Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Vize nedir, nasıl alınır? Vize başvuru şartları ve vize için gerekli evraklar nelerdir?

Vize nedir?

Vize, hamilinin yasal olarak yabancı bir ülkeye girmesine izin veren resmî bir belgedir. Vize genellikle hamilinin pasaportuna damgalanır veya yapıştırılır. Her biri, sahibine ev sahibi ülkede farklı haklar tanıyan birkaç farklı vize türü vardır. Her ülkenin kendine özgü vize gereksinimlerini öğrenmek ve daha fazla bilgi edinmek için diğer vize makalelerini inceleyebilirsiniz.



Schengen Vizesi

Vize nasıl görünür?

Geleneksel vizeler pasaportunuza damgalanabilir veya yapıştırılabilir. Vizeniz pasaportunuza yapıştırılmışsa, genellikle adınızı, pasaport numaranızı, doğum yerinizi, seyahat nedeninizi ve son kullanma tarihini içeren küçük bir belgedir. Damgalı vizeler genellikle onlar hakkında daha az bilgiye sahiptir. Genellikle sadece vizenin geçerli olduğu varış yeri ve tarihi ve vizenin kaç gün geçerli olduğunu belirten resmî talimatları vardır.

Vize politikası nedir?

Bir ülkenin vize politikası, ülkeye kimlerin girip giremeyeceğini belirleyen bir kuraldır. Politika, bir ülkenin pasaport sahiplerinin vizesiz girişine izin verebilir, ancak başka bir ülkenin pasaport sahiplerine izin veremez. Çoğu vizede politika iki taraflıdır, yani iki ülke birbirinin vatandaşlarına vizesiz seyahate izin verir, ancak bu her zaman böyle değildir.

Örneğin, Kanada pasaportu sahipleri Grenada’ya vizesiz seyahat edebilir, ancak Grenadalılar seyahat edebilmek için Kanada vizesi başvurusunda bulunmalıdır. Vizelerde politikalar belirlenirken ülkeler için katı kurallar yoktur. Bununla birlikte, bazı tipik hususlar, diğer ülke ile diplomatik ilişkileri, varsa ülkeden yasadışı göçün tarihini, maliyet ve turizm faktörlerini ve daha fazlasını içerir.

Vize almamızın nedeni nedir?

Kendi ülkenizle geçerli bir vize politikası olmayan bir ülkeye seyahat etmek istiyorsanız vizeye ihtiyacınız vardır. Birçok ülkenin vatandaşlarının vizeye ihtiyaç duymadan kendi aralarında özgürce seyahat etmelerini sağlayan vize politikaları ve anlaşmaları vardır. Örneğin Kanadalılar ve Amerikalılar birbirlerinin ülkelerine seyahat etmek için vizeye ihtiyaç duymazlar, sadece geçerli seyahat belgelerine ihtiyaç duyarlar. 

Bununla birlikte, örneğin, iki ülke arasında vıze anlaşması bulunmadığından, Kanadalıların Butan’a seyahat etmek için vizeye ihtiyaçları vardır. Vizeye ihtiyacınız olduğunda nereye gitmek istediğinize bağlıdır. Kendi ülkenizin seyahat etmeyi düşündüğünüz ülke ile vıze anlaşması varsa, muhtemelen önceden vize başvurusu yapmanız gerekmeyecektir. Ancak, ülkenizin hedeflediğiniz varış noktasıyla vıze anlaşması yoksa, seyahat etmeden önce vize başvurusunda bulunmanız gerekir.

E-Vize nedir?

Bir e-vize veya elektronik vize, hamilinin pasaportuna damgalanmak veya yapıştırılmak yerine bir veri tabanında saklanan dijital bir vizedir E-vize, kişinin pasaport numarasıyla bağlantılıdır. E-vizeler başvuruları genellikle internet üzerinden yapılır ve başvuru sahibi seyahat ederken sunması için kâğıt bir belge alır. Sign In Up, e-vize veren ülkeler listesini daima güncel bir şekilde sizlerle düzenli olarak paylaşacak.

E-Vize Veren Ülkeler

Birçok ülke, ülkelerinde turizmi kolaylaştırmak için Elektronik Vize veya e-vize hizmetini uygulamaya koymuştur. Giderek daha fazla ülke, turizmi teşvik etmek için vize düzenlemelerini esnek hâle getirmekte ve bunu başarmanın ilk adımlarından birinin e-vize olduğunun farkına varmaktadır.

