en omgeving te kunnen beleven.


This post first appeared on Autoverhuur In Nederland, please read the originial post: here

Share the post

De Rijkdom van Nijmegen

×

Subscribe to Autoverhuur In Nederland

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×