Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Repatrierea – costuri colosale

De fiecare data cand se produce un eveniment nefericit soldat cu decesul unui roman, familiile si rudele acestora din tarase gasescin situatia de a nu avea banii necesari pentru a aduce corpul neinsufletit al persoanei dragi acasa. Numai transportul sicriului pana la Bucuresti reprezinta  suma foarte mare, o suma pe care familia nu are cum sa o faca rost intr-un timp atat de scurt. Au existat cazuri in care cadavrele unor romani au ramas si mai bine de o luna de zile depozitate in morgi din dinverse tari inainte de a putea fi trimise in Tara.

Serviciul de repatriere decedati oferit de companiile aeriene pentru transportul unui cosciug sigilat, sunt foarte mari, astfel incat nici reparierea pe cale aeriana nu reprezinta o solutie mai ieftina penru familiile indoliate.

Zeci sau poate chiar sute de romani mor, lunar, peste hotare. Sunt aceia care au plecat sa-si faca un rost, sa stranga bani pentru a ridica un acoperis deasupra capului copiilor ramasi in tara sau pentru a le oferi o educatie aleasa.Din pacate, unii ajung sa-si piarda viata departe de cei dragi si de locurile natale. Familia este cea care trebuie sa se lupte, apoi, sa aducain tara trupul romanului decedat peste hotare.

In astfel de cazuri exista firme de pompe funebre Bucuresti care sunt specializate in astfel de transporturi speciale, care se ocupa de toate procedurile si documentele pentru intocmirea pasaportului mortuar, transportul terestru sau cu avionul, astfel incat repatrierea sanu ajunga la costuri enorme. Firma funerara se ocupa de tot, de la documente, la sicriu, transport si chiar si inmormantare, daca familia solicita acest serviciu. Tariful se calculeaza in functie de numeroase criterii precum: locul de unde trebuie preluat decedatul, tipul de transport, repatriere cu avionul sau cu masina, care este tipul de sicriu dorit, etc. Calculele se fac abia atunci, pretul putand fi ajustat, in functie de posibilitatile financiare ale familiei.

Din pacate, statul roman nu suporta nimic din costul procedurilor de aducere in tara a unei persoane decedate in strainatate. Singura sansa este aceea de a convinge firma la care lucra persoana respectiva sa suporte contravaloarea intreaga sau partiala a repatrierii, insa exista foarte putine cazuri in care patronii firmelor la care lucrau romanii, chiar si cu contract legal de munca, sa se angajeze la astfel de cheltuieli, mai ales daca nu sunt prevazute in contractul de munca al persoanei decedate. Mai existainsa, situatii in care se ofera o suma de bani, dar aceasta nu acopera toate costurile.

Informatii utile privind repatrierea:

  • Decesul trebuie inregistrat la autoritatile locale din tara respectiva;
  • Decesul poate fi inregistrat si la ambasada sau consulatul Romaniei din tara respectiva (nu este obligatoriu). Asta ar permite eliberarea de catre ambasada sau consulat a unui certificat de deces romanesc;
  • Daca decesul a fost cauzat de o actiune violenta, atunci solicitati interventia autoritatilor locale de politie pentru investigarea cazului; efectuarea investigatiilor poate intarzia procedura de transport a corpului neinsufletit in Romania;

Pentru transportul international al corpurilor neinsufletite este necesar pasaportul mortuar; pasaportul mortuar se elibereaza de ambasadele sau consulatele Romaniei.

Post-ul Repatrierea – costuri colosale apare prima dată în Ponturi Fierbinți.



This post first appeared on Idei De Afaceri - Ponturi Si Oportunitati, please read the originial post: here

Share the post

Repatrierea – costuri colosale

×

Subscribe to Idei De Afaceri - Ponturi Si Oportunitati

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×