E-Vize, dünyadaki dışişleri bakanlıkları için vize işlemlerini oldukça kolaylaştırmıştır. Hükûmetler, turistlerden gelen vıze başvurularını almak için dünya çapındaki büyükelçiliklerin zaman, varlık ve insan kaynakları kaybı olduğunu anlamaya başladılar. Dahası, onlara turist dolarlarına mal oluyor.

Gidilecek ülkenin yerel büyükelçiliğine kadar tüm yolu gitmek, uzun kuyruklarda beklemek ve ardından damgalı pasaportu almak için tekrar büyükelçiliği ziyaret etmek herkes için pek uygun değildir. Neyse ki e-vize, insanların çevrimiçi başvuruda bulunmalarına ve e-posta yoluyla seyahat izni almalarına izin vermek için oldukça büyük bir fırsattır.

Bu süreç, seyahat etmek istediğiniz ülkeyi seçerek, vize formunu gerekli kişisel ve seyahatle ilgili bilgilerle doldurarak, fotoğraf ve taranmış destekleyici belgeleri yükleyerek ve vıze için ödeme yaparak başlar. E-vizeye başvurmak genellikle kolay bir işlemdir ve gerekli belgeleri hazır bulundurmanız hâlinde yalnızca on dakika içinde tamamlanır.

Aşağıda e-vize veren ülkeler listesi yer almaktadır:

  • Azerbaycan
  • Bahreyn
  • Kamboçya
  • Mısır
  • Fildişi Sahili
  • Gabon
  • Gürcistan
  • Hindistan
  • İran
  • Kenya
  • Kuveyt
  • Laos
  • Malezya
  • Moldova
  • Myanmar
  • Yeni Zelanda
  • Rusya
  • Ruanda
  • Sao Tome ve Principe
  • Singapur
  • Güney Sudan
  • St. Kitts ve Nevis
  • Sri Lanka
  • Tanzanya
  • Türkiye
  • Birleşik Arap Emirlikleri
  • Uganda
  • Özbekistan
  • Zambiya
  • Zimbabve

Vize türleri nelerdir?

  • Seyahat / Turist vizesi
  • Ziyaretçi Vizesi
  • Çalışma vizesi
  • Ticari vize
  • Öğrenci vizesi
  • Mülteci / Sığınma vizesi
  • Tatilde çalışma vizesi
  • Eş vizesi
  • Transit vize
  • Göçmen ve Göçmen Olmayan Vizeler

Seyahat vizeleri, hamiline sadece turistik ve eğlence amaçlı yabancı bir ülkeye girmesine ve önceden belirlenmiş bir süre kalmasına izin verir. Bu vizeler, sahibine ev sahibi ülkede çalışma veya herhangi bir ticari faaliyette bulunma hakkı vermez.

Bu tür bir vizeyle ülkede kalma konusunda birtakım kısıtlamalar uygulanmaktadır. Pasaportunuzda turist vizesi varsa, genel olarak,
ziyaret edilen ülkenin çıkarlarını etkileyebilecek veya bu tür faaliyetler ayrı izinler gerektiriyorsa, iş veya eğitim alamazsınız. Aslında turizm dışında herhangi bir faaliyet yasaktır.

Seyahatin planlandığı ülkenin bir mukiminden davet varsa, ziyaretçi vizesi için başvurabilirsiniz. Böyle bir kısa süreli vize, otel odası rezervasyonu veya kesin rota belirlemek gibi gerekli formaliteler olmadan birçok ülkeyi ziyaret etmenize olanak tanır. Uzun süreli
bir ziyaretçi vizesi genellikle birkaç yıla kadar akrabaları veya yakın
tanıdıkları ziyaret etmeyi içerir.

Bunun için bir davetiye ve gerekirse davet eden taraf ile davet edilen arasındaki aile bağlarının yeterli gerekçesi ve onayı gerekir. Ziyaretçi vizesi, ziyaretinizin bir parçası olarak ziyaret etmek istediğiniz ülkede çalışmanıza veya gelir elde etmenize izin vermez.

