Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hyre et live band

Før man hyrer et live Band til en virksomheds fest er der 4 grundlæggende ingredienser som planlæggerne skal vide.

hygge

At involver live musik til en virksomheds fest er ikke så let som det lyder. Udover at beslutte sig om et band er der 4 aspekter du skal overveje i håbet om at have et succesful event. De er rækkefulgt efter vigtighed:

  1. Stedet
  2. Repræsentanter
  3. Teknisk set op
  4. Band skikkelser

Om et øjeblik vil jeg fortætte dig om detaljerne ved afgørende emner som kan forværre of muligvis ødelægge en ellers dejlig fuldendt lejlighed. Det vil kun tage få minutter, men som du læser denne side mere og mere, vil du begynde at føle dig bedre og mere tryg ved at hyre live musik til din næste virksomheds event. Det mest vigtige er;

Stedet, hvor du skal holde festen, som fest planlægger, skal du være i stand til at have flere ting i tankerne når du hyre en live musiker. Valget af det perfekte sted for festen er den første ingrediens som du behøver. Denne evne kan alene skelne dig fra fagfolk i en industri fyldt med amatører. Når du vælger stedet skal du være sikker på rummets størrelse i forhold til hvor mange gæster der vil deltage. I kom ind i dette som syngende klaver spiller. Når jeg optræder skal jeg klinge med publikum. Hvis rummets størrelse passer med menneskemængden så kan jeg gøre mit job succesfyldt. Hvis rummet er for stort og der ikke er nok fremmødte, vil publikum føle sig skræmte til at nærme sig Bandet. Når du holder bandet tæt nok på dine gæster vil de føle sig trygge nok til at påvirke på bandet og omvendt. Har du lagt mærke til at ved at stedet er småt kan banden være tættere på dine gæster og det til forstyrke din chance for at eventen bliver succesfuld. Afhængig af handlingen kan du have et lille dansegulv foran bandet. Men alt i alt så hold bandet tæt på gæsterne og tillad bandet at være en intrigeret del i din fest.

Hvis det ikke kun er fest du vil til, kan du eventuelt tage en rejse. Dette kan du finde på Bravofly.dk, som ligesom et live band, kan skaffe dig perfekt underholdning!

 

Jeg har for nyligt arbejdet med fest planlæggere som ikke har haft viden omkring hvilket størrelse scene der er brug for for et band.

 

’’hvis du fejler at planlægger fremad, så planlægger du frem til en fejl.’’

 

Er her scenen en vigtighed for forskellige størrelse bands:

3 medlemmer – 8 fod gange 16 fod.

5 medlemmer – 16 fod gange 24 fod

12 medlemmer – 16 gange 32 fod

 

Med denne ny erhvervede information så vil erfarne event planlægger altid foretrække at vælge et rum med en scene fremfor bare at placere bandet i samme niveau som deltagerne. Passende planlægning for scene kravende gør at man undgår en slem hovedpine på selve dagen. Også, at have bandet på en scene tillader at de bliver set af alle selv de folk der står bagerst. Når du skal vælge stedet for festen skal du også have i tankerne omkring akustikken i rummet. Højt til loftet og flade vægge med masser af vinduer uden gardiner til at dæmpe lyden er ikke den optimale omgivelse for bands. Arbejd med en erfaren lydteknikker til at mixe band og udligne rummet fjerne feedback.

Der er kun en håndfuld af meget gode professionelle bands. Hvis du ikke kender en god booking agent vil du være hårdt presset med at finde dem. En god agent vil være den der hjælper dig igennem et minefelt af middelmådige amatører som ikke har nogle volumenkontrol. Som en event planlæggere skal du finde ud af, hvad dit event tema er og så kontakte en booking agentur med talent for at finde de bands som vil passe til eventen.

