Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Full body workout schema: Alles over het full body schema

Ik weet dat jullie aan het zoeken zijn naar een uitgebalanceerd, krachtig full-Body workout Schema. Maar laten we eerlijk zijn, in de oceaan van workout schema’s, wordt het snel verwarrend, toch? Geen paniek! Ik ben hier om jullie te helpen. De sleutel tot succes is consistentie en variatie. Met het juiste workout schema kan iedereen, ongeacht het fitnessniveau, het lichaam van hun dromen bouwen.

Beginnen met een fitness schema

Om die perfecte synergie tussen lichaam en geest te bereiken – ja, ik heb het over die fantastische ‘mind-muscle connection’ – raad ik je aan te beginnen met:

  • slechts een handvol oefeningen
  • een bescheiden hoeveelheid gewicht
  • een royale dosis herhalingen

Op deze manier zullen je spieren en je brein leren om als een goed geolied team samen te werken, waardoor je het absolute maximum uit elke zweetsessie haalt. Vergeet echter niet om genoeg eiwitten te consumeren voor een optimale hersteltijd – denk eraan, je spieren houden van die bouwstoffen!

Naarmate je vordert, breid je langzaam maar zeker je repertoire aan oefeningen uit. Begin met het splitsen van je workouts om specifieke spiergroepen op verschillende dagen te trainen. Voordat je het weet, ben je klaar om na te denken over technieken om je trainingen intensiever te maken.

Wat is een full body workout schema?

Even wat duidelijkheid scheppen: wat is een full body workout schema eigenlijk? Dit trainingsschema is een krachtige manier van trainen waarbij je je hele lichaam – alle spiergroepen, inclusief je triceps, biceps, en zelfs de grote spiergroepen – tijdens iedere training aanpakt.

Bij een full-body fitness schema, bijvoorbeeld het full body-trainingsschema voor beginners, train je 2 tot 3 keer per week je hele lichaam. Zo’n schema voor 3 dagen zou bijvoorbeeld op maandag, woensdag en vrijdag kunnen plaatsvinden, waarbij je 1 rustdag tussen de trainingsdagen houdt.

De focus ligt op samengestelde (of compound) oefeningen zoals squats en de incline dumbbell press, waarbij je gebruikmaakt van barbells en dumbbells. Een schema voorbeeld kan per training 3 verschillende oefeningen per spiergroep bevatten, met een gewenst aantal herhalingen en sets, en voldoende rust tussen de sets.

Beginners starten vaak met dit type schema om hun spieropbouw te stimuleren en om te wennen aan de oefeningen. Gevorderden kiezen soms voor een split schema, waarbij ze specifieke spiergroepen trainen op verschillende dagen.

Maar laat je niet ontmoedigen! Ongeacht je niveau, met consistente progressie en het geleidelijk verhogen van gewicht, is het full Body Schema een effectieve manier om spiermassa op te bouwen en vooruitgang te boeken.

Waarom een Full Body Schema?

Waarom zou je voor een full body schema kiezen? Goede vraag!

Het antwoord ligt in de effectieve manier van trainen die dit schema biedt. Je traint namelijk elke spiergroep van je gehele lichaam tijdens elke training, ideaal voor beginners die aan de oefeningen en krachttraining moeten wennen. Je kunt drie keer per week trainen, bijvoorbeeld op drie dagen per week. Dat betekent dat je iedere spiergroep 3x per week stimuleert.

Een voorbeeld van een full body fitness schema zou zowel samengestelde oefeningen als isolatie-oefeningen kunnen bevatten. En dat allemaal zonder dat je elke dag naar de sportschool hoeft – je kunt ook thuis trainen! Het aantal oefeningen is overzichtelijk en het gewenste aantal herhalingen is doorgaans haalbaar.

Het mooie van dit schema is dat je je lichaam in één sessie kunt trainen en dat je geleidelijk aan zwaardere gewichten kunt wennen. Of je nu een stang of dumbbells gebruikt, dit schema is ideaal om je kracht en spiergroei te stimuleren, zeker als je consistent blijft en gaat trainen. Dus kom op, ga aan de slag met dit effectieve full body schema!