Ev sahibi ülkede çalışmak veya ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen kişiler için çalışma vizesi gereklidir. İşin niteliğine ve kalış süresine bağlı olarak birkaç tür çalışma vizesi vardır. Örneğin, tatilde çalışma vizeleri, bireylerin ülke içinde seyahat ederken geçici olarak iş bulmalarına izin verir.

Çalışma vizesi, standart bir belge veya pasaportunuzda bir damgadır ve çalışma vizesi süreci uzun zaman alabilir. Kural
olarak, aralarında ikili anlaşma bulunan ülkeler, bu ülkelerde çalışmak niyetinde olan vatandaşlarından çalışma vizesi talep etmemektedir. Her ülke çalışma vizesi ve oturma izni alabilmek için yerine getirmesi gereken şartları kendi ortaya koymaktadır. Çalışanın çalışma vizesi olmadan devlete kabul edildiğinin ortaya çıkması hâlinde, ülkeye giriş hakkı olmaksızın beş yıl süreyle sınır dışı edilir ve işverene önemli miktarda para cezası verilir.

Ticari vize, hamiline ev sahibi ülkeye girmesine ve o ülkenin işgücü piyasasına katılmadan ticari faaliyetlerde bulunmasına izin verir. Örneğin, bir kişi başka bir şirketle iş yapmak için bir ülkeye seyahat ediyorsa veya bir iş konferansına katılıyorsa iş vizesi talep edebilir. Ziyaretçi genellikle ülkeden gelir elde etmediğini göstermelidir.

Ticari vize, sözleşmeleri müzakere etmek veya sonuçlandırmak, yeni ortaklar aramak vb. için ülkeyi ziyaret etmek anlamına gelir. Bu tür izinler, tüzel kişilere veya firmaların veya şirketlerin resmî temsilcilerine verilir. Bu durumda ev sahibinden yani görüşmeyi planladığınız şirketlerden davetiye veya Ticaret Odası gibi ilgili makamlardan başvuranın faaliyet alanını belirten resmî yazı almanız gerekir.

Öğrenci vizesi, hamiline ev sahibi ülkedeki bir lise sonrası eğitim kurumuna kaydolmasına izin veren bir tür göçmen olmayan vizedir. Lise yabancı değişim öğrencileri genellikle geçici ikamet için vıze almalıdır.

Öğrenci vizesi alabilmek için, başvuru sahibinin, elçilik çalışanını, başvuru sahibi tarafından gelecekte yabancı bir üniversitede seçilecek olan eğitim uzmanlığının, bilgilerini kalıcı olarak ikamet ettiği ülkede pratikte uygulamasına yardımcı olacağına ikna etmesi gerekir. Vatanseverlik ve vatan sevgisini mümkün olan her şekilde göstermeli ve hiçbir durumda iyi bir iş bulmak için yurtdışında kalma arzusundan bahsetmemelidir. Aile bağları, gayrimenkul varlığı, kişisel araba, iyi bir iş ve hatta evcil hayvanlar, anavatanınıza dönmek için mükemmel bir neden olacaktır.

Zulüm, savaş, doğal afetler ve hayatlarının tehlikede olduğu diğer durumlardan kaçan kişilere mülteci vizesi ve iltica vizesi verilebilir.

Mülteciler için iyi programlar ve yaşanacak rahat yerler geliştiren ülkeler vardır. Ayrıca gerekli sosyal ve maddi temel de vardır. En iyi koşullara sahip ülkeler Almanya, Finlandiya, İngiltere, Kanada ve ABD’dir. İsveç, Fransa, İsviçre ve Norveç’te biraz daha az avantajlı koşullara sahiptir. Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hollanda, İspanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Polonya gibi ülkelerde ise koşullar daha kötü veya neredeyse “hiçbir şekilde” mülteciler için bir avantaj yoktur.

Çalışma tatili vizeleri, hamiline seyahat ettikleri bir ülkede geçici olarak çalışma izni verir. Her ülke bir çalışma tatili programı sunmaz. Avustralya, bu tür vıze başvurularında en popüler programa sahiptir.

Tatilde Çalışma Vizesi, önceden sponsorluk aramanın veya maliyetli üniversite değişim programlarına katılmanın olağan maliyetli maliyetlerini üstlenirken, seyahat edenlerin ülkede çalışmasına (ve bazen okumasına) izin veren bir oturma iznidir.

Bazı ülkeler arasındaki karşılıklı anlaşmaların bir parçası olarak, aralarında seyahat ve kültürel alışverişi teşvik etmek için özel teklifler sunulmaktadır.

Tatilde çalışma vizesi sunan ülke ve bölgeler; Andora, Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brezilya, Kanada, Şili, Kolombiya, Kosta Rika, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Ekvador, Estonya, Finlandiya, Fransa, Gürcistan, Almanya, Yunanistan, Hong Kong, İzlanda, Endonezya, İrlanda, İsrail, İtalya, Japonya, Kore, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malezya, Malta, Meksika, Monako, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Peru, Filipinler, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, San Marino, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayvan, Tayland, Türkiye, Ukrayna, Birleşik Krallık, Uruguay, Vietnam’dır.

Eş vizeleri, çift aynı ülkeden gelmediğinde ortakların birbirlerini ziyaret etmelerine izin verir.

Her iki eş de en az 18 yaşında olmalıdır. Birbirlerini tanıyor olmalılar ve daha önce tanışmış olmalılardır. Eşlerin evlilikten önce
yüz yüze görüşmemeleri pek olası değildir, ancak belirli koşullar altında mümkündür. Örneğin, evlilik, gıyabi ön anlaşma ile veya ortaklardan birinin rızası olmadan (zorla evlilik) veya hayalî bir evlilik durumunda sonuçlandırılırsa.

Eş vizesi başvuruları değerlendirilirken bu koşulların hiçbiri dikkate alınmaz, bu nedenle eşlerin/partnerlerin birbirini iyi tanıdığına ve birkaç kez görüştüklerine dair kanıt eklemek çok önemlidir.

Bu tür kanıtlar, çiftin bir evlilik töreni de dâhil olmak üzere farklı zamanlarda birlikte fotoğraflandığı fotoğrafların paylaşılması olabilir; biletler, her iki eşin birlikte oldukları yerlerdeki otel rezervasyonları; evlilik sertifikası. Yukarıdakilere ek olarak, vıze memuru ilişkilerin gelişimi hakkında birkaç soru sorabilir: tarihler, buluşma yerleri, ortak geziler vb.

Gezginler bazen varış ülkeleri olmayan bir ülkeden geçmek için transit vizeye ihtiyaç duyabilir. Bir ülkede birkaç saatten daha uzun bir konaklama süreniz varsa, genellikle transit vize gerekir.

Seyahat bir transfer içeriyorsa, bu tür bir vizeye başvurmanız gerekir, devlet seyahatin bitiş noktası değildir. Bir transit belgesinin yokluğunda, denetim makamlarından olumsuz kararlar gelebilir: sınır dışı etme, ihlaller hakkında veri tabanına bilgi girme.

Transit hareket, katı zaman sınırları sağlar. Transit vize işlemlerinin %90’ında, yasayı ihlal etmeden, bir kişi ülkede 24 saatten fazla kalamaz, ancak 1-5 gün arası vize için de başvurabilirsiniz. 

Transfer için havaalanından ayrılmak ve başka bir ulaşım merkezine gitmek gerekiyorsa, kişinin normal bir C tipi transit vizeye başvurması gerekir.

Seyahat vizeleri iki kategoriye ayrılabilir: göçmen ve göçmen olmayan. Göçmen vizeleri, hamiline ev sahibi ülkede kalıcı olarak ikamet etmesine izin verirken, göçmen olmayan vizeler, hamiline ev sahibi ülkeye geçici olarak girmesine izin verir.

Vize İşlemleri

Seyahate çıkmadan önce işlemler için, ziyaret edeceğiniz ülke hakkında mutlaka bilgi alın. Tüm ülkeler giriş vizesi gerektirmez. Ayrıntılı bilgi büyükelçilik ve konsoloslukların resmî internet sitelerinde verilmektedir. Yaptığınız araştırmalar sonucunda gideceğiniz ülke için bir vizeye ihtiyacınız varsa sabırlı olmanız gerekir: çoğu zaman bu hızlı bir süreç değildir.

