Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

De nieuwe Renault ZOE verdubbelt rijcapaciteit naar 300 km

Renault presenteerde in september tijdens de Autosalon van Parijs de nieuwe ZOE, Europa’s bestverkochte elektrische auto tot nu toe. De magic van deze nieuwe ZOE is de nieuwe Z.E. 40-batterij die volgens de industrienormen van het NEDC (New European Driving Cycle) goed moet zijn voor een actieradius van 400 kilometer. Dat is een verdubbeling van het huidige model.

Actieradius van gemiddeld 300 km

Wanneer je die normkilometers vertaalt naar het rijden in stedelijk omgevingen, komt dit neer op een actieradius van zo’n 300 kilometer. En dat is als je naar de markt van elektrische auto’s kijkt een prima score. Zeker als je bedenkt dat de ZOE (in de buurt van Parijs geproduceerd) ook nog eens relatief gunstig geprijsd is in een segment dat de komende jaren sterk zal groeien. Bij een actieradius van 300 km hoef je bij normale ritjes je dan ook geen zorgen te maken. Gemiddeld leggen we een slordige 60 km per dag af met de auto. Dit getal geeft alleen maar aan dat de markt voor elektrische auto's zeer groot is. Alles valt of staat verder met de aanwezigheid van laadpunten en slimme software die ervoor gaat zorgen dat je meer en meer zorgeloos kunt rijden.

De impact van een grote actieradius is daarom essentieel voor het succes en de uitrol van deze voordelige en energiezuinige auto’s. De angst voor stil komen te staan met je auto zonder een laadstation in de buurt is eigenlijk het belangrijkste argument om juist niet elektrisch te gaan rijden. De introductie van deze nieuwe generatie van elektrische auto’s is voor Renault en een zich steeds meer energie bewuste consument redelijk essentieel. Uiteindelijk zal er tijd komen dat we definitief afscheid nemen van het traditionele rijden benzine en diesel.This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

De nieuwe Renault ZOE verdubbelt rijcapaciteit naar 300 km

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×