Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Furtună pentru agriculturii din Europa de Est

Când preţurile la cereale pe plan global au început să scadă anul trecut, după creşterea semnificativă înregistrată în primele luni ale războiului din Ucraina, ministrul Agriculturii de atunci din Polonia a cerut fermierilor să-şi păstreze recoltele, în speranţa obţinerii unor profituri ridicate, dar acest pariu a fost un eşec pentru unii, se arată într-o analiză realizată de Reuters.

După aproape un an, fermierul polonez Artur Konarski încă are depozitate aproximativ 150 tone de cereale şi spune că unii din concurenţii săi din Polonia, al treilea mare producător de grâu din UE, au chiar stocuri mai mari în silozuri.

Fermierii din Polonia şi alte ţări din Europa de Est care au păstrat recoltele pentru a obţine preţuri mai mari sunt loviţi de furtuna perfectă.

O creştere a exporturilor din Brazilia şi Rusia a dus la scăderea preţurilor la cereale pe plan global, în timp ce UE şi-a deschis graniţele pentru importuri scutite de taxe vamale de cereale ucrainene, pentru a-şi arăta solidaritatea, după ce Rusia a blocat porturile ucrainene de la Marea Neagră. Deşi obiectivul UE este să dea posibilitatea fermierilor din Ucraina să-şi exporte cerealele şi seminţele oleaginoase către pieţele lor tradiţionale din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia – şi a ajuta la atenuarea crizei alimentare globale – o cantitate mare de cereale a rămas în Europa de Est.

În lipsa cerealelor produse local, morarii şi crescătorii de animale din Polonia au apelat la importurile de cereale ucrainene, care au ajuns în UE transportate cu trenuri şi camioane, susţin traderii şi fermierii.

Guvernele din Europa de Est au dat vina pe fermieri dar Adrian Wawrzyniak, purtător de cuvânt al Sindicatului polonez al fermierilor susţine că unele probleme din regiune sunt auto-provocate deoarece fermierii, încurajaţi de politicieni, au păstrat recoltele.

„Aceste evoluţii au dus la vânzările mai scăzute în timpul perioadei de recoltare şi depozitare a cerealelor de către fermieri, iar consecinţele le resimţim acum prin reducerea veniturilor de pe urma vânzării de cereale”, a explicat Wawrzyniak.

Cumpărării locali au la dispoziţie multe alternative pentru aprovizionare.

După deschiderea frontierelor pentru cerealele ucrainene, Polonia a importat anul trecut 2,08 milioane tone de porumb şi 579.315 tone de grâu, în creştere de la 6.269 tone de porumb şi 3.033 tone de grâu în 2021.

Post-ul Furtună pentru agriculturii din Europa de Est apare prima dată în Ponturi Fierbinți.



This post first appeared on Idei De Afaceri - Ponturi Si Oportunitati, please read the originial post: here

Share the post

Furtună pentru agriculturii din Europa de Est

×

Subscribe to Idei De Afaceri - Ponturi Si Oportunitati

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×