De mest populær bands spiller en bred sort af stiler. En god gruppe a musikker kender sange fra 60’erne, 60’ern, 80’ern og 90’erne. Frank Sinatra er aldrig gået af stilen. Så vær sikker på at bandet spiller hvad vi kalder ‘’jazz standarter’’. Afhængig af din event og din geografiske placering, er det enden ’’Country musik er konge!’’ eller ’’ Klassisk rock rocker!’’ kend dine demografer før du hyre en band. Som enhver sælger så får du hvad du betaler for. Lad os snakke om budget. Jeg spekulerer på, selvom du fortsætter med at læse denne rapport, om du opfatter hvor meget tid et band bruger de modtager lønsedlen til at praktisere og øve på deres instrumenter, lærer og husker repertoire og koordinationer af lys og koreografi. De fleste bands forlanger imellem 1.200$ til 45.000$ per gig. Erfaren booking agenter vil være i stand til at vælge det rigtige band til festen. Til enhver event vinder erfaring erfaring altid. Spørg efter referencer.

Teknisk set op.

Når engang dine musikker er booket, så skal du dække logistikken. Teknisk set op inkluderer bevægelse og placering af udstyr og lydtjek. Bands medbringer som regel deres eget udstyr.

 

Forstærkere, instrumenter, et PA system for vokalerne, lys tårne hele vejen ned tæppet for trommerne skal sættes op, placeres, tjekkes, flyttes of dobbelt tjekkes igen. Tillad nok tid til alle disse detaljer til at blive tilstrækkeligt at blive behandlet lang tid før showet starter. Fordi det ikke er, HVIS noget går forkert, men NÅR noget går forkert. Og det gør det altid med et band. Giv dem nok tid til at fikse det.

 

Lydtjek må ikke tage plads senere end 3 timer før udførelsen. Læsningen skal ske 1 eller 2 timer før det. Lydtjekket skal ikke tage mere end en time of efter det så lad bandet gå tilbage til deres værelse til at få lidt at spise, tage en lur og gøre sig klar. De skal vende tilbage IKKE SENERE en 30 minutter før deres optræden.

 

Band skikkelser.

Musikker har traditionelt haft et rygte for at være onde praktiker af hvilken som helt nummer af en farvefuld last. Det har været min erfaring, trods, at vi ikke er anderledes end hvilken som helst anden virksomhed såsom børsmæglere, medicinsk personale eller by arbejdstagere.

Benyt disse simple regler og du vil bemærke at du kan holde hvilken som helst gruppes optræden i linje.

- Bandmedlemmer burde ikke spise af maden I buffeten eller inde i balrummets område. De skal burde have en separat område eller en ’’Greenroom’’ hvor de kan spise, drikke, varme deres stemmer op, strække sig og generelt forberede sig på koncerten.

- under udførelsen burde bandet ikke indtage alkohol eller ryge. Hvis de ikke kan vente de få timer med at indtage deres fortrukne drikoffer, så fyr dem på stedet. Du vil undgå hovedpine og forlegenhed nede af vejen. Til gengæld for du et ry, at du ikke tolerer sådan en adfærd. Tro mig. Rygtet vil komme ud at du er en professionel fest planlægger.

 

Husk til sidst: At behandle musikker med værdighed og respekt bliver til et glad band som bringer dig lykkelige klienter og gæster som nyder hele eventen uanset hvilken lejlighed.

 

 

Du er nu bevæbnet med 4 seriøse kritiske ingredienser til succes som du ikke havde før. hvis du har lært denne information igennem skolen af hårde slag, så kan du sikret føle dig som en sand professionel.

 

Nu forestil dig aftenen for eventen. Med aftensmad (hvis det serveres), lys burde være dæmpet, bandet bliver introduceret, de rammer den første akkord og spændingen kruser igennem rummet. Folk bevæger sig imod dansegulvet og smil fremkommer på alle i rummet. Hvorfor? Fordi du gjorde dit job og sørgede for en udsøgt ingrediens som enhver virksomheds fest behøver: live musik.

 This post first appeared on Appa, please read the originial post: here

Share the post

Hyre et live band

×

Subscribe to Appa

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×