Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

سئو چیست؟ توضیح بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

تاریخچه سئو  به دهه ۹۰ میلادی و پیدایش موتورهای جستجو برمی‌گردد، قبل از اینکه تعریف سئو چیست را شروع کنیم باید به این نکته اشاره کنیم که تمامی مدیران کسب و کارها در تلاش هستند که محصولات و خدمات خود را به فروش برسانند.

از طرفی دیگر باید نام وب سایت در صفحه جستجوی گوگل حتما باشد و در این حالت است که کاربرد سئو اهمیت پیدا می‌کند. اگر در ابتدای مسیر اموزش سئو هستید و می‌خواهید بدانید سئو چیست به تعاریف و عباراتی که در ادامه به آن اشاره شده توجه کنید.

درباره سئو چیست ویکی پدیا اینطور گفته است: بهینه سازی موتور جستجو (SEO) فرآیند بهبود کیفیت و کمیت ترافیک وب سایت به یک وب سایت یا یک صفحه وب از موتورهای جستجو است.

سئو مخفف چیست؟

سئو یا SEO مخفف (Search Engine Optimization) است. سئو چیست به زبان ساده می‌شود بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو که باعث می شود یک وبسایت رتبه بهتری در گوگل به دست بیاورد و منجر به افزایش بازدید سایت و ترافیک سایت شود.

سئو یک عمل واحد نیست، بلکه مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و استراتژی‌ها برای بهینه سازی سایت است تا یک سایت به صفحه اول گوگل و حتی به رتبه یک گوگل برسد.

سئو رقابتی است که پایانی برای آن نمی‌توان متصور بود. به همین خاطر دانش یک سئوکار و متخصص سئو باید به صورت پیوسته و مداوم با الگوریتم‌های گوگل و تکنیک‌های به روز باشد.

تعریف سئو چیست به عبارت‌های دیگر

اهداف سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

بعد از تعریف سئو باید از کاربرد سئو گفت، سئو سایت فوائد بسیاری دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

  • برندسازی کردن
  • پیشی گرفتن از رقبا
  • بهتر شدن رتبه الکسا
  • چند برابر کردن فروش
  • دیده شدن در صدر نتایج گوگل
  • بالا بردن ترافیک ارگانیک در سایت
  • هدایت کردن مشتریان هدفمند به سایت

موتور جستجو چیست ؟

موتور جستجو (Search Engine ) یک ابزار است که بر اساس مطالبی که در آن جستجو می شود، با توجه به الگوریتم‌های خاص خودش می‌گردد و اطلاعات را برای نمایش استخراج می‌کند. اگر این جستجو در دنیای اینترنت و وب باشد به آن موتور جستجوی تحت وب می گویند.

انواع موتور جستجو در دنیا وجود دارد مانند گوگل (Google)، یاهو (Yahoo)، بینگ (Bing)، یاندکس (Yandex) و بایدو (Baidu)، البته موتور جستجو ایرانی هم داریم. اما اولین سایتی که تمام کاربران اینترنت به عنوان موتور جستجو می‌شناسند گوگل است، علت آن میزان محبوبیت گوگل است، سهم بازار گوگل در میان موتورهای جستجو انقدر زیاد است که هر جا نامی از موتور جستجو به میان می‌آید، همه فقط گوگل را به عنوان موتور جستجو می‌شناسند.

آمار و ارقام برای شناخت بیشتر فضای اینترنت و موتورهای جستجو

  • تعداد کاربران اینترنت بیش از ۳٫۷ میلیارد نفر هستند. (جمعیت کره زمین در سال ۲۰۱۷،  ۷٫۵ میلیارد است) +
  •  ۹۱% کاربران اینترنت از سرچ استفاده می‌کنند.
  • ۹۳% تعامل انسان‌ها با فضای آنلاین با جستجو در مورتورهای جستجو شروع می‌شود.
  • گوگل به تنهایی ۷۷٫۴۳% سرچ‌ها را به خود اختصاص می‌کنند. +
  • بیش از ۱۸۰ میلیارد سرچ‌ها در ماه توسط موتورهای جستجو انجام می‌شود.
  • ۱۳۵ میلیارد هرگز به صفحه دوم نمی‌روند. +
  • حدود ۶۰% کلیک‌ها فقط بر روی ۳ لینک اول است. +
  • بر لینک اول حدود ۳۰ تا ۳۳% کلیک می‌شود

سهم بازار هر موتور جستجو را در عکس‌های زیر مشاهده می‌کنید، با توجه به عکس‌های زیر می‌شود متوجه شد که چه نبرد سخت و رقابت مهمی بر سر سه جایگاه اول گوگل خواهد بود.

