Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Samsung mag zelfrijdende auto gaan testen in Californië

Samsung Mag Zelfrijdende Auto Gaan Testen In Californië

Da's apart. Volgens Reuters mag Samsung een zelfrijdende auto gaan testen in Californië of heeft het in elk geval toestemming gekregen van de DMV om dat te doen. Het bedrijf wil daarmee naar eigen zeggen 'een slimmere en veiligere toekomst voor transport' najagen maar verder willen ze niet veel kwijt over hun plannen in de VS.

Maar Samsung heeft toch helemaal geen zelfrijdende auto? Klopt, en het Koreaanse bedrijf heeft ook al gezegd dat ze geen intentie hebben om zich in de autobusiness an sich te storten. Net zoals Apple wil het bedrijf echter wel iets in de melk te brokkelen hebben als het gaat om software.

Testen in Korea

Samsung test voor dat doel ook al een tijdje in Korea met een aangepaste Hyundai om te kijken of ze software kunnen maken die het mogelijk maakt voor auto's om in slecht weer ook te kunnen navigeren. Waarom ze dan ook in Californië gaan testen onder het oog van de concurrentie is onduidelijk.

Dat betekent dat Samsung in Californië de strijd aangaat met Apple en Alphabet's Waymo. Samsung begint in de States wat dat betreft met een lichte achterstand, maar dat heeft ze in de smartphone-business ook niet tegengehouden dus wellicht dat we binnenkort wel iets meer gaan horen over de voortgang.

Samsung kocht recent ook al audiobedrijf Harman voor 8 miljard en die zijn ook heel actief in de autowereld. De zogenaamde 'connected car technologies' worden net zo belangrijk als de fysieke auto's zelf, dus de markt is er in elk geval in de toekomst.

[Afbeeldingen © Mopic - Adobe Stock]This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Samsung mag zelfrijdende auto gaan testen in Californië

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×