Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Ce NU trebuie să faci când vrei o mărire de salariu

Companiile mari oferă periodic majorări de salarii sau beneficii pentru a-și stimula angajații. Dar cei mai mulți lucrători sunt puși în situația de a cere o mărire de salariu după ani de zile în care veniturile lor au stagnat.

Noile scumpiri, facturile tot mai mari la utilități și necesitățile unui trai modern îi obligă pe cei mai mulți angajați să ceară o mărire de salariu, cu atât mai mult dacă se simt îndreptățiți să o primească.

Ultimele luni ale anului reprezintă perioada propice pentru a discuta despre o majorare salarială sau despre anumite beneficii semnificative cum ar fi o mașină de serviciu, tichete de vacanță sau o asigurare medicală pentru toți membrii familiei. Ultimul trimestru al anului reprezintă o perioadă de analiză pentru angajatori, care își evaluează proiectele și profitul, echipele și rezultatele obținute de-a lungul anului. Iar angajații care merită o mărire de salariu și pun pe tapet toate beneficiile aduse companiei au cele mai mari șanse să negocieze un procent semnificativ.

Discută despre rezultatele concrete

Orice discuție despre o mărire de salariu trebuie să pornească de la rezultatele concrete obținute de-a lungul anului, de la responsabilitățile și atribuțiile pe care le are angajatul în cadrul companiei, la care se pot adăuga noi obligații și responsabilități pe care și le poate asuma pe viitor.

Pentru mulți angajați cu locuri de muncă București, locuri de muncă Constanța sau în orașele dezvoltate ale țării, discuțiile despre majorările salariale se pot încheia favorabil în acest an. În marile companii se oferă o dată pe an sau o dată la doi ani câteva procente în plus la salariu, de 2 – 3%, care ar putea acoperi inflația. Și în orașele mai mici de provincie există domenii în care se pot oferi salarii mai mari, cum ar fi transporturile, domeniul bancar sau marketing-ul.

Evită să vorbești despre contraoferte

Negocierea unui salariu mai mare este, totuși, un subiect delicat în orice domeniu și în orice companie. Angajatorul tău nu are nevoie de oameni ieftini sau scumpi, ci de oameni potriviți, pe care se poate baza pe termen lung.

Cu toate acestea, nu este în favoarea ta să aduci în discuție contraofertele. Chiar dacă ți s-a oferit un salariu mai bun la altă companie sau știi că poți găsi ușor de lucru în străinătate, spre exemplu locuri de muncă Germania sau locuri de muncă Olanda, nu vorbi despre contraoferte când ceri o mărire de salariu.

Punctează obligațiile tale, rezultatele obținute, programul de lucru sau complexitatea unor sarcini pe care nu le pot îndeplini ceilalți colegi. Despre contraoferte poți discuta doar în ultimă instanță, dacă este cazul, dar fără să menționezi suma care ți-a fost oferită.

Evită să schimbi un job stabil

Schimbarea locului de muncă pentru un salariu mai mare pare să fie oportună la prima vedere. Dar nu înainte de a discuta cu managementul de la actualul loc de muncă, dacă se poate obține o mărire de salariu consistentă.

Angajații loiali, angajații vechi în companie, care își cunosc bine meseria și sunt apreciați pot obține salarii mai mari în urma negocierilor cu proprii șefi, decât la un alt loc de muncă.

Merită să pleci și să cauți un post mai bun cu un salariu mai mare, dacă nu te simți apreciat și dacă angajatorul tău nu îți poate oferi majorarea pe care tu știi că o meriți. De asemenea, merită să pleci, dacă angajații mai noi au salarii mai mari decât tine, chiar dacă au mai puține atribuții și responsabilități.

Iar dacă te decizi să faci un pas către o nouă carieră, caută cele mai bune oferte pe platformele de recrutare, deoarece piața muncii este foarte dinamică și ofertele bune apar mai des în ultimul trimestru al anului.

Post-ul Ce NU trebuie să faci când vrei o mărire de salariu apare prima dată în Ponturi Fierbinți.



This post first appeared on Idei De Afaceri - Ponturi Si Oportunitati, please read the originial post: here

Share the post

Ce NU trebuie să faci când vrei o mărire de salariu

×

Subscribe to Idei De Afaceri - Ponturi Si Oportunitati

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×