Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

7 نکته که بهتر است در ایده خود لحاظ کنید + یکسری ترجیحات

این مطلب را حدود دو سال و نیم پیش نوشتم. امروز فرصتی دست داد تا با اطلاعات امروزم بتوانم آن را آپدیت کنم.

به نظر من هر کسب و کاری را نباید آنلاین استارت زد. اصلا باید ببینیم فلسفه اینکه این کار را می خواهیم آنلاین انجام بدهیم چیست.

هر کسب و کاری که وجود دارد را می توان به صورت آنلاین برای آن تبلیغات و اطلاع رسانی کرد ولی نمی شود آن را تمام آنلاین ارائه کرد یا اگر هم بشود شاید به آن میزان که باید سود دهی و سهولت در انجام کار نداشته باشد.

یک لحظه فکر کنید به آرایشگاه آنلاین. چه کسانی از آن استفاده می کنند؟ چه کسی سرچ می کند آرایشگاه؟ شما که ارائه دهنده این خدمت هستید مگر تا چه محدوده ای را پوشش می دهید؟ (به فرض که به صورت خانه به خانه کار کنید) اگر هم مغازه دارید تا چه محدوده ای حاضر هستند به شما مراجعه کنند.

خلاصه صحبتم این هست که به نظر من کار آنلاین باید خصوصیات زیر را داشته باشد وگرنه دلیلی برای آنلاین شدن ندارد یا انرژی زیادی می گیرد و بازگشت سرمایه خوبی نخواهد داشت.

۱-  اگر کالا فیزیکی هست (ترجیحا نباشد) کالای خیلی کوچک با حاشیه سود بالا (کم حجم و کم وزن) به عنوان مثال: ریمل، گل

کالای دیجیتال مثل فروش کارت شارژ، آنتی ویروس اورجینال، بلیت هواپیما یا کلا ارائه خدمت باشد مثل خشکشویی، امداد رایانه

۲- کشور شمول باشد. یعنی بتوانید آن را به کل کشور ارائه دهید. قابل پیاده سازی و خدمات رسانی به کل کشور(پس همین جا خیلی از مثال های بالا نا کارآمد می شوند)

اینجا دلیل مورد 1 را بهتر متوجه می شوید. حالا اگر بحث ارسال هم باشد، کالای دیجیتال یا خدمت راحت است. اگر هم کالا فیزیکی باشد هزینه پست پایین می آید.

۳- وصل شدن به مصرف کننده نهایی(End User). اساسا بخشی از رسالت کار آنلاین آن است که شما واسطه ها و دلال ها را حذف کنید. به مشتری نهایی وصل شوید و با بالاترین سود برای شما و کاهش هزینه برای مشتری کالا/خدمت را ارائه دهید.

۴- شاید این حرف در وهله اول تعجب آور باشد ولی کار آنلاین باشد. یعنی من بتوانم آن را از هر جای جغرافیایی، که فقط اینترنت باشد انجام دهم. چه داخل کشور چه خارج کشور و در هر ساعتی از شبانه روز.

از آنطرف مشتری هم در هرکجا و هر ساعت از شبانه روز بتواند به آن دسترسی داشته باشد. چون یکی از رموز موفقیت کسب و کار آنلاین همین زمانی هست که مغازها بسته هستند ولی مشتری آن خدمات یا کالا را نیاز دارد.(احساس می کنم دلیل مورد 1 را خیلی بهتر درک کردید. چون وقتی کالا فیزیکی باشد باز ما باید پیرو سیستم پست باشیم)

۵- سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار زیر 15 میلیون باشد. معمولا زمانی که پول زیاد شود سهم نیروی انسانی، مهارت، دانش و تجربه و سماجت پایین می آید. حالا شما با یک میلیارد وارد بازار شوید (یک میلیارد اصلا پولی نیست در بازار کار). دیر یا زود عده ای سرمایه دار متوجه کسب و کار پر سود شما می شوند. حال آنان با ۵ میلیارد وارد می شوند و شما را دچار مشکل می کنند. شاید آن ها سود نکنند ولی رونق کسب و کار شما را خواهند گرفت.

ولی همین الان شما به سختی باور می کنید با این سرمایه توانست کسب و کاری راه انداخت. البته در نظر بگیرید که در تمام طول نوشتن این مطلب، من به درآمد ماهیانه ۱۰ میلیون تومان(خالص) به بالا فکر می کنم و براساس آن صحبت می کنم. لذا کم بودن سرمایه اولیه شما را به اشتباه نیاندازد که من در مورد درآمد ماهیانه ۵۰۰ تا ۱٫۵ میلیون تومان صحبت می کنم.

