Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kazançlı Blog İçin İpuçları

Kazançlı Blog İçin İpuçları

Doğru metodlar kullanılarak oluşturulan ve yönetilen bloglar sadece kenzinizi ifade etmeye değil, yazılarınızdan kazanç sağlamanızı bile sağlayabilir. Özgün içeriklerinizi doğru kitlelere ulaştırıp düzenli trafik ve okuyucu edinebilirseniz blogunuzdan kazanç elde edebilirsiniz.

Blog Yönetimi
Blog oluşturmaya karar verdiğinizde nereden başlayacağınıza karar vermelisiniz. Blog oluşturmaya ücretsiz servislerden başlayabilirsiniz. Google Blogger, WordPress gibi ücretsiz servisleri kullanabilirsiniz. Ücresiz bloglar size deneme yapma şansı tanır. Fikirlerinizi doğru kitlelere nasıl ulaştıracağınız konusunda zamanla bilgi sahibi olursunuz. Ücretsiz servisler ile blog konusunda bilginiz yoksa bile başarı sağlayabilirsiniz. Kullanımları kolaydır. Temel bilgiler edinirsiniz. Zamanla ücretli host, özel domain, trafik, sosyal medya, içerik oluşturma gibi konular hakkında bilgi edinirsiniz. Siz yazılarınızı paylaştıkça belli bir okuyucu sayısına ulaşırsınız. Ücretsiz servisleri kullandığınızda herhangi bir programlama, kod bilgisine gerek kalmaz. Kodlarla uğraşmaktansa dikkatinizi içeriğinize yöneltirsiniz. Ücretsiz blog servislerinin en iyi yanı; eğer başarısız veya yanlış bir şeyler yaparsanız kaybedeceğiniz bir şey olmaz. Blog sisteminde yazdığınız yazıların tarih sırasına göre, en yeni yazının en üstte olması hoşunuza gidecektir.

Blog yönetimini başarılı yaptığınızda bir süre sonra düzenli trafik ve okuyucular elde edeceksiniz. İkinci aşama olan ücretli host ve özel domain almanızın zamanı gelmiştir. Ziyareçilerinize yeni adresinizi bildiren email gönderirsiniz veya blogunuzun ana sayfasında açıklarsınız. Ücretli sistemlere geçmeden önce de iyi bir araştırma yapmanız gereklidir. Verdiğiniz ücretle hangi hizmetleri alabileceğinizi iyi okuyun. Hız, trafik yükü, kapasite çok önemlidir. Kıyaslama yaparak en doğru hizmeti seçebilirsiniz. Seçeceğiniz hizmet ihtiyaçlarınız karşılayabilsin.
Sitenizin konusu yaptığınız iş,sattığınız ürün veya hizmetlerle ilgili olacaktır. Henüz karar vermediyseniz piyasa araştırması yapmalısınız. Hangi hizmet ve ürünler trend. Ne satışı yapılırsa kazanç daha fazla olur diye araştırmalısınız. Karar verdiğinizde sitenize bu konularda sık sık yazı yazmaya başlayın. Yazdığınız yazılar Google veya Yahoo’da en çok aranan konulara ygun olursa ziyaretçi de daha fazla olur. Anahtar kelimelerinizde başarılı olabilmeniz tamamen sizi seçtiğiniz kelimelere, rakiplere, yaptığınız arama motoru çalışmalarına bağlıdır. Siteniz için seçtiğiniz anahtar kelimelerin ve sitenizin konusunun ne kadar popüler olacağı sizin yazılarınıza ve arama motoru çalışmalarınıza bağlıdır. Belki sitenizin konusu çok popüler değil ama faydalı. Sizin yapacağınız yazılarınızın daha çok farkedilmesini sağlamaktır. Siz fayda sağlarsanız faydalanmak isteyende çok olacaktır.

