Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kırmızı Mi Yoksa Beyaz Et Mi?

Kas Yapısı Et Kalitesini Nasıl Etkiler?

Hindiler karmaşık sosyal gruplar oluşturur ve günlerini gagalarını kullanarak böcek, meşe palamudu, tahıl ve diğer lezzetleri arayarak geçirirler. Fabrika çiftliklerinde yetiştirilen hindilerde hayat çok farklıdır. Doğal davranışlarda bulunamazlar.

Yine de bir hindinin tüm tadı ve besin değeri eşit yaratılmamıştır. Bu farkın nedeni, hindilerin çevrelerinde tipik olarak nasıl hareket ettiklerinde bulunur. Yabani hindiler genellikle uçamazlar, bu nedenle kas yapıları ve görünümleri biraz farklıdır.


Proteinler tipik olarak üç farklı protein türünden oluşur. Birincisi, kasın kasılmasını sağlayan miyofibriler proteinlerdir. Sarkoplazmik proteinler, ete rengini veren hem pigmentini içeren enzimler (oksijen metabolizması için gerekli olan) ve miyoglobin gibi şeyleri içerir. Son olarak, her şeyi bir arada tutan kolajen proteinleridir.

Protein bileşenlerinin önerdiği gibi miyoglobin, etin kırmızı mı yoksa beyaz mı olduğu konusunda önemli bir rol oynar. Miyoglobin içeriği ayrıca kasın ne tür bir iş yaptığının bir göstergesidir. Kırmızı ette yüksek düzeyde miyoglobin bulunur.

Hücrelerin mitokondrileri tarafından kullanılmak üzere kastaki oksijenin bağlanmasına yardımcı olur ve bu, vücut hücrelerinin düzgün çalıştığından emin olmak için gereklidir. Kas ne kadar çok kullanılırsa, o kadar çok miyoglobine ihtiyaç duyar ve o kadar fazla kana dayanır, bu da ona daha kırmızı bir renk verir.

Bu nedenle, örneğin hindiler (ve tavuklar) sürekli olarak yerde dolaşırlar, bu da bacak kaslarının uzun süre egzersiz yaptığı anlamına gelir. Bu nedenle bacak kasları “yavaş seğirme lifleri” olarak da bilinirler çünkü uzun süre yorgunluk olmadan performans gösterebilirler. Bu kasların hindide farklı isimleri varken, insan bacağındakilerle benzer işlevleri vardır (dizleri diğer yöne bükülse de).

Göğüs ve kanatlar ise “beyaz” et olarak kabul edilir. Bu kaslar hindilerde (özellikle çiftlikte yetiştirilen hindilerde) nadiren kullanılır. Bu, göğüs ve kanatların uzun bir süre boyunca büyük miktarlarda oksijen depolamasına veya kullanmasına gerek olmadığı anlamına gelir. Bu kaslar aynı zamanda hızlı enerji patlamaları için tasarlandıklarından ancak çabuk yoruldukları için “hızlı kasılan” lifler olarak da bilinir. Göğüs, insanlarda pektoralis majör kası ile aynı kastır.

En iyisi hangisi? Hindiler daha yağsızdır, bu yüzden tavuktan daha az yağa sahiptir. Hindi göğsü, 84 g porsiyon başına yaklaşık 160 kaloriye sahiptir, bunun 60 kalorisi yağdan gelir ve 24 g protein içerir. Kalan kaloriler protein ve etteki kan ve kollajen gibi diğer kaynaklardan gelir. Kanat, 84 g porsiyon başına 190 kaloriye sahiptir, bunun 90 kalorisi 23 g protein içeren yağdan gelir. Bacak 84g porsiyon başına 170 kalori, yağdan gelen 70 kalori ve 23g protein içerir.

Yani proteinden alınan kalori yüzdesi olarak en iyisidir. Protein kalorileri, yağlara veya karbonhidratlara kıyasla parçalanmak için daha fazla enerji gerektirdiğinden tercih edilir. Bu süreç de daha uzun sürer ve bu nedenle vücudun daha uzun süre dolgun hissetmesini sağlar.

Kırmızı renkli etin içinde tipik olarak daha fazla yağ bulunur ve bu, koşuya çıkmak gibi uzun süreli aktiviteler için bir enerji deposu olarak kullanılabilir. Yağ aynı zamanda koyu renkli etin genellikle daha fazla tada sahip olmasının sebebidir. Yani, peşinde olduğunuz tadı varsa, bacak en iyisidir. Ancak koyu renkli et beyaz etten daha fazla kalori (ve yağ) içerir.

Bunu göz önünde bulundurarak, pişirme sırasında temel görevi gören hindinin alt tarafı da benzer şekilde en lezzetli etlerden bazılarına sahiptir.

Kırmızı et, günlük demir miktarının daha büyük bir yüzdesini içerir. Demir, vücutta hayati bir unsurdur. Bunun yaklaşık% 70’i kanınızda ve kaslarınızdadır ve vücudunuzda oksijen taşımak için önemlidir. Çok az demir anemiye neden olabilir, bu da hemoglobinin taşıyabileceği oksijen miktarını azaltarak nefes darlığına, yorgunluğa ve enerji eksikliğine neden olabilir. Bu nedenle, kırmızı renkli et daha yağlı ve kalorisi daha yüksek olsa da, beyaz ete göre başka faydaları da olabilir.

The post Kırmızı Mi Yoksa Beyaz Et Mi? first appeared on .


This post first appeared on Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır, please read the originial post: here

Share the post

Kırmızı Mi Yoksa Beyaz Et Mi?

×

Subscribe to Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×