۶- کالا مصرفی و ترجیحا تند مصرف (FMCG) باشد. مثل: خانه مبله، فروش بلیت هواپیما و سینما، فروش آنلاین گل

تا بتوانید بازهم بفروشید. هرچه سریعتر و بیشتر بفروشید و نکته خیلی مهم اینکه پشتیبانی نداشته باشد. مثال منفی: آنتی ویروس، که یک بار سود می کنید و باید حداقل یک سال پشتیبانی دهید.

۷- نمونه Fake در بازار نداشته باشد. مثال بلیت هواپیما، به عنوان مثال هر خدمتی را می توان نام برد (چون خدمت شاید بی کیفیت باشد ولی تقلبی نمی شود)

یکسری نکات:

  1. ترجیحا مورد نیاز همه (بلیت سینما، هواپیما، سرویس کولر)
  2. ترجیحا بدون پشتیبانی و خدمات پس از فروش
  3. ترجیحا هماهنگی خاصی با دولوپر نداشته باشد
  4. ترجیحا مخاطب ما از گروه قشر مرفه یا قشری که حاضر به پول دادن هستند، باشد (فروش کارت شارژ، مستقل از درآمد اکثرا شارژ مصرف می کنند)
  5. ترجیحا خود کالا یا خدمت مربوط به حوزه IT نباشد که دردسر SEO و بک لینک و … نداشته باشید.(چون این گروه خودشان دستی بر آتش دارند)
  6. رقیب زیاد نباشد یا اگر هست قوی نباشد (مثل بیزنس بلیت هواپیما که بسیار رقابتی است)
  7. مجوز خاصی نخواهد که دست و پا گیر شود
  8. محدودیت ساعتی برای ارائه وجود نداشته باشد
  9. زمان زیاد نخواهد و قابل مدیریت از راه دور باشد
  10. ترجیحا درگاه پرداخت نخواهد که گرفتار کاغذ بازی شویم
  11. ترجیحا درآمدش به دلار باشد
  12. ترجیحا در زمینه بلاکچین (حتی محدود به بیت کوین هم قابل قبول است) یا یادگیری ماشین باشد
  13. ترجیحا مخاطب بیزنس Price Sensitive نباشد. مثل تخفیفان، نت برگ، ترب و …

نکته مهم: زمانی که شما یک کسب و کار آنلاین راه می اندازید تمام هزینه ای که پرداخت می کنید می ماند.

اگر شما یک شبکه توزیع داشته باشید، کلی هزینه می کنید برای پرسنل، برای بیمه، هزینه اجاره و … وقتی که کسب و کار دچار مشکل شود و همه چیز تعطیل شود، شما تمام پول خود را از دست دادید. به صورتی می توان گفت بیشتر کسب و کارها به همین شکل هستند ولی کسب و کار آنلاین همه هزینه ای که می کنید بیشتر بابت تولید محتوا است و هر زمان که کارمند های شما بروند محتوای شما همچنان باقیست.(عمر و دوام و رمز موفقیت یک کسب و کار آنلاین در تولید محتواست)

نکته بسیار مهم: هر کسب و کاری که انجام می دهید اگر در گوگل نباشد می شود گفت آن کسب و کار وجود خارجی ندارد.

در این شرایط سخت 4 دسته هنوز خوب و راحت کسب درآمد می کنند:

  1. کسانی که درآمد دلاری دارند
  2. کسانی که کارهای خدماتی انجام می دهند
  3. کسانی که محصول لاکچری دارند
  4. کسانی که در زمان رونق بازار با کد تخفیف و به هر بهانه ای تخفیف دادن و فروختن، User base خود را آلوده نکردند

مطلب داخل پرانتزی: پیشنهاد می کنم خواندن کامنت ها را از دست ندهید. در این مدت تعدادی بیزنس با کمک همین محتوا متولد شدند.

با تشکر

حمید طهماسبی

نوشته 7 نکته که بهتر است در ایده خود لحاظ کنید + یکسری ترجیحات اولین بار در سایت شخصی حمید طهماسبی پدیدار شد.



This post first appeared on وب سایت شخصی حمید طهماسبی, please read the originial post: here

Share the post

7 نکته که بهتر است در ایده خود لحاظ کنید + یکسری ترجیحات

×

Subscribe to وب سایت شخصی حمید طهماسبی

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×