Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Okyanuslardaki Plastik Atıkları Yiyen Yeni Deniz Bakterileri Keşfedildi

Araştırmacılar bu yeni bakteriyi plastiği parçalamada daha etkili olacak şekilde genetik Olarak tasarladılar. Hokkaido Üniversitesindeki araştırmacılar, karada biyolojik olarak parçalandığı için çevre dostu olduğu düşünüldüğü için yaygın olarak kullanılan bir tür Plastik malzemeyi yutma konusunda dikkate değer bir yeteneğe sahip yeni bir bakteri türünü ortaya çıkardılar. Ancak Interesting Engineering , bu plastik malzemenin su ortamlarında kalmaya devam ettiğini ve okyanuslarımız ve su yollarımız için sürekli bir tehdit oluşturduğunu bildirdi.

Japonya’daki Mitsubishi Chemical Group’tan meslektaşlarıyla işbirliği yapan Hokkaido Üniversitesindeki araştırmacılar, genellikle malçlama filmleri, gübrelenebilir ürünlerde bulunan, polimer polibütilen süksinat (PBS) adı verilen, yaygın olarak kullanılan çevre dostu bir plastiği parçalayabilen bu yeni bakteriyi ortaya çıkardılar. Çantalar ve catering ambalajları. Belirli bir bakteri türünde PBS’nin parçalanmasından sorumlu olan PBSase adlı bir enzimi tanımladılar. Daha sonra bu enzimi, plastik biyolojik parçalanma yeteneklerini geliştirmek için deniz bakterisi Escherichia coli’ye entegre ettiler. Çabaları yalnızca deniz ortamlarındaki plastik davranışlarını anlamaya yönelik değil, aynı zamanda plastik kirliliğine yönelik yenilikçi çözümler tasarlamaya da yönelik. Mitsubishi Chemical Corporation’ın işbirlikçilerinden Yasuhito Yamamoto, bu enzimin, toplanan plastik atıkların kimyasal olarak geri dönüştürülmesi için bir katalizör olarak potansiyelini vurguladı ve karada ve denizde plastik kirliliğiyle mücadele için umut verici bir yol sağladı. Biyolojik olarak parçalanamayan malzemelerin neden olduğu plastik kirliliği sorunu, önemli bir küresel çevre sorunu olarak varlığını sürdürüyor. Bazı deniz bakterilerinin plastik bozulmasına katkıda bulunduğu iyice belgelenmiştir.

Bu özel bakteriler, tek kullanımlık ürünlerde ve ambalajlarda yaygın olarak bulunan ve genellikle tüketiciler tarafından atılan çeşitli plastikleri parçalama yeteneğini geliştirmiştir. Bununla birlikte, doğal plastiğin mikroorganizmalar tarafından nispeten yavaş bir biyolojik bozunma hızına sahip olmasının getirdiği zorluklar ve mikroplastikler ve karbondioksit emisyonları gibi yan ürünlerin çevresel etkilerinin dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Araştırma ekibine de liderlik eden Tomoo Sawabe, bu zorluğun küresel öneminin altını çiziyor. PBS’yi verimli bir şekilde biyolojik olarak parçalayabilen deniz mikroorganizmalarının azlığının farkına varan Sawabe ve araştırmacı arkadaşları, bu doğal plastik yiyen organizmaları tanımlamak ve geliştirmek için bir arayışa giriştiler. Japonya kıyılarındaki deniz suyundan toplanan mikropları titizlikle incelediler ve PBS’yi parçalayabilen çok sayıda deniz bakterisi türünü başarıyla belirlediler. Üstelik onların özenli çabaları, PBS bozulmasından sorumlu olan anahtar enzimin izolasyonuna yol açtı. Keşfin sınırlarını zorlayan araştırmacılar, PBSaz genini iyi bilinen Escherichia coli bakterisine yerleştirmek için moleküler biyoloji tekniklerini kullandılar ve daha ileri incelemeler için yüksek düzeyde saflaştırılmış enzim örneklerinin üretilmesini sağladılar. Bu çığır açıcı çalışma, okyanuslarımızdaki plastik kirliliğine karşı devam eden mücadelede önemli umut vaat ediyor.

The post Okyanuslardaki Plastik Atıkları Yiyen Yeni Deniz Bakterileri Keşfedildi first appeared on .


This post first appeared on Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır, please read the originial post: here

Share the post

Okyanuslardaki Plastik Atıkları Yiyen Yeni Deniz Bakterileri Keşfedildi

×

Subscribe to Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×