Sık sık yeni yazılar yazmanız gereklidir. Blogunuzu sürekli yeni yazılar ile güncellemeniz sadece okuyucularınızın ilgisini çekmez aynı zamanda arama motorları tarafından da farkedilme eşiği artar. Blogunuzu güncellemediğiniz her an blogunuz düşüşe geçecektir. Siz güncelleme yapmadığınızda rakiplerinizin güncellemeleri sizi arama motorlarının gözünde değer kaybına uğratacaktır. Ayrıca ziyaretçi de kaybedersiniz güncelleme yapmadığınızda. Ziyaretçi trafiğinizi düzenli hale getirmeniz gereklidir. Başlangıç olarak günde bir kez yeni yazı yazmanız yeterli olacaktır. Daha sonra yazı sayısını yükseltirsiniz. Ne kadar yeni yazı olursa o kadar iyi olur. Zaten bildiğiniz konular hakkında yazdığınızdan fazla vaktinizi de almaz. Blogun avantajlarından biri de eğer bir gün 5 yazı yazmışsanız ama 5 yazının 3 ünü yayınlamak istiyorsanız kalan 2 yazıyı ertesi gün yayınlanacak şekilde programlayabilisiniz.
Kazançlı Blog İçin İpuçları photo Kazanccedill Blog ccedilin puccedillar_zpsgfovdqyw.jpg
Blogunuzdan kazanç sağlayabilmeniz için düzenli ve yüksek trafiğinizin olması gerekir. Düzenli veyüksek trafik için pek çok metod vardır. Ücretli veya ücretsiz reklam verebilirsiniz, yazı odaklı paylaşım yaparak reklam yapabilirsiniz, arama motorlarına reklam verebilirsiniz.

Metotlar geliştirerek artar. Forumlara üye olduğunuzda profilinizdeki imza bölümüne blogunuzun adresini yazınız. Sadece forumlarda değil diğer bloglarda yazdığınız yazılarda kaynak olarak kendi blogunuzu gösteriniz. Yazılarınızı veya blogunuzun adresini arama motorlarına ve dizinlere kayıt ediniz. Yazı paylaşımına odaklanmış ezine sitelerine yazılarınızı gönderin. Çevrenize de blogunuzdan bahsedin. Paylaşım yaptıktan sonra eğer içeriğiniz ilginç ise başkaları tarafından da paylaşılacaktır. Yazılarınızın altına kendinizden bahsedeceğiniz birkaç cümle yazınız. Belki yazınızın çok popüler olacak ve çok sayıda kullanıcı tarafından paylaşacak. Eğer kendiniz hakkında birkaç cümle yazmazsanız popüler olan yazınızı kimin yazdığı anlaşılmayacaktır. Yazılarınız popüler olup paylaşıldığında arama motorlarının gözünde blogunuzun değeri artacaktır. Bu değer size arama motorlarının size yüksek puan vermesiyle sonuçlanır. Günde tek yazı ile başlasanız bile o yazıyı en az 10 sitede paylaşsanız başlangıç olarak iyi olur.

Güzel, ilginç, faydalı yazılar yazdınız, paylaştınız, başkaları tarafından paylaşıldı ve blogunuza düzel trafik sağladınız diyelim. Bu trafiği incelemezseniz ve çıkan raporu dikkate almazsanız gelecekte atacağınız adımları hesaplayamazsınız. Uyguladığınız metotların hangilerinin işe yaradığını veya yaramadığını ancak bu raporlama ile görebilirsiniz. Düzenli ziyaretçileriniz olabilir ama blogunuza yorum bırakmıyor olabilirler. Blogunuza hangi ülkelerden ziyaretçi geliyor, en çok hangi konuları okuyorlar, arama motorlarından hangi kelimeler ile zayaretçi çektiğinizi öğrenmelisiniz. Bazı blog sahipleri sitelerine sayaç eklerler bazıları da sadece Google Analytics kullanırlar. Yandex Metric’te aynı işi yapar. Sayaç servislerini kıyaslama yaparak deneme anılma yöntemi ile kullanın ve hangisini size daha faydalı bilgiler verdiğini görün.

Ziyaretçi istatistiği veren servislerde görebilebileceğiniz gibi hangi anahtar kelimeler ile hangi kaynaklardan ziyaretçilerin geldiğini görerek gelecek yazılarınız hakkında planlama yapabilirsiniz. Deneme yanılma yöntemi ile doğru anahtar tercihleri yapabilirsiniz.

