Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Variabelen van de Smart Pixel uitgelegd

Verschillende variabelen Smart Pixel

Wat is _ac.product?

Het is bij Adcrowd mogelijk om zelf dynamische advertenties aan te maken. Hiervoor is de Variabele _ac.product nodig. Deze Variabele hoeft dan ook alleen op de productpagina gevuld te worden met het product-id. Dit product-id moet overeenkomen met het id uit de productfeed.Indien er geen gebruik wordt gemaakt van dynamische advertenties, dan kan deze variabele leeg gelaten worden.

Wat is _ac.value?

Met deze variabele kan Het Orderbedrag aan de conversie gekoppeld worden. Deze Variabele Hoeft alleen gevuld te zijn op de bedankpagina. In de rapportage kan vervolgens Gekeken Worden Wat de conversies in totaal hebben opgeleverd aan uitgaven in de webshop. Indien deze variabele niet wordt gevuld, wordt wél het aantal conversies geteld in de rapportage.

Wat is _ac.order_id?

Deze variabele wordt alleen gebruikt voor rapportage. Met deze variabele wordt aan de conversie ook een order-id gekoppeld. Dit order-id kan je laten overeenkomen met je eigen interne id. In de conversie-rapportage zal je het order-id weer terugvinden.

Hoe gebruik je de variabelen?

De variabelen staan in eerste instantie “uit”, deze moet je zelf aanpassen in de code.
De code van de Smart Pixel vind je onder Segmenten > Smart Pixel en bevat het volgende:

Om de variabele _ac.value goed in te stellen, kan je door de webmaster of programmeur in de code van de bedankpagina automatisch het orderbedrag laten neerzetten. Op deze manier zal het orderbedrag als conversiewaarde worden meegegeven en kunnen de correcte conversiewaarden teruggevonden worden in de rapportage.

Voor _ac.product vervang je '123456' door het product-id van de pagina. Zo kunnen de specifieke producten die zijn bekeken door bezoekers getoond worden in de dynamische advertenties.

Let er op dat de twee slashes voor _ac.value en _ac.product moeten worden weggehaald. Bij _ac.value wordt het orderbedrag met een punt geschreven en niet met een komma. 

Voordelen bij gebruik

Door de variabelen te gebruiken bij retargeting voor jouw webshop, kan er gebruik gemaakt worden van dynamische advertenties. Deze hebben als voordeel dat ze zich vullen met de eerder bekeken producten door jouw bezoekers. Hierdoor springen advertenties nog meer in het oog en dit heeft een positief effect op de conversie. Daarnaast blijf je eerdere bezoekers herinneren aan het eerder bekeken aanbod en gaan zij wellicht weer terug om nogmaals rond te neuzen en nu wel een aankoop te doen. 

Daarnaast kan met de variabele _ac.value gekeken worden wat de totale omzet is geweest die uit de conversies via retargeting is gekomen. Hierdoor is gemakkelijk de ROI te berekenen. Door te weten wat de 'return on investment' is van de campagnes kan gekeken worden of deze succesvol zijn en of er mogelijk aanpassingen gedaan moeten worden.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Variabelen van de Smart Pixel uitgelegd

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×