Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

"Έσκασε νέο Τσερνομπίλ". Η ΠΑΝΑΓΙΑ να μας βοηθήσει

Φώτο: η ΠΑΝΑΓΙΑ Κοσμοσώτειρα ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Αχαρνών.
32 χρόνια μετά τον  πυρηνικό εφιάλτη του Τσερνομπίλ,  στην ίδια ακριβώς περιοχή εγγύς του Κιέβου  βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου εφιάλτη, αυτή την φορά πνευματικού δολιοφθορέα. Μακάρι να μην δούμε χειρότερα πράγματα διότι… Άλλο πράγμα η ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ και άλλο πράγμα η ΕΚΚΛΗ-(CIA)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Είναι ιστορικά σύνηθες οι κοσμικές εξουσίες να μπλέκονται στα πόδια των εκκλησιαστικών και να ισοπεδώνονται αργότερα από τον πνευματικό νόμο σαν να έχουν ραντεβού μαζί του.

Πριν από λίγο
Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος εξελέγη επικεφαλής της Εκκλησίας στην Ουκρανία

«Η Ουκρανία κόβει τους δεσμούς που την συνδέουν με την Ρωσική Αυτοκρατορία και δεν πρόκειται ποτέ να ξαναγίνει το κανονικό έδαφος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» - τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο κατά την ομιλία του στην «Ενωτική Σύνοδο».

Επίσης ο Πρόεδρος Ποροσένκο ανέφερε ότι «η Ουκρανία δεν ήταν, δεν είναι, και δεν θα είναι πλέον κανονικό έδαφος της Ρωσικής Εκκλησίας».

Σύμφωνα με τον Ουκρανό Πρόεδρο το ζήτημα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας της χώρας.  https://www.romfea.gr

Όμως η  ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ και το ΟΡΘΟΔΟΞΟ  Χριστεπώνυμο Πλήρωμα της,  φαίνεται να ακολουθεί και να αναπαύεται στην μέση βασιλική οδό της σύνεσης και της σωφροσύνης πέρα από  ιστορικούς μεγαλοϊδεατισμούς (βλ. Μόσχα)  και  εκκλησιολογικές άκαιρες για την σημερινή συγκυρία  κόντρες  (βλ. Μόσχας- Φαναρίου) 

«Συνέντευξη παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κάλλιστος (Ware), ο οποίος αναφέρθηκε και στην Εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Μητροπολίτης Κάλλιστος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ανέφερε τους λόγους, που δεν υποστηρίζει την απόφαση του Φαναρίου ως προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. 

Επίσης, σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, η αποκατάσταση των Ουκρανών σχισματικών είναι τεράστιο λάθος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Πρώτον, είναι εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση στην Ουκρανία και είμαι πολύ στεναχωρημένος για τις εξελίξεις. Προσωπικά, αυτή τη στιγμή, δεν βλέπω, ποια θα μπορούσε να είναι η λύση. Δεύτερον, παρόλο που είμαι Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος με τη θέση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Με όλο τον προσήκοντα σεβασμό στον Πατριάρχη μου, είμαι υποχρεωμένος να πω ότι συμφωνώ με την άποψη την οποία εξέφρασε το Πατριαρχείο της Μόσχας ότι η Ουκρανία ανήκει στη Ρωσική Εκκλησία» - ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Διοκλείας.

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Τέλος πάντων, η Μητρόπολη του Κιέβου, βάσει της συμφωνίας του 1676, περιήλθε από το ωμοφόριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό εκείνο του Πατριαρχείου της Μόσχας. Επομένως, γιά 330 χρόνια η Ουκρανία αποτελούσε μέρος της Ρωσικής Εκκλησίας».

«Τώρα, και αυτό δεν θα είναι μια διαδεδομένη άποψη στην Κωνσταντινούπολη, γνωρίζω ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει πάρει μια διαφορετική άποψη, αλλά βεβαίως, πιστεύω ότι δεν ήταν μια σόφη κίνηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου να δηλώσει μονομερώς ότι ακυρώθηκε η συμφωνία του 1676. Εξάλλου, κατά τον Αριστοτέλη, ‘’ούτε ο Θεός είναι σε θέση να αλλάξει το παρελθόν’’» πρόσθεσε ο διαπρεπής Θεολόγος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Διοκλείας υπογράμμισε ότι «αυτό είναι ιστορικό γεγονός ότι η Ουκρανία ανήκε και εξακολουθεί να ανήκει στη Ρωσική Εκκλησία. Αρά, πιστεύω ότι ήταν λάθος από μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη να εκχωρήσει αυτοκεφαλία στους δύο σχισματικούς Επισκόπους τον Φιλάρετο και τον Μακάριο».

