Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hoe optimaliseer ik mijn e-mail (retargeting) campagnes?

3-5-7 rule

Voordat een Mail wordt gelezen, vindt er vaak eerst een scanproces plaats. De grote lijnen van het bericht worden opgenomen, zodat er kan worden besloten of het de moeite waard is om verder te lezen of niet. Als zender van promotiemails kun je hierop inspelen door je mails te optimaliseren aan de hand van het scanproces. Speciaal hiervoor is de 3-5-7 rule ontworpen:

  • 3 seconden heb je om iemands aandacht te verkrijgen. Belangrijk is om hierbij te focussen op het onderwerp en afzender van de mail. Wanneer mensen niet bekend zijn met het onderwerp en/of jou als afzender, zal de mail waarschijnlijk niet geopend worden, maar snel worden verwijderd. 
  • 5 seconden heb je om iemand te overtuigen om verder te lezen. Als je de lezer hebt overtuigd om de mail te openen, zal je mail in ongeveer 5 seconden worden gescand. Let hierbij vooral op de consistentie tussen het onderwerp en de werkelijke boodschap, CTA’s, de overzichtelijkheid en de structuur van de mail. Verderop in dit blog zal verder worden ingegaan op de structuur. 
  • 7 seconden heb je om iemand te overtuigen van je boodschap. Op het moment dat je iemand hebt overtuigd om verder te lezen, zullen de belangrijkste seconden ingaan. In 7 seconden zal besloten worden om te klikken op je CTA en wellicht over te gaan tot aankoop of om af te melden van de nieuwsbrief/mails. 

Let bij alle stappen dus goed op dat je geen overbodige informatie neerzet. Dit kan er voor zorgen dat mogelijke klanten afhaken en de houding ten opzichte van je merk verslechtert. 

Structuur van de e-mail 

  • Plaats je meest belangrijke bericht in het begin. Afgaande op het primary-effect zullen berichten in het begin van de mail het best onthouden worden. Deze berichten worden opgeslagen in het langetermijngeheugen. Plaats dus de belangrijkste boodschap van je mail in een van de eerste regels. 
  • Gebruik een ‘filler’ in Het Midden Van je mail. Zoals te zien in figuur 1 worden berichten in het midden van een tekst het minst goed onthouden. Om er voor te zorgen dat de lezers van je mail het midden niet overslaan, kun je er bullet points of een afbeelding plaatsen. Het is namelijk gebleken dat dit absolute aandachttrekkers zijn. 
  • Sluit je mail af met het opnieuw noemen van de hoofdboodschap of de op een na belangrijkste boodschap van je e-mail. Zoals goed te zien in figuur 1 wordt ook de tekst op het einde goed onthouden. Dit zou komen door het recency-effect, waarbij tekst op het einde van het bericht wordt opgeslagen in het kortetermijngeheugen. Je zou hierbij kunnen denken aan het inzetten van een PS bericht. 

 
Afbeelding 1. via CampaignMonitorThis post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Hoe optimaliseer ik mijn e-mail (retargeting) campagnes?

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×