Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

İnsanlık Tarihi Kaç Yıl Önce Başladı.

İnsan Nasıl Yaratıldı? Fosiller Evrimi Hakkında Ne Söylüyor?

Bizim gibi insanlar gezegende ilk ne zaman ortaya çıktı? Görünüşe göre bu soru üzerinde çok az fikir birliği var. Fosiller ve DNA, bize benzeyen insanların, anatomik olarak modern Homo sapiens’in yaklaşık 300.000 yıl önce evrimleştiğini gösteriyor. Şaşırtıcı bir şekilde, arkeoloji araçlar, eserler, mağara sanatı karmaşık teknoloji ve kültürlerin, “davranışsal modernliğin” daha yakın zamanda geliştiğini ileri sürüyor.

Bazı bilim adamları bunu, en eski Homo sapiens’in tamamen modern olmadığını öne sürdüğü şeklinde yorumluyor. Yine de farklı veriler farklı şeyleri izler. Kafatasları ve genler bize beyinlerden, kültürle ilgili eserlerden bahsediyor. Beynimiz muhtemelen kültürlerimizden önce modern hale geldi.

Homo sapiens’in ilk ortaya çıkışından sonraki 200.000-300.000 yıl boyunca, aletler ve eserler şaşırtıcı derecede basit, Neandertal teknolojisinden biraz daha iyi ve bazı yerli Amerikalılar gibi modern avcı toplayıcılardan daha basit kaldı. Yaklaşık 65.000 ila 50.000 yıl önce başlayarak, daha ileri teknoloji ortaya çıkmaya başladı. Yaylar ve mızrak atıcılar, oltalar, seramikler, dikiş iğneleri gibi karmaşık mermi silahları.

İnsanlar, sanatsal yetenek ve hayal gücünü gösteren atların mağara resimleri, fildişi tanrıçalar, aslan başlı putlar yaptılar. Bu arada, insanların 65.000 yıl önce Avustralya’ya gelişi, denizcilikte ustalaştığını gösteriyor.

İlkel Homo sapiens’in kemikleri ilk olarak 300.000 yıl önce Afrika’da ortaya çıktı, onları en az 200.000 yıl önce anatomik olarak modern Homo sapiens takip ediyor ve beyin şekli en az 100.000 yıl önce esasen modern hale geldi . Bu noktada, insanların beyinleri bizimkine benzer boyut ve şekle sahipti.

Fosil kayıtları çok parçalı olduğu için, fosiller yalnızca minimum tarih verir. İnsan DNA’sı, modernite için daha da eski kökenleri öneriyor. Modern insanlardaki DNA ile eski Afrikalılar arasındaki genetik farklılıkları karşılaştırdığımızda, atalarımızın 260.000 ila 350.000 yıl önce yaşadığı tahmin ediliyor. Tüm yaşayan insanlar, türümüzün, insanlığımızın temel ortak özelliklerini onlardan miras aldığımızı öne sürerek bu insanlardan gelmektedir.

Tüm torunları Bantu, Berberi, Aztek, Aborijin, Tamil, San, Han, Maori, Eskimo, İrlandalı diğer büyük maymunlarda bulunmayan bazı tuhaf davranışları paylaşır. Tüm insan kültürleri, çocuklara bakmak için erkekler ve kadınlar arasında uzun vadeli çift bağlar oluşturur. Şarkı söyler ve dans ederiz. Sanat yapıyoruz. Saçlarımızı düzeltiriz, vücudumuzu süs, dövme ve makyaj ile süslüyoruz.

Araçlarımızın, modamızın, ailemizin, ahlakımızın ve mitolojilerimizin ayrıntıları kabileden kabileye ve kültürden kültüre değişir, ancak yaşayan tüm insanlar bu davranışları gösterir. Bu, bu davranışların ya da en azından onlar için kapasitenin doğuştan olduğunu gösteriyor. Bu paylaşılan davranışlar tüm insanları birleştirir. İnsan olmanın anlamı, insanlık durumudur ve ortak atalardan kaynaklanırlar.

Tıpkı eski bilgisayarınızın işletim sistemini yükseltebildiğiniz gibi, zeka gelişmese bile kültür gelişebilir. Eski zamanlarda insanlar akıllı telefonlardan ve uzay uçuşlarından yoksundu, ancak Buddha ve Aristo gibi filozofları inceleyerek onların da aynı derecede akıllı olduklarını biliyoruz. Beynimiz değişmedi, kültürümüz değişti.

Eski eserler kültürü yansıtır ve kültürel karmaşıklık ortaya çıkan bir özelliktir. Yani, kültürleri karmaşık hale getiren sadece bireysel düzeydeki zeka değil, aynı zamanda gruplar içindeki bireyler ve gruplar arasındaki etkileşimlerdir. Gibi işlemcilerin milyonlarca ağ bir süper bilgisayar yapmak için, biz insan sayısı ve aralarındaki bağlantıları arttırarak kültürel karmaşıklığı artmıştır.

Böylece son 300.000 yılda toplumlarımız ve dünyamız hızla gelişirken, beyinlerimiz yavaş yavaş gelişti. Sayılarımızı neredeyse 8 milyara çıkardık, dünyaya yayıldık, gezegeni yeniden şekillendirdik. Bunu beynimizi uyarlayarak değil kültürlerimizi değiştirerek yaptık. Ve eski, basit avcı toplayıcı toplumlarımız ile modern toplumlarımız arasındaki farkın çoğu, aramızda çok daha fazla ve daha fazla bağlantı olduğu gerçeğini yansıtıyor.

The post İnsanlık Tarihi Kaç Yıl Önce Başladı. first appeared on https://www.nasilbe.com.



This post first appeared on Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır, please read the originial post: here

Share the post

İnsanlık Tarihi Kaç Yıl Önce Başladı.

×

Subscribe to Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×