Wat zijn de voordelen van een full body workout schema?

Allereerst, het full-body schema is ideaal voor beginners. Waarom? Omdat je met dit schema snel vertrouwd raakt met de oefeningen, omdat je dezelfde oefeningen meerdere keren per week doet. Dat is echt een winst!

Bovendien, met een full body schema train je elke spiergroep ongeveer 2 tot 3 keer per week, wat ideaal is voor hypertrofie, oftewel spiergroei. Door elke training een beetje meer gewicht toe te voegen, word je sterker en bouw je effectief spiermassa op. Dit is vooral handig als je een voorbeeld schema volgt dat je gemakkelijk kunt aanpassen.

Een ander voordeel is dat je met een full-body schema, je hele lichaam in één workout traint. Zo hoef je niet elke dag naar de sportschool, maar kan je met slechts drie keer per week trainen geweldige resultaten boeken.

Wat is het verschil tussen full body en een splitschema?

Een full body schema is een manier van trainen waarbij je tijdens elke sessie alle grote spiergroepen van je lichaam traint. Dit doe je meestal drie keer per week. Het is een fantastische keuze voor beginners, of iedereen die effectief spiermassa wil opbouwen met relatief weinig sessies per week.

Aan de andere kant hebben we het splitschema. Hierbij richt je je op specifieke spiergroepen tijdens elke trainingssessie. Een voorbeeld hiervan is het klassieke “bro-split”, waarbij je elke dag van de week een andere spiergroep traint – bijvoorbeeld borst op maandag, rug op dinsdag, enzovoorts. Dit schema is populair bij gevorderde sporters die meer tijd in de sportschool kunnen en willen doorbrengen.

Kortom, het belangrijkste verschil ligt in de frequentie waarmee je elke spiergroep traint. Bij een full body schema doe je dat meerdere keren per week, terwijl je bij een splitschema de aandacht verdeelt over de week. Kies het schema dat het beste bij jouw doelen, ervaringsniveau en schema past. Succes, vrienden!

Rust en voeding zijn essentieel

Stel je je lichaam voor als een auto. De trainingen zijn je gaspedaal – ze sturen je vooruit. Maar zonder brandstof (dat wil zeggen, voeding) en zonder regelmatig onderhoud (rust), zal je wagen vroeg of laat uitvallen.

Je voeding moet zorgvuldig worden afgestemd op je fitnessdoelen. Ga je voor spiergroei? Dan heb je voldoende eiwitten nodig om die spieren op te bouwen, en voldoende koolhydraten en vetten om je energieniveaus op peil te houden. Onthoud, je lichaam heeft brandstof nodig om te kunnen functioneren en herstellen.

En dan is er rust. In onze 24/7 maatschappij is het makkelijk om rust te vergeten, maar je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen na je workouts. Slaap is bijzonder belangrijk; het is de periode waarin je lichaam het meeste herstelwerk doet.

Dus vergeet niet, vrienden, train hard, maar voed je lichaam goed en gun jezelf voldoende rust. Het is de sleutel tot blijvend succes in je fitnessreis!

Full body workout schema

SpiergroepOefeningenSets x Herhalingen
   
QuadricepsLeg Press of Leg Extension3 x 20
   
HamstringsLying Leg Curl of Seated Leg Curl3 x 20
   
KuitenStanding Calf Raises of Seated Calf Raises3 x 20
   
RugFront Lat Pulldown of Seated Cable Row3 x 15
   
BorstBench Press of Incline Bench Press3 x 15
   
SchoudersStanding Military Press of Wide Grip Upright Row3 x 15
   
TricepsClose Grip Bench Press of Cable Pushdown3 x 15
   
BicepsBarbell Curl of Seated Dumbbell Curl3 x 15
   
OnderarmenSeated Wrist Curl of Standing Wrist Curl3 x 20
   
BuikspierenCrunches of Leg Raises (tot je niet meer kunt)3 x 20

The post Full body workout schema: Alles over het full body schema appeared first on Purity Fit.



This post first appeared on Purityfit, please read the originial post: here

Share the post

Full body workout schema: Alles over het full body schema

×

Subscribe to Purityfit

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×