Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Disney koopt 21th Century Fox voor 52 miljard dollar

In een van de grootste entertainmentdeals ooit heeft Disney de film- en tv-studio's van 21st Century Fox overgenomen voor een bedrag van 52 miljard dollar. Fox houdt haar nieuws- en sportcatalogus, dus Fox broadcast, Fox Sports en Fox News blijft bestaan.

Dat betekent wel een heel aantal dingen voor de entertainment-tak. Fox is (mede)eigenaar van dingen als het Sky-netwerk in het VK, tv-zenders als National Geographic en FX en is nu met het opkopen van het deel Van Disney grootaandeelhouder in streamingdienst Hulu. Fox had ook een 50 procent aandeel in Endemol, die hebben nog niet bekend gemaakt of het bedrijf nu ook in handen van Disney is.

Online dienst sterker

Het betekent vooral dat een hoop van het intellectueel eigendom van Fox overgaat naar Disney, en dat is nogal wat. Voor filmfans is het goed nieuws, want het betekent dat de ontbrekende schakels in het Marvel universum zoals de X-Men, Wolverine, Fantastic Four en Deadpool nu terug zijn onder hetzelfde dak als de rest.

Het biedt ook ineens nogal wat perspectieven voor de streamingdienst van Disney. Met de aankoop van Fox heeft dat nu ook de rechten van allerlei film-franchises en series zoals Avatar (nu is dat themapark ook ineens een stuk logischer), Alien, Die Hard, The Simpsons, Home Alone, Ice Age, the X-Files, How I Met Your Mother, Firefly en Futurama.

Dat zijn dus allemaal titels die we heel rap achter het gordijn van Disney's aankomende online videodienst zullen zien verdwijnen en die op termijn (als de licentieperiode is afgelopen) net als Marvel en Star Wars gaan verdwijnen van Netflix. Dat maakt van Disney's dienst meteen een grote speler in die markt als 'ie straks beschikbaar komt. Hopelijk gaat Disney niet nog meer film- en tv-studio's opkopen, want dan valt er straks weinig meer te kiezen...

[Afbeeldingen © Disney]This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Disney koopt 21th Century Fox voor 52 miljard dollar

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×