در کل شما تا جزو سه لینک اول نباشید، لذت شیرین حضور در وب را درک نخواهید کرد. راه این لذت قطعا از جاده سئو می‌گذرد.

[مطلب مرتبط : چرا تجارت الکترونیک]

دلیل محبوبیت گوگل چیست؟

گوگل امکانات و خدمات بسیار گسترده‌ای به صورت رایگان در اختیار کاربران خودش قرار می‌دهد، اما این تنها دلیل محبوبیت گوگل نیست، گوگل در تلاش است تا بهترین اطلاعات را در اختیار کابران خودش قرار دهد و پاسخگویی به نیازهای کاربران را از مهمترین اهداف خودش می‌داند.

نظام کاری گوگل یک نظام شایسته سالار است، یعنی گوگل سایتی را در رتبه‌های بالاتر نشان می‌دهد که نیازهای کاربرای را رفع کند و از دید کاربران کارآیی بهتری داشته باشد.

نحوه عملکرد موتور جستجو

موتورهای جستجو مانند گوگل، لینک ­ها را دنبال می­ کنند، آن­ها لینک ­ها را از یک صفحه وبسایت به صفحه وبسایت دیگر توسط ربات‌های خود دنبال می­کنند، این ربات‌ها در واقع برنامه‌های کامپیوتری هستند که از سایتی به سایت دیگر می‌روند و اطلاعات مربوط به صفحات مختلف را جمع‌آوری می کنند که به صورت کلی شامل چهار مرحله می باشند.

مرحله اول: خزش (Crawling)

خزش فرآیندی است که موتور جستجو بوسیله ربات خرنده گوگل (crawler)  به صفحات وبسایت‌ها مراجعه می‌کند تا محتواهای جدید و بروز رسانی شده را جمع آوری کند.

ربات‌های گوگل از چند صفحه کار خود را شروع می‌کنند، سپس با دنبال کردن لینک‌هایی که در آن صفحات قرار دارند به صفحات جدید می‌روند و محتواهای جدید را کشف می‌کنند و به پایگاه داده خود اضافه می‌کنند. در واقع به عمل پیمایش صفحات وب توسط وتورهای جستجورگر خزش می‌گویند.

مرحله دوم: فهرست کردن (Indexing)

خزنده ­ها لینک‌های سایت شما را دنبال می­کنند. آن ها در ۲۴ ساعت شبانه روز و هفت روز هفته در حال گشت و گذار در فضای اینترنت هستند و HTML صفحات را در دیتابیس­ های غول پیکر خود ذخیره می­کنند، به این عمل ایندکس کردن می­ گویند.

این ایندکس­ ها به محض اینکه گوگل مطلب جدید یا ویرایش شده­ای را در وبسایت شما ببیند به ­روز می ­شود. میزان رفت و آمد گوگل به سایت شما، براساس ترافیک سایت و مقدار تغییراتی است که در سایت ایجاد می­کنید.

اولین دلیل اینکه گوگل متوجه وجود سایت شما شود، داشتن لینک در سایت دیگر است که ایندکس شده باشد. دنبال کردن این لینک­ ها اولین سرنخ برای خزنده ­های گوگل و ذخیره ­ی ایندکس شما می­ باشند.

مرحله سوم: رتبه بندی صفحات (Ranking)

وقتی کاربران جستجویی را انجام می‌دهند، موتور جستجو پایگاه داده خود را می‌گردد تا محتواهایی که به جستجوی کاربر مرتبط است را نمایش دهد، این نمایش دادن بر اساس مرتبط بودن به نیاز کاربر را رتبه بندی می‌گویند.

در واقع هر چه یک وبسایت رتبه بالاتری داشته باشد یعنی گوگل محتوای آن را مرتبط تر می‌داند، گوگل برای این رتبه‌بندی از الگوریتم‌های خاص خودش استفاده می‌کند که هر چندوقت آنها را بروزرسانی می‌کند.

مرحله چهارم: نمایش نتایج به کاربر

پس از گذراندن سه مرحله قبل، حال گوگل مرتبط‌ترین و مفیدترین مطالب را با توجه به کلیدواژه جستجو شده توسط کاربر نمایش می‌دهد.

serp در سئو چیست و چه کاربردی دارد؟

صفحه نتایج موتورهای جستجو (Search Engine Results Page) یا به اختصارSERP ، صفحه‌ای است که نتایج جستجوی شما در آن نشان داده می‌شود. صفحه نتایج گوگل معمولاً ۱۰ نتیجه را که به میزان بیشتری با کلمه ­ی جستجو شده منطبق باشد، نشان می‌دهد.

