Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Yaygın Laboratuvar Ekipman Adları Ve Kullanımları

Laboratuvar Malzemelerinin isimleri Nelerdir?

Herhangi bir fonksiyonel laboratuvarın düzgün çalışması için çeşitli ekipman türleri gereklidir. İster okul, ister araştırma veya tıbbi Laboratuvar olsun, özel ekipman gerekir. Ortak laboratuvar ekipmanlarının isimlerine ve kullanımlarına bir göz atıyoruz.

Laboratuar ekipmanları bilimsel deneyler yapmak için kullanılır ve kullanımlarına bağlı olarak basit aletlerden karmaşık cihazlara kadar çeşitlilik gösterir. Farklı laboratuvar türleri farklı cihaz türlerine ihtiyaç duysa da, bazıları herkes için ortaktır. Bazı bilim laboratuarı ekipmanları nesneleri tartmak, çözeltileri karıştırmak ve hazırlamak için, diğerleri ise temizlemek için kullanılır. Laboratuar ekipmanı, laboratuarda farklı görevleri yerine getirmek için kullanılan çeşitli donanımları ifade eder. Bu araçlar bilim adamları, öğrenciler, öğretmenler ve hatta sağlık görevlileri tarafından kullanılmak içindir.

Herhangi bir deney yaparken, dikkatli olmak gerekir. Güvenliği sağlamak ve bir deney yapmak için ortak laboratuvar ekipmanlarını ve kullanımlarını bilmek önemlidir. Laboratuar ekipmanı isimleri ve resimleri Resimler bir şeyleri görselleştirmemize yardımcı olur. İlginçtir, beynimiz görüntüleri metinden daha hızlı yorumlar. Bu kılavuzda, nasıl göründüklerini bilmenize yardımcı olmak için yaygın olarak kullanılan laboratuvar cihazları ve resimleri bulunmaktadır. 20 yaygın laboratuvar cihazı ve kullanım alanları nelerdir? Laboratuardaki maddelerin ısıtılması, ölçülmesi, tartılması veya tutulması için ne kullanıldığını merak ediyor musunuz?

İşte kullanımlarını detaylandıran bir laboratuar ekipmanı listesi.

1.Mikroskop : Mikroskop, çok küçük olan ve çıplak insan gözüyle görülemeyen şeyleri gözlemlemek için kullanılan popüler bir laboratuar ekipmanı parçasıdır. Birçok farklı mikroskop türü vardır. Işık mikroskobu, küçük bir örneği gözlemlemek için ışıklar ve bir dizi büyüteç lens kullanır. Öte yandan, bir elektron mikroskobu büyütülmüş bir görüntü oluşturmak için bir elektron demeti kullanır ve bu nedenle daha güçlüdür.

2. test tüpü: Bu, sıvı maddeleri tutmak ve karıştırmak için kullanılan yaygın bir laboratuvar kabı türüdür. Bir test tüpü parmak şeklindedir ve bir ucunda açıktır. Test tüpleri birçok farklı boyutta olabilir, ancak standart boyut 18 x 150 mm’dir.

3. Cam : Bir saat camı, popüler bir kimya laboratuvarı ekipmanı türüdür. Normalde katıları tutmak, sıvıları buharlaştırmak ve az miktarda maddeyi ısıtmak için kullanılan içbükey bir cam parçasıdır.

4. Pota : Bu cihaz genellikle porselen kullanılarak yapılan küçük bir kaptır. Isıtma için uygundur olabilir hasarlı veya kırılma olsun. Bununla birlikte, bir pota ısıya dayanıklıdır ve yüksek sıcaklıklara ısıtıldığında bileşikler için idealdir. Duman parçacıkları içeren bir kapağı vardır.

5. Hacimsel şişeler : Volumetrik şişeler bir başka popüler kimya laboratuvarı ekipmanıdır. Bir sıvının tam hacimlerini hassas bir sıcaklıkta tutmak için kalibre edilmiş bir cam eşya türüdür. Kimyada, standart çözeltiler hazırlamak ve doğru seyreltmeler için kullanılır. Bu şişenin farklı boyutları vardır ve hacim genellikle belirtilir. Hangi miktarda çözeltiyi hazırlamak istediğinize bağlı olarak, 50ml, 125ml, 250ml, 500ml veya 1000ml hacimsel bir şişe kullanabilirsiniz.

6. Kadehler : Test tüpleