Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dodenlijst – Chris Ryan

Titel: Dodenlijst
Auteur: Chris Ryan
Uitgever: Boekerij
ISBN: 978 90 225 7986 2

Ergens in Groot Brittannië is een groep militairen bezig met Een Zware selectieprocedure. Slechts een enkeling zal aan het eind de felbegeerde prijs ontvangen: toelating tot de Special Air Services (SAS). Althans, dat is de bedoeling. De werkelijkheid is anders. Tijdens een zware fysieke oefening ontploft er een grote bom bij de groep kandidaten. De enkeling die de explosie overleeft wordt neergeschoten.

Twee militairen die even waren weggestuurd zien het gebeuren en zinnen op wraak. Als ze de kans krijgen om via een “particulier beveiligingsbedrijf” achter de daders aan te gaan, grijpen ze die met beide handen.  Ze trekken door heel Europa en handelen genadeloos en effectief. Heel effectief.

Rechttoe-rechtaan

“Dodenlijst” is precies het soort boek dat je verwacht bij bovenstaande beschrijving. Hier Geen complexe verhaallijnen, geen moeilijke psychologische karakterschetsen. Een vleugje verraad, dat wel. Maar eigenlijk is “Dodenlijst” gewoon heel erg rechttoe-rechtaan. Het is een actieboek. Soldaten met een missie, voeren de missie uit. En dat is wat we zien gebeuren: we zien ze een plan maken en het vervolgens uitvoeren. En daarbij laten ze een spoor van doden achter.

Het meest opvallende aan dit boek is nog wel de tijd waarin het speelt. Dat valt op in kleine dingen. Communicatie gebeurt nog per telefooncel en als je goed oplet lees je wel meer dingen die niet lijken te kloppen. Dat kan, want dit verhaal speelt in 1999. Het klinkt als een eeuwigheid geleden: geen enkele verwijzing naar internet, geen smartphones, geen bankencrisis en, bovenal, eindelijk eens geen 9/11. Goed, de tegenstelling tussen het Moderne Westen en de Islam zit er dan wel in, maar dan gekoppeld aan de Joegoslavië oorlog van eind vorige eeuw.

Staat deze gedateerde setting het verhaal in de weg? Nee, absoluut niet. Zoals gezegd is “Dodenlijst” heel simpel opgezet. Lekker veel vechten, tussen twee kaftjes.

Waardering: 7/10

Het bericht Dodenlijst – Chris Ryan verscheen eerst op Lekker lezen.This post first appeared on Lekker Lezen, please read the originial post: here

Share the post

Dodenlijst – Chris Ryan

×

Subscribe to Lekker Lezen

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×