Vıze başvurusunu kendiniz yapmaya karar verirseniz, büyükelçilik veya konsolosluk ile iletişime geçin ve vize almak için hangi belgelerin gerekli olduğunu sorun. Her ülkenin vize vermek için hazırlamanızı isteyeceği belgeler farklıdır ve dolayısıyla vize işlem prosedürü de farklıdır.

Bir bilet aldıysanız, seyahat acentenize (iDATA önerilir) vize alma prosedürünü emanet etmek daha iyi bir yoldur. Doğru, bunun için ödeme yapmanız gerekecektir, ancak zamandan ve sinirlerden tasarruf edersiniz. Seyahat acentesi gerekli belgelerden oluşan bir dosya oluşturacak ve bunları büyükelçiliğe aktaracak veya eylemleriniz hakkında size dikkatlice talimat verecektir.

Vize başvurusu nasıl yapılır?

Tercih ettiğiniz arama motorunu kullanarak, ziyaret etmeyi düşündüğünüz ülkenin resmî göçmenlik web sitesini bulun. Vıze başvuru gereklilikleri de dâhil olmak üzere tüm bilgileri bulup okuduktan sonra, gerekli seyahat vizesi başvuru formunu doldurun. Formu elektronik olarak gönderebilirsiniz veya posta ile göndermeniz gerekebilir.

Varış noktanız varışta vıze gerektiriyorsa, önceden seyahat vizesine başvurma konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Bu durumda, varış noktanıza vardığınızda bir vıze formu doldurmanız ve geçerli ücretleri ödemeniz gerekebilir. Pasaport boyutunda bir fotoğraf da getirmeniz gerekebileceğinden, ilgili web sitesi veya konsolosluk ile gereksinimleri iki kez kontrol edin.

Vize şartları nelerdir?

Her ülkenin kendi vize başvuru şartları vardır. Öğrenmek için hedef ülkenizin uygun hükûmet web sitesini kontrol ettiğinizden emin olun. Gereksinimler arasında genellikle başvuru formunun doldurulması, gerekirse damgalanması için pasaportunuzun sağlanması, bir fotoğraf ve uçuş programınız, otel rezervasyonu veya davet mektubu gibi ek belgeler bulunur. Birçok ülkenin vize verme konusunda da kabul edilemezlik yönergeleri vardır. Potansiyel ziyaretçiler, örneğin, sabıka geçmişi varsa, güvenlik riski taşıyorsa, ciddi bir sağlık sorunu varsa, ciddi mali sorunları varsa ve daha fazlası varsa kabul edilemez olarak kabul edilebilir.

Ziyaret etmeyi düşündüğünüz ülkenin vize şartlarını yerine getirmiyorsanız, vize başvurunuzun reddedilme olasılığı yüksektir ve ülkeye girişinize izin
verilmeyecektir.

Vize İçin Gerekli Evraklar

Ziyaret etmeyi düşündüğünüz ülkenin büyükelçiliğine başvurunuzu yaparken, asıl vıze başvurusuna destekleyici belgeleri eklemeniz istenecektir. Aşağıda, yaygın olarak talep edilen destekleyici belgelerin bir listesi bulunmaktadır:

  • Davet mektubu.
  • Pasaportunuzun bilgi sayfasının fotokopisi.
  • Vıze ofisi tarafından belirlenen belirli bir boyutta bir veya iki
    fotoğraf.
  • Yolculuk sırasında mali desteğin kanıtı.
  • Seyahat sigortası.
  • Uçak biletleri.
  • Seyahat amacının kanıtı.
  • Vize başvuru ücreti ödendi çıktısı.

Vize Davet Mektubu

Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri gibi bazı ülkeler, ziyaretçiden seyahat vizesi başvurularına bir davet mektubu eklemesini isteyebilir. Davet mektubu, ziyaret etmeyi düşündüğünüz kişiden sizi o ülkede ziyaret etmeye davet ettiğini belirten resmî bir mektuptur.

Davet mektupları, geçici bir ziyaretin gerçekten vize talebinin gerçek doğası olduğundan emin olarak seyahat yetkililerinin potansiyel ziyaretçileri incelemesine yardımcı olur. Böyle bir mektuba nelerin dâhil edilmesi gerektiğine ilişkin ayrıntılar için hedeflediğiniz yerin resmî web sitesine bakın.