هر چه سایتی در SERP بالاتر باشد، به این معنی است که از نظر گوگل، برای آن کلمه کلیدی جستجو شده، سایت رتبه بهتر و مطالب مرتبط تری دارد.به این نتایج، نتایج ارگانیک (Organic Search) می­ گوییم.

اکثر اوقات بالای این ۱۰ لینک (نتایج ارگانیک)، دو یا سه لینک پولی (paid links) دیده می‌شود. این لینک­‌ها آگهی تبلیغاتی هستند (گوگل ادوردز)، که صاحبان وبسایت ­­­ها به گوگل هزینه­‌ای را پرداخت می‌کنند تا در صورت سرچ آن اصطلاح یا کلمه ­ی خاص (Term) در لینک­‌های اول نتایج گوگل نمایش داده شوند. هزینه برای این تبلیغات بسیار متفاوت است و بستگی به میزان رقابت بر سر آن سرچ ترم (Search Term)  دارد.

تبلیغات در گوگل ادوردز چیست؟

تبلیغات گوگل یا Google Adwords یعنی تبلیغات در صفحه اول گوگل، شما می‌توانید با دادن آگهی به گوگل ادوردز سایت خود را به لینک‌های اول برسانید. هزینه تبلیغات در گوگل پولی است و هزینه آن بر اساس هر کلیکی که یک سایت دریافت می‌کند از صاحب سایت گرفته می‌شود، به همین علت آن را تبلیغات کلیکی نیز می‌نامند.

لینک‌های تبلیغاتی گوگل در صفحه نتایج جستجوی گوگل، با علامت (Ad) مشخص شده‌اند. عموم کاربران علاقه‌ای به کلیک روی لینک‌های تبلیغاتی ندارند و مستقیم به سراغ لینک‌های بعدی می‌روند، به همین علت خدمات سئو اهمیت پیدا می‌کند و برای اینکه سایت تان برای مشتری ارزش بیشتری داشته باشد و به صورت ارگانیک، در صفحه اول جستجو بیاید باید از اصول سئو به صورت آگاهانه استفاده شود و آنها را پیاده سازی کنید.

تفاوت سئو و گوگل ادوردز

آموزش سئو و انواع سئو

اگر بخواهید آموزش سئو را شروع کنید، باید مهارت‌های خود را در سه بخش سئو داخلی، سئو خارجی و سئو تکنیکال که به یکدیگر وابسته هستند توسعه دهید. در واقع انواع سئو را با این دسته‌بندی می‌شناسند.

  • On-page SEO
  • Off-page SEO
  • Technical SEO

[لینک مرتبط :سئو چیست pdf]

سئو داخلی On-page SEO

 On Page Seo (سئوی داخلی) فرآیند بهینه سازی محتوای صفحات وب، هم برای موتورهای جستجو و هم برای کاربران است، در سئو آن پیج شما روی سایت خودتان کار می‌کنید و به تعبیر سایت Hubspot سئو on page حرفی هست که سایت به موتورهای جستجو می‌زند.

با سئوی داخلی ، شما وب سایتتان را برای کاربران کاربردی‌تر و باارزش‌تر می‌سازید. هرچه وب سایتتان از دید کاربران کارآمدتر و مفیدتر باشد، ترافیک و بازدید بیشتری دریافت خواهید کرد. در ادامه فاکتورهای سئو On-Page برای کسب رتبه بهتر در صفحه نتایج گوگل را توضیح خواهیم داد.

بهینه سازی محتوا ( Content Optimization )

وقتی در نوار جستجو چیزی را تایپ می‌کنید، تمام لینک‌های نمایش داده شده یک محتوا در بستر اینترنت به حساب می‌آیند.

دنیای وب ظرفیت نامحدودی برای تولید محتوا دارد و این ظرفیت تمام نشدنی باعث شده است تا بهترین و بزرگترین منبع اطلاعاتی برای تمام کاربران باشد، با تولید محتوای خاص و مفید می‌توانید رسیدن به صفحه گوگل را تجربه کنید و به همین خاطر است که همیشه می‌گویند محتوا در سئو پادشاه است.

