Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Et Yerine Neden Fasulye Yemeliyiz.

Baklagiller Ve Et İle Arasındaki Farkları

Bu, birçok isim ve birçok ürünü içeren büyük bir bitki grubudur. Onlara kesinlikle dikkat etmelisiniz çünkü sizi besleyebilir ve sağlığınızı çok önemli bir şekilde iyileştirebilirler. Onlardan ne gibi faydalar sağlayabileceğinizi öğrenelim.

Baklagiller nedir? Bakliyat olarak da bilinen bakliyat, mükemmel besleyici fasulye veren bir bitki grubudur. Gıda liflerinden ve bol miktarda faydalı element ve mineralden oluşurlar. Pek çok insan Baklagillerin et yemeyen vejeteryanların menüsünün ana parçası olduğunu düşünmeye alışkındır.

Aslında, uygun fiyatlı, sağlıklı, dengeli ve son derece besleyici oldukları için herhangi bir kişi yeterince bakliyat yemelidir. İçerdikleri besin lifleri, bağırsaklarımızın sağlıklı durumunu korumamıza yardımcı olur. Kan şekeri ve kolesterol miktarını düşürebilirler. Düşük glisemik indeksi olan karbonhidrat kaynakları olduklarından, diyabet hastaları için mükemmel bir besindir. Ayrıca, çok fazla protein içerirler, bu da onları, sık sık et yemeye gücü yetmeyenler veya nedenleri ne olursa olsun et yemeyenler için mükemmel bir ucuz et ikamesi haline getirir.

Baklagil türleri arasında barbunya fasulyesi , mercimek ve bezelye en ünlüleri ve en popüler olanlarıdır. Soya fasulyesi, nohut, acı bakla daha az popülerdir ancak günlük menünüze daha fazla bakliyat eklemeye karar verirseniz yine de çok kullanışlıdır.

Baklagillerin temel sağlık yararları nelerdir?

Baklagillerden alabileceğiniz birçok sağlık yararı vardır, ancak bunlardan bazıları birincil, diğerleri ikincildir.

Baklagillerin ilk temel faydası, kendinizi tok hissetmenizi sağlayacak mükemmel gıdadır.

  • Her tür fasulye besin açısından oldukça yüksektir ve kalori bakımından zengindir.

Yine de bu fazla kilo vereceğiniz anlamına gelmez. Az miktarda bakliyat midenizi dolduran, kandaki glikoz seviyesini düzenleyen ve ani açlık nöbetlerini önleyen besin lifleri sayesinde uzun süre tok hissetmenizi sağlayacaktır. Uzun süre acıkmazsanız, sağlıksız bir atıştırmalıktan kurtulma şansınız sıfıra indirilir. Baklagillerin çok düşük bir maliyetle güzel ve sağlıklı bir vücuda sahip olmanıza nasıl yardımcı olabileceği budur.

  • Baklagillerin ikinci temel faydası yüksek protein değeridir .

Sadece protein tüketimini takip eden insanların tam olarak ne Kadar proteine ​​ihtiyaç duyduklarını ve yiyeceklerden ne kadar aldıklarını bildikleri bir gerçektir. Genelde insanlar ne kadar yedikleri ve ne kadar fazlasına ihtiyaç duydukları hakkında hiçbir fikre sahip değildir. Bir fincan pişmiş fasulyenin (veya diğer baklagillerin) size günlük normal protein ihtiyacının 1 / 5’ini sağlayabileceğini bilmelisiniz.

  • Baklagillerin üçüncü temel faydası bağırsak hareketlerinizi düzenlemektedir.

Baklagillerin içerdiği besin liflerinin miktarı, kabızlık ve bağırsakla ilgili diğer problemlerle savaşmanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, farklı insanların bu kadar yüksek miktarda gıda lifini farklı şekillerde tolere ettiklerini bilmeniz gerekir. Bazıları şişkinlik, karın ağrısı ve rahatsızlık hissi ile yanıt verir. Bu başınıza gelirse, bakliyat miktarını azaltın ve bir süre sonra kademeli olarak artırmaya başlayın, vücudunuzun daha büyük miktarlara geçmeden önce mevcut kısmına alışmasına izin verin.