Ücretli blog sistemine geçtiğinizde lütfen ücretsiz servisleri bırakmayın. Ücretsiz hazırladğınız blogları güncellemeye devam edin. Yazılarınız ne kadar çok kaynakta yayınlanırsa o kadar iyi olur, farkedilebilirliği artar. Zamanla gelişen bedava bloglarınız size düzenli trafik olarak dönüş sağlar. Arama motorlarında içeriğinizin ve dolayısı ile blogunuzun değeri artar.
Yazıların uzun olması veya kısa olması gerektiği ile ilgili internette pek çok tartışma görebilirsiniz. Konuyla ilgili kimsenin kesin bilgisi olmamakla birlikte genel düşünce yazıların 200 kelimeden az olmaması yönündedir. Çok uzun yazılar yazabilirsiniz eğer faydalı ve gerekli bilgiler vermeniz gerekiyorsa. Ama çok uzun yazılar okuyucuları sıkabilir. Uzun yazılarda okuyucuyu sıkılmaması tamamen seçtiğiniz konu ve yazım tarzınızla ilgilidir.

Uzun bir yazı yazacaksanız gereksiz bilgiler vermekten kaçının. Sadece resimlerden ve tek cümlelerden oluşan yazılarda yazmayınız. Çok fazla resim kullanmayınız, eğer çok fazla resim kullanılacaksa “gallery” oluşturulmalıdır. Resim galerileri okuyucuları sıkmaz. Aksine sayfada geçirdikleri süreyi uzatır. Resimler konuların tuzu biberi gibidir, yazıya tat katar. Fazla kullanılmamalıdır. Okuyucunun internetine bağlı olarak sayfa açılma süresini uzatır. Resimleri seçerken telif hakkı ücretsiz olan resimleri seçmeniz gerekir. Her yapılan işin bir hakkı vardır. Ücretsiz resimler eklerseniz sorun olmayacaktır.

Eğer blogunuzda satış yapıyorsanız yazılarınızın biraz daha kişisel olmasına dikkat edin. Kendiniz kullandığınızda hangi faydalarını gördüğünüzü anlatabilirsiniz. Ürün ve hizmetlerinizi abartmadan yazınız.
Blogunuza yazılarınızı yazdınız, düzenli ve yüksek trafiğiniz var, satışlarınıza da başladınız diyelim. Sıra geldi satış sonrası desteğe. Mutlaka blogunuzda müşteri hizmetleri bölümü olsun. Müşterileriniz ürün veya hizmetinizi satın aldıktan sonra karşılaştıkları sıkıntıları veya memnuniyetlerini anlatabilecekleri bir bölüm olması çok önemli. Sizinde bu yazıları düzenli okuyup cevap vermeniz gerekmektedir. Kimse çözümsüz, sorunlu ürünleri ve hizmetleri satın almak istemez. Müşterilerinze değer verdiğinizi kanıtlarsınız faydalı verdiğiniz cevaplarla. Müşteri hizmetleri telefon numarası, firma kimlik bilgisi ve fiziki adresinin yazılması güvenilirliği arttırır.

Blogunuzda her zaman ürün ve hizmetlerinizden bahsetmeyin. Arasıra sitenizle ilgi ürün ve hizmetlerle dolylı ilgisi olan resim ve haberlerde yayınlayın. Günü haberi olarak sattığınız ürün veya hizmetlerle ilgili yazılar yazabilirsiniz. Başka bir ülkede benzer bir ürün ile nasıl fayda sağlanmış gibi bilgiler müşterilerinize güven verir. Çarpıcı, eğlenceli yazılar yazarsanız bu yazıların devamı beklenir ve zayretçiniz artar.
Aynı zamanda ara sıra da olsa ürün veya hizmetlerinizin nasıl daha iyi kullanılabileceği ile ilgili makaleler yazınız. Detayları herkes sever. Bu detaylar ile ilgili elbet yorum alırsınız böylece etkileşimli bir blog haline gelir siteniz.

Eğer her şeyi doğru yaparsanız size kazanç ortaklığı teklifleri de gelir. Herkes güvenilir kişilerle çalışmak ister. Kazancınızı doğru yaptığınız metotlar ile arttırırsınız. Blogunuza reklam dahi alabilirsiniz.

Yaptıklarınızla başkalarınada örnek olabilirsiniz. Tecrübelerinizi yazabileceğiniz yeni bloglar oluşturabilirisiniz. Yeni sektörler ile ilgili arştırmalar yapabilir veya dahil olduğunuz sektörle ilgili yazılar yazabileceğiniz yeni bloglar açabilirsiniz. İnsanlar için faydalı işler yaptığınızda bu size kazanç olarak geri döner.

Share the post

Kazançlı Blog İçin İpuçları

×

Subscribe to Tarkan Tekdemirkoparan - Blog Yönetimi, Teknoloji, Medya, Güncel Konular Ve Güzel Sözler.

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×