Duplicate Content یا محتوای تکراری در سئو چیست؟

گوگل به محتوایی که مشابه یا کپی آن در سایت های دیگر یا حتی سایت خودتان باشد، امتیاز منفی می دهد. چرا که گوگل متوجه این شباهت یا کپی برداری می شود.

به چنین محتوایی که مشابه یا دقیقاً کپی آن در سایت خودتان یا سایت (های) دیگری وجود دارد،Duplicate Content یا محتوای تکراری گفته می شود. ( می توانید برای تشخیص Duplicate Content خود در سایت تان از ابزار siteliner در ابزارهای سئو استفاده کنید. siteliner یک ابزار تشخیص محتوای کپی است )

تولید محتوای بلند (Long – Form content)

بحث تولید محتوای بلند از زمانی داغ شد که سایت Backlinko  با بررسی یک میلیون سایت و مقایسه عوامل مشابه در لینک ها، به طور میانگین، به عدد ۱۸۹۰ کلمه در مطالب آنها رسیده بود، البته سایت serpIQ  هم چنین بررسی را انجام داد و به عدد ۲۴۵۰ رسید.

منابع مختلفی چنین اعدادی را نقل کرده اند اما ناگفته نماند که تنها تعداد کلمه باعث برتری مقالات طولانی‌تر نشده است و آنچه باعث این برتری شده است به دو عامل مهم بستگی دارد

  • غنی بودن پیام در محتوا

زمانی که ما تشخیص دهیم باید بیشتر توضیح دهیم تا بتوانیم منظورمان را برسانیم یا این مطلب ما به قدری زوایا و گوشه های مختلف دارد که برای رساندن منظورمان به صورت کامل، باید در مورد آن بیشتر توضیح دهیم. مثلاً تعدادی مطلب مرتبط، مفید و داده هایی که ممکن است مخاطب به دنبال آن ها بگردد (پیام غنی، نه پیام مهم)

  • در نظر گرفتن موضوع و صنعت

برای مثال صبر و زمان کسی که در مورد مسائل مالی مطالعه می کند و کسانی که در مورد گجت ها مطالعه دارند به یک میزان نیست. به همین دلیل موضوع کل سایت و حتی موضوع همان پست بخصوص برای هر مخاطب باید از لحاظ بلندی یا خلاصه بودن در آن دسته بندی که در نمودار زیر می بینید (به صورت پیشنهادی)  قرار بگیرد. عکس زیر از وبلاگ wordstream است.

برای Gadgets ، Web News و Health می توان به ترتیب zoomit.ir ، asriran.com و Hidoctor.ir را در وب فارسی مثال زد. به طور میانگین این سایت ها نیز از نمودار بالا پیروی کرده اند.

در مورد نوع مطلب باید توضیح داد که منظور این است اگر شما در حال تولید صفحه ای برای سایت هستید که قرار است محتوای بنیادی باشد (cornerstone) بحث “محتوای بلند” می تواند در این قسمت مفید باشد. (اولین بار سال ۲۰۰۷ سایت copyblogger  بحث محتوای بنیادی را پیش کشید.

در سال های گذشته آنقدر این بحث مهم شد که سایت copyblogger  در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ شش مطلب دیگر را در این زمینه منتشر کرد.) چون در محتوای بنیادی شما باید هرآنچه که نیاز به توضیح اولیه دارد را با لینک، نمودار، شکل، جدول، عکس، فیلم، فایلی برای دانلود و … ذکر کنید، منطقی است که محتوای بنیادی، محتوای بلند باشد. (یعنی اگر به آن جامعیتی که محتوای بنیادی تعریف می شود نباشد، دیگر محتوای بنیادی نیست)

محتواهای بنیادی شاکله های اصلی یک وب سایت هستند. (محتوای بنیادی بعد از پیدا کردن کلمات کلیدی مهم کسب و کار آنلاین، باید ساخته شود. شما باید براساس مهمترین کلمات کلیدی، محتوای بنیادی خود را بسازید)

با استفاده از محتوای بلند شکل ظاهری صفحه کمی نا متعارف می شود و بهتر است از بلوک های متنی (content blocks) در مدل های Tab و accordion استفاده کنید که نمونه‌ای از آن را از سایت دیجیکالا در عکس زیر می‌بینید.

برخی اوقات هم می‌شود یک صفحه آنقدر محتوای بلند و غنی داشته باشد که بتواند تبدیل به یک مرجع خیلی خوب برای آن موضوع خاص شود.