Vize Mülakatı

Vize başvurunuzu yaptıktan sonra, ziyaret etmeyi düşündüğünüz ülke tarafından vıze görüşmesine başvurmanız istenebilir. Çoğu vıze başvurusu, görüşmeye gerek kalmadan onaylanır veya reddedilir, ancak vıze memuru bir görüşme talep edebilir.

Aşağıdakiler vıze görüşmesi sırasında size sorulabilecek yaygın sorulardır: Vıze başvurunuzu yaptıktan sonra, ziyaret etmeyi düşündüğünüz ülke tarafından vize görüşmesine başvurmanız istenebilir. Çoğu vıze başvurusu, görüşmeye gerek kalmadan onaylanır veya reddedilir, ancak vıze memuru bir görüşme talep edebilir.

Aşağıdakiler vıze görüşmesi sırasında size
sorulabilecek yaygın sorulardır:

  • Neden X ülkesine seyahat etmek istiyorsunuz?
  • Neden bu belirli zamanda ziyaret etmek istiyorsunuz?
  • Başka biriyle mi seyahat ediyorsunuz?
  • Kimi ziyaret edeceksiniz?
  • Ne kadar kalacaksınız?
  • Nerede kalacaksınız?
  • Uçak bileti rezervasyonu yaptınız mı?
  • Bu seyahat için sağlık sigortanız var mı?
  • Çalışıyorsanız, iş yerinizden seyahat süresince uygun izniniz var mı?
  • Ziyaretinizden sonra ülkenize dönecek misiniz?
  • Neden bu belirli zamanda ziyaret etmek istiyorsunuz?

Vize kaç günde çıkar?

Her ülke başvurularını farklı bir oranda işler. Vize başvurularının ne kadar hızlı işleme alındığını öğrenmek için ziyaret etmeyi düşündüğünüz ülkenin resmî web sitesini kontrol ettiğinizden emin olun. Örneğin, Rusya’dan Kanada’yı ziyaret etmek için yapılan vize başvurularının işlenmesi yaklaşık 8 gün sürerken, Hindistan’a seyahat etmek isteyen Kanadalıların vize başvurularını en az 15 gün önceden yapmaları tavsiye edilir.

Vize Kısıtlamaları

Ülkeler, ülkeye giriş ve çıkış ziyaretçi akışını kontrol etmek ve kontrol etmek ve yasadışı göç ve diğer suç faaliyetlerini önlemek için vize kısıtlamalarına sahiptir. Gezginleri vize başvurusu yapmaya zorlamak, yetkililerin potansiyel ziyaretçileri incelemesine olanak tanır.

Örneğin, bireyler daha iyi ekonomik fırsatlara sahip bir ülkeye yasadışı olarak çalışmak için seyahat etmeye çalışabilirler.

Sıkça Sorulan Sorular

Şu anda Ankara’daki tüm büyükelçilikler ve Türkiye’nin dört bir yanındaki konsolosluklar başvuruları hafta içi çalışma saatlerinde kabul etmektedir.  Tüm büyükelçilikler ve konsoloslukların iletişim bilgilerine ve adreslerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

T.C. kimlik numaranız ya da yabancı kimlik numaranız ile konsolosluk işlemleri resmî web sayfasından sorgulama yapabilirsiniz. İlgili web sitesi ve vize randevu sorgulama ekranı için Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü’ne buradan erişim sağlayabilirsiniz. 

Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü için: https://www.konsolosluk.gov.tr/Appointment/SearchAppointment

Vize başvuru işlemleri sürecinde akredite bir kurum olan iDATA’ya hemen ulaşmak için: https://idata.com.tr/

Vize nedir, nasıl alınır? Vize başvuru şartları ve vize için gerekli evraklar nelerdir? yazısı ilk önce Signinup Haber üzerinde ortaya çıktı.



This post first appeared on Teknoloji, Finans, Politika, Medya, Sağlık, Spor Ve Vize Haberleri Signinup.com'da!, please read the originial post: here

Share the post

Vize nedir, nasıl alınır? Vize başvuru şartları ve vize için gerekli evraklar nelerdir?

×

Subscribe to Teknoloji, Finans, Politika, Medya, Sağlık, Spor Ve Vize Haberleri Signinup.com'da!

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×