Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

3 metode de organizare si simplificare a muncii in casa

Pentru orice mamica, care sta acasa cu Copii, lucreaza, mama cu multi copii sau mama cu un singur copil, Viata este una extrem de agitata si ocupata. Pe langa mersul la serviciu si pregatirea mesei, care consuma enorm de mult timp, se mai adauga spalatul rufelor, mentinerea ordinii, curatenia casei si planificarile gospodariei, iar toate acestea pot coplesi pe oricine. Este dificil sa poti pastra echilibrul intre sarcinile zilnice legate de casa si restul activitatilor din viata unei mamici.

In conditiile unei vieti agitate si aglomerate cea mai buna solutie este ca totul sa fie organizat si precis. In continuare voi detalia 3 metode de organizare si, in consecinta, de simplificare a muncii din casa.

1.      Fiecare lucru trebuie sa aiba un loc bine determinat

Murdaria se acumuleaza in urma activitatii noastre zilnice dar dezordinea este creata de lucrurile noastre. Fie ca este vorba de jucarii, pantofi, carti, reviste sau haine, fiecare Trebuie sa aiba locul sau bine determinat, un loc usor accesibil si unde nu ne sta in cale, astfel locuinta este mai usor de gestionat si de curatat.  Pentru jucarii cel mai bine ar fi sa avem cutii unde copii si le pot depozita singuri.

Daca punem cate o lada pentru rufe in fiecare camera nimeni nu va mai fi tentat sa isi mai arunce hainele murdare pe jos. Cutii de depozitare pentru instrumente de mesterit sau desenat vor ajuta copii sa isi pastreze mesele curate. Cosuletele pentru cosmetice si obiecte de toaleta ne vor ajuta sa pastram masa toaletei curata si ordonata. Daca ne organizam, pastrarea ordinii si curateniei in casa va deveni mult mai simpla.

2.      Nu pastrati lucruri inutile

Daca vrem ca lucrurile sa ne incapa in cutiile de depozitare trebuie sa le tinem si sa aruncam ce este inutil. De pilda, daca intr-un an nu ati mai folosit un lucru, inseamna ca nu mai aveti nevoie de el (regula nu se aplica in privinta fotografiilor si amintirilor de familie). Trebuie sa scapam de hainele care nu ne mai incap. Obiectele care sunt in stare proasta sau stricate, pe care le-ati pastrat in ideea ca o sa le reparati, trebuie aruncate. Lucrurile care sunt in stare buna dar nu le folositi le puteti dona.

Eliminati proiectele incepute dar pe care stiti foarte bine ca nu le veti termina niciodata. Aruncati toate ziarele, revistele si orice alt obiect care doar aduna praful si va incurca in timpul procesul de curatenie. Odata ce va veti elibera de toate obiectele inutile din casa va veti simti usurata, deoarece va veti ocupa de mai putine lucruri. Totodata casa va fi mai usor de intretinut si curatat.

3.      Rationalizare si simplificare

Daca aveti electrocasnice care Ocupa Mult Spatiu pe suprafetele din bucatarie, executa o singura operatiune si le folositi foarte rar - de exemplu un storcator pe care tot vreti sa il folositi dar nu o faceti – vindeti-le sau donati-le. Va simtiti vinovata ca nu le folositi si astfel va incarcati mental. Reganditi tot ceea ce va face viata mai complicata. O viata mai simpla, este o viata mai fericita.

Sa avem o gramada de haine ne face si alegerea mai dificila in fiecare zi. Prea multe optiuni complica viata. Verificati fiecare camera si vedeti ce obiecte ocupa mult spatiu dar nu va imbunatatesc viata. Acelasi lucru trebuie sa o faceti si pentru copii, sa ai lucruri numai de dragul de a le avea nu ne Face Viata Mai bogata ci doar aglomerata. Rationalizand totul in casa, vom ajunge sa ne pastram mai bine echilibrul si vom castiga timp.This post first appeared on Servicii De Curatenie, please read the originial post: here

Share the post

3 metode de organizare si simplificare a muncii in casa

×

Subscribe to Servicii De Curatenie

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×