  • Baklagillerin dördüncü temel faydası, kan kolesterolünü ve şekeri düşürmesidir.

Tüm bunların kalbinizin sağlığı üzerinde son derece olumlu bir etkisi vardır. Kanınızdaki kolesterol seviyesi ne kadar düşükse, damarlar o kadar temizdir. Kalbin, tıkalı damarların dar açıklıklarından kan pompalayarak delirmesi gerekmez ve çok daha uzun süre sağlıklı ve genç kalır.

  • Baklagillerin beşinci temel faydası, içerdikleri vitamin ve mineralleridir.

Baklagillerin çoğu çok miktarda demir ve potasyum ve ayrıca folat ve magnezyum içerir. Bütün bunlar onu hamile kadınlar ve büyüyen çocuklar menüsünde yeri doldurulamaz kılıyor. Bununla birlikte, her insan harika çekirdeklerden yararlanabilir: İçerdikleri doğal vitamin ve mineraller asla kimsenin vücudunda yerinden çıkmayacaktır. Son olarak baklagillerin en önemli faydalarından biri de ucuz olmalarıdır. Etin aksine herkes için uygun fiyatlıdır. Elbette bazı türler diğerlerinden daha pahalıdır.

Baklagillerin çoğunu pişirmenin en kolay yolu (her türden barbunya, nohut veya normal kuru bezelye) onları en az 12 saat suda bekletmektir (ne kadar fazla olursa o kadar iyidir, ancak fermantasyonun başladığı anı kaçırmayın ve Su). Ardından iyice yıkayın ve taze tuzsuz su ekleyin. Kaynatın, köpüğü alın ve yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Zaman zaman biraz soğuk su eklemeniz gerekebilir.

Ardından sebzeleri, salçayı ekleyebilir ve lezzetli bir güveç oluşturabilirsiniz. Pişmiş fasulyeler de soyulabilir (gerekirse) ve pürüzsüz bir macun haline getirilebilir. Sebzeler ve baharatlarla harmanlandığında, lezzetli bir ev yapımı Humus görevi görecektir. Bakalım kırmızı mercimek nasıl pişirilir ki bütün aile onu sevsin. Taze biberiye ve kekiği doğrayın ve derin bir tencerede zeytinyağında pişirin. Ardından soyulmuş ve doğranmış havuç (2), pırasa (2), kereviz (1 çubuk) ekleyin ve 8 ila 10 dakika pişirmeye devam edin. Sıvı tamamen köpürdüğünde, un (1 dolu dolu yemek kaşığı) ve salçayı (2 yemek kaşığı) ekleyin. İyice karıştırın, 1 litre sebze veya sığır eti suyu ve taze defne (1 yaprak) ekleyin. Bir parça yağlı kağıt alın, suyla ıslatın ve güvecin üzerini kapatın. Kapağı kapatın ve güveci önceden ısıtılmış fırında (170ºC) 2 saat bekletin.

Bundan sonra, yağlı kağıdı çıkarın, mercimek (75g) ve 200ml su ekleyin. Güveçi yeni bir parça yağlı kağıtla örtün ve 30 dakika daha fırında bırakın (mercimekler pişene kadar). Bittiğinde tencereyi fırından çıkarın ve kıvamını görmek için güveçte iyice karıştırın. İsteğiniz için çok kalınsa, biraz kaynar su ekleyin. Çok sulu ise, ocakta hafifçe kaynatmak fazladan sıvının buharlaşmasına neden olacak ve ihtiyacınız olan yahniye sahip olacaksınız. Artık baklagillerin temel sağlık yararlarını, yararlılıklarını ve temel baklagillerin beslenme gerçeklerini bildiğinize göre, onlarla kendi öğünlerinizi icat edebilir ve sağlıklı, besleyici ve uygun fiyatlı bir menü ile ailenizi şaşırtabilirsiniz.

The post Et Yerine Neden Fasulye Yemeliyiz. first appeared on https://www.nasilbe.com.



This post first appeared on Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır, please read the originial post: here

Share the post

Et Yerine Neden Fasulye Yemeliyiz.

×

Subscribe to Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×