Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Cine sunt "calugarii iconari"
 
Puțini dintre noi cunosc faptul că în România există călugări Iconari carpatini. Ei respectă ritualul ortodox pe Stil vechi. Nu există multe informații despre ei și poate din această cauză existența lor este una discretă, mai puțin cunoscută.
 
Termenul iconar ne duce cu gândul la pictorii de icoane. Se spune despre acești călugări că nu sunt pictori de icoane ci sculptori de suflete. Ei poartă icoanele în inimi.

Iconarii carpatini sunt pustnici și duc o viață pe care omul modern cu greu o poate înțelege.

Ei mănâncă un pumn de grâu sau de orez la două zile. Prin asceză ei dobândesc puterea și forța de a-l sluji pe Dumnezeu și Christos.

Iconarii pot fi recunoscuți cu greu, totuși ei poartă sub rasa monahală o icoană a Maicii Domnului cu Pruncul.

Icoana este făcută de fiecare dintre călugări, în momentul în care au trecut de faza de ucenicie, moment în care este considerat matur și statornic în ale credinței.În credința lor, ei o consideră pe Maica Domnului protectoarea pământului. Ei au certitudinea că preoții lui Zamolxis se închinau Tatălui Ceresc și prin urmare, erau creștini.

Călugării Iconari carpatini își fac rugăciunea în munți, pe pietre, care sunt adevărate altare solare.

Separarea Bisericii Ortodoxe în Stil Nou și Vechi a avut loc în anul 1923, atunci când la Constantinopol s-a decis trecerea de la calendarul iulian la cel gregorian.

Visarian Puiu, mitropolit, a fost singurul care s-a opus acestei treceri. În urma acestui refuz, el s-a autoexilat la Paris.

Biserica Ortodoxă de Stil Vechi are o mitropolie autonomă în Slătioara, județul Suceava. În anul 2010, existau peste 500000 de mii de credincioși.

În România există 130 de biserici, mănăstiri și schituri pe stil vechi.

Printre bisericile care nu au adoptat schimbarea se numără Patriarhia Ierusalimului, Biserica Ortodoxă Rusă, Biserica Ortodoxă Sârbă, monahii de pe Muntele Athos.

Biserica Ortodoxă pe Stil Nou serbează praznicele mari și sărbătorile sfinților cu dată fixă, mai devreme cu 13 zile. Cu toate acestea, data Paștelui se calculează după calendarul iulian.
This post first appeared on Romania Misterioasa, please read the originial post: here

Share the post

Cine sunt "calugarii iconari"

×

Subscribe to Romania Misterioasa

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×