Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

​Space53: eerste nationale testlocatie voor drones en onbemande systemen

Space53 is de naam van de Eerste Nationale Testlocatie voor drones en unmanned systems. Vandaag (26 september) was de officiële lancering.

Hiermee heeft Nederland als eerste land binnen Europa de beschikking over een testlocatie die de benodigde ruimte en omstandigheden biedt om drones en andere onbemande systemen in complexe omgevingen en situaties te kunnen testen.

Nokia UTM

Tijdens de lancering heeft Nokia als eerste multinational een samenwerkingsovereenkomst getekend. De Finse telecomaanbieder gaat in Enschede de Nokia UTM, Een Intelligent verkeersmanagementsysteem voor drones, testen en verder ontwikkelen.

"Unmanned systems worden in snel tempo in steeds meer sectoren ingezet. Het is cruciaal dat we deze zonder gevaar voor de veiligheid kunnen laten opereren in een complexe, dicht bewoonde omgeving. Daarvoor zijn niet alleen smart-drones vereist maar ook een intelligent verkeersmanagementsysteem," aldus Thorsten Robrecht, Nokia’s vice-president Advanced Mobile Networks Solutions.This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

​Space53: eerste nationale testlocatie voor drones en onbemande systemen

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×