به عنوان نمونه ۲۰۰ Ranking Factors در سایت Backlinko که همین پست یک مرجع برای سئو حساب می شود.

[لینک مرتبط: نقطه شروع به تجارت آنلاین ]

تحقیق کلمات کلیدی

Keyword Research یا تحقیق درباره کلمه کلیدی، فرآیند کشف، تجزیه و تحلیل عبارت‌هایی است که کاربران در گوگل آنها را جستجو می‌کنند، استفاده از کلمات کلیدی مناسب یکی از مهم‌ترین مراحل برای افزایش سئو سایت است.

استراتژی کلمات کلیدی تنها راه فهمیدن این است که مردم در جستجو‌ی چه چیزی هستند. در واقع کلمه کلیدی باعث می‌شود گوگل کاربران را به سایت شما هدایت کند.

کلمه کلیدی در سئو چیست؟

کلمات کلیدی همان کلمات و عباراتی هستند که کاربر در نوار جستجوی گوگل وارد می‌کند، یا به عبارتی دیگر کلماتی هستند که کاربران اینترنت به دنبال آن می‌گردند.

برای اینکه گوگل مرتبط بودن  محتوای شما را به جستجوی کاربر تشخیص دهد باید باید کلمات کلیدی را هنگام تولید محتوا در متن محتوای خود به کار ببرید تا بهتر بفهمند محتوای شما درباره چه موضوعی است و احتمال این که صفحه شما به مخاطب مورد نظرتان نشان داده شود، بیشتر شود.

نحوه نوشتن کلمات کلیدی برای افزایش سئو سایت

برای افزایش سئو سایت کلمات کلیدی را باید در موارد زیر به کار برد:

  • URL
  • تگ های H1 و H2
  • Meta description
  • Alt text  عکس های موجود در محتوا
  • محتوای صفحه
  • عنوان سئو یا title tag

برای انتخاب کلمه کلیدی مناسب در سئو باید به موارد زیر دقت کنید:

  1. تعداد جستجوی یک کلمه: باید به تعداد جستجوی یک کلمه در گوگل دقت کنید، هر چه تعداد جستجوی یک کلمه بیشتر باشد، مخاطبان سایت شما هم بیشتر خواهد شد.
  2. سختی کلمه کلیدی (keyword difficulty): سختی کلمه کلیدی یعنی رسیدن به نتایج برتر گوگل در این کلمه کلیدی در سئو چقدر دشوار است. درجه سختی کلمه کلیدی در ابزار KWfinder عددی بین 0 تا 100 است. هر چقدر درجه سختی کلمه کلیدی بالاتر باشد گرفتن ربته سخت تر است.
  3. هدف کاربر از جستجو (Search Intent): اگر درک بهتری از هدف و قصد کاربر از جستجوی یک کلمه داشته باشید می توانید بفهمید کاربر به دنبال چیست چون گوگل نیز به دنبال این است که محتوایی مرتبط با جستجوی کاربر نشان دهد. پس خیلی مهم است که محتوایی را تولید کنید که با نیت کاربر همخوانی داشته باشد.
چگالی کلمه کلیدی یا Keyword density چیست ؟

چگالی کلمه کلیدی یا تراکم کلمه کلیدی یعنی درصد تعداد دفعات استفاده از یک کلمه کلیدی نسبت به کل کلمات یک محتوا که توصیه می شود چگالی کلمات کلیدی (keyword-density) در متن، بین ۲ تا ۴ درصد باشد اگرچه قانون و قاعده مشخصی برای این کار وجود ندارد.

مثلاً در یک متن ۵۰۰ کلمه ای، بهتر است بین ۱۰ تا ۲۰ بار کلمه کلیدی به کار برده شود.

Long Tail Keyword یا کلمات کلیدی طولانی و دم دراز در سئو چیست؟

Long Tail Keyword یا کلمه کلیدی دم دراز به کلمات کلیدی می‌گویند که بیش از سه کلمه داشته باشند و معمولا واضح‌تر هستند و رواج کمتری دارند.

عبارت دیگر کلمات کلیدی دم بلند عباراتی بلند‌تر و مشخص‌تر هستند که بازدید کنندگان معمولا زمانی از آن‌ها استفاده می‌کنند که به مرحله خرید نزدیک‌تر باشند. ب



This post first appeared on وب سایت شخصی حمید طهماسبی, please read the originial post: here

Share the post

سئو چیست؟ توضیح بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو

×

Subscribe to وب سایت شخصی حمید طهماسبی

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×