«Νομίζω ότι το ενδεχόμενο βήμα ίσως θα μπορούσε να είναι μια Πανορθόδοξη Συνάντηση των Ορθοδόξων Προκαθημένων, όχι μόνο Κωνσταντινουπόλεως και Μόσχας, αλλά επίσης και άλλων, διότι αυτό το πρόβλημα αφορά όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Και αυτό το βήμα μπροστά πρέπει να γίνει μέσα από τις πανορθόδοξες συνομιλίες. Ίσως θα πρέπει και πάλι να συγκαλέσουμε Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, η οποία διεξήχθη στην Κρήτη πριν από δύο χρόνια» - τόνισε επίσης ο Μητροπολίτης Διοκλείας.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Κάλλιστος ανέφερε: «Παράλληλα, με ανησυχούν οι ενέργειες του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου και της Ρωσικής Εκκλησίας. Ενοχλήθηκα με τη διακοπή από αυτούς της κοινωνίας με την Κωνσταντινούπολη. Πιστεύω ότι αυτή η συζήτηση της καταστάσεως στην Ουκρανία πρέπει να γίνει με πνεύμα αδελφικής αγάπης χωρίς να διακόπτεται η κοινωνία. Επομένως, δεν μπορώ να συμφωνήσω με καμία πλευρά. Και προσεύχομαι να επέλθει με κάποιο τρόπο η συμφιλίωση». Του Αιμίλιου Πολυγένη   https://www.romfea.gr

Στην άλλη πλευρά η ΕΚΚΛΗ-(CIA) της γεωπολιτικής αναπαύεται στις κοινωνικές και διεθνείς σχέσεις προχωρημένης διπλωματίας.

«Ο Φιλάρετος, ο επικεφαλής των Ουκρανών σχισματικών, συναντήθηκε με τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της CIA Jack Devine και του απένειμε το βραβείο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου (Βραβείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας από το 1998. Με το ίδιο όνομα, υπήρχε ένα βραβείο στην Ρωσική Αυτοκρατορία).

Ο Φιλάρετος ευχαρίστησε τον Devine για τη βοήθεια των ΗΠΑ και «για την υποστήριξη στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας και τη δημιουργία μιας ενιαίας τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας”, δηλώσεις που παραπέμπουν σε αμερικανικό δάκτυλο πίσω από την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε μια παρουσίαση από τον Bogdan Gubsky, ιδρυτή και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ukraine-XXI Century Foundation και τον Philaret Yaroshenko, μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος Yaroshenko, ο Jack Devine απονεμήθηκε το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, αναφέρει ρωσικό ΜΜΕ.

Σημειώστε ότι ο Jack Devine είναι ένας συμμετέχων και επικεφαλής μυστικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραπλάνησης, και συγκεκριμένα συμμετείχε στο πραξικόπημα στη Χιλή, «Operation Cyclone” (που οδήγησε στη στρατιωτική ήττα του Σοβιετικού Στρατού κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν) και το κυνήγι του μεγαλεμπόρου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ.»
https://www.pronews.gr/kosmos/734557_upopto-paraskinio-sto-oykraniko-o-shismatikos-patriarhis-eyharistei-ton-epikefalis-tis

ΑΠΈΝΑΝΤΙ σε όλα αυτά η ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ κατέχει τους ΑΓΙΟΥΣ και την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ.

Ως μια παρηγοριά αλλά και ως προειδοποίηση έχουμε τις προφητείες του Γέροντα Ιωνά της Οδησσού (+ 2012). Το 2007 είπε:

«οι Καθολικοί θα έρθουν στη χώρα μας…Δεν θα παραμείνουν πολύ αλλά θα κάνουν μεγάλο κακό και θα χύσουν τόσο πολύ αίμα…αλλά θα φύγουν ντροπιασμένοι με τα κεφάλια κάτω. »

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία αυτός προέβλεψε ότι:

«αυτός θα είναι ένας πνευματικός πόλεμος και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να καταστρέψει την Ουκρανία απομακρύνοντάς της από την Αγία Ρωσία και να καταστρέψει αυτήν την ίδια την ορθοδοξία».

Αναφορικά με το δολάριο είπε : «o άνεμος θα φυσήξει τα δολάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινωπορινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει αυτά θα είναι σαν κομμάτια φθηνόχαρτου «. Και είπε ότι «αν ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν ορθόδοξο τσάρο τότε πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχηθούμε πολύ σκληρά και τότε μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από το Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρεί τη σωτηρία».(events.orthodoxengland 2/1/15) Dimpenews Πορφύρης Δ Σταφυλά 5 Ιανουαρίου 2015, 11:21 μμ   https://www.pentapostagma.gr

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


This post first appeared on (Ε)ΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (Λ)ΑΕ, please read the originial post: here

Share the post

"Έσκασε νέο Τσερνομπίλ". Η ΠΑΝΑΓΙΑ να μας βοηθήσει

×

Subscribe to (Ε)ΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (Λ)ΑΕ

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×