Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

KİŞİSEL BLOG SAYFALARINDA YORUM YAPMA

Tags: yorum cevap daha


Yorum Yapmak


İnternet sitelerinde paylaşılan içeriklerin çoğu resmi bir dille yazılmış olup Daha çok bilgi vermeye yöneliktir. Bu içeriklerin altına ziyaretçiler yorum yapsa da site sahiplerinin çoğu zaman yorum yapmadıkları görülür. Oysa site içinde ve site dışı Seo’da yorum yapmak son derece önemlidir. Kişisel bloglarda paylaşılan yazılar daha çok sohbet havasında olduğu için ziyaretçilerin yorum yapma ihtimali daha yüksektir. Bu yorumlar kimi zaman bir tebrik, bazen bir soru bazen de konuyla alakalı ek bilgiler olacaktır. Dolayısıyla yoruma ne açıdan bakılırsa bakılsın içeriği zenginleştirecek nitelikte olması gerekir. 

Kişisel bloglara yapılan yorumların kısa süre içerisinde, dikkatli bir şekilde cevaplanmaları gerekir. Bu yorumlara verilen cevaplar, yorum yapan kişinin cevap aldığını görmesi ve sürekli sitenizi takip etmesi demektir. Bu kişinin sitede paylaşılan konulardan hoşuna gidenleri sosyal medya hesaplarından ve çeşitli forumlar üzerinden paylaştığı düşünülürse, yorum yapmanın kârlı bir iş olduğu anlaşılacaktır. Özellikle konuyla ilgili olan soruların seri bir şekilde, doyurucu olarak cevaplanması gerekir. Genel olarak bakıldığında sorulan soruların içeriğin eksik olan yönünü tamamladığı görülecektir. Yani bu gibi yorumlar içeriğin daha da kaliteli olmasını sağlar.

Kişisel Blog Sayfalarında Nasıl Yorum Yapılır?


Sitelere eklenen hemen her içeriğin altına yorum kutucuğunun da eklenmesi yorumun önemli olduğuna bir işarettir. Öyle ki yorumların sadece site scripti üzerinden değil, sosyal medya araçları üzerinden de yapılması gerekir. Yorumlar Seo için de çok önemlidir, yapılan yorumların site adına indexlendiği görülecektir. Hatta bazı site sahipleri daha fazla index almak ve kullanıcıların dikkatini çekmek için yorum botu kullanırlar. Bu botlar farklı mail hesapları ve farklı IP adreslerinden siteye girerek gönderiye olumlu bir yorum yaparlar. Fakat bu gibi yorumlar indexlense de yapılan yorumlarda bulunan tamlamalar arama motorunda aranmayacağı için bir işe yaramazlar. 

Dolayısıyla yorumun Seo anlamında siteye katkıda bulunması için organik bir takipçinin yorum yapması gerekir. Özellikle soru sorarak yapılan yorumlar bazı durumlarda içerik etiketlerinin getirdiğinden daha fazla ziyaretçi getirebilir. Çünkü günümüzde neredeyse her sorunun cevabı internette mevcuttur ve istendiği zaman bu bilgilere ulaşılabilir. Bunun farkında olan ziyaretçiler de internetin gücünden faydalanarak sorularına cevap bulmak isterler.

Etkili Blog Yorumu Nasıl Yapılır?


Kişisel bloglarda paylaşılan içerikler, daha çok samimi bir dille, herhangi bir konuyu açıklamak üzere yazılmışlardır. Dolayısıyla bu içerikler kişilerin ilgisini çeker ve onları yorum yapmaya teşvik eder. Fakat sonradan gelen ziyaretçi yapılan yorumları inceleyip, bunlara cevap verilmediğini görürse yorum yapmadan siteden çıkar. Hem ziyaretçiyi kaybetmemek hem de daha fazla index almak için her yoruma olmasa da, soru şeklinde yapılan yorumlara cevap vermek gerekir. Bu yorumlara cevap verildiği takdirde ziyaretçiler daha fazla soru sorarlar ve bu sorular bile siteye yeteri kadar ziyaretçi gelmesini sağlayabilir.

Sitede yazılan bir yazıya yorum yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar.

- Yazılan konu ile alakasız yorumlar asla yapmayın.

- Yazılan konun altına yorum yaparken kendinize ait veya başka birine ait linkler paylaşmayın.

- Yorumlarınızı edep, ahlak ve toplumsal görgü kuralları çerçevesinde yapmaya çalışın.
   
- Yazılan konu hakkında farklı düşünce ve fikirleriniz varsa sayfanın iletişim kısmını kullanarak yazar ile iletişim kurmaya çalışın. 

 

Yorum Yapmanın Önemi Nedir?


Blog sayfasına yapılan yorumlar, yazar için öncelikle yazısına verilen değerin önemini gösterir. Aynı zamanda yapılan yorumlar yazarın şevkini, gayretini arttırır.  Blog sahibinin yorumlara cevap vermesi demek daha sonra siteye girecek olan ziyaretçilerin de yorum yapma isteğini arttırmak anlamına gelir. Herkes sorusunun cevabını bir an önce bulmak ister. Eğer ilgili bir blog sahibiyseniz ve yorumlara kısa sürede cevap veriyorsanız ziyaretçileriniz de içeriklere yorum yaparak, yorumuna cevap almak üzere defalarca sitenize girecektir.

 

Yorumlara Ne Kadar Sürede Cevap Verilmeli?


Bir blog yazarının gününün belli bir kısmını yapılan yorumlara cevap vermek üzere ayırması gerekir. Böylece ziyaretçilerin soruları cevapsız kalmayacak ve bu ziyaretçiler diğer sorunlar için de aynı bloga girmekten çekinmeyeceklerdir. Dolayısıyla yorumlara en geç 24 saat içinde cevap vermek gerekir.


Doktor Hayat / Kişisel Blog Sayfalarında Yorum Yapma
Hayatı ve toplumsal konuları ele alan "Kişisel Blog"


This post first appeared on DOKTOR HAYAT - KİŞİSEL, please read the originial post: here

Share the post

KİŞİSEL BLOG SAYFALARINDA YORUM YAPMA

×

Subscribe to Doktor Hayat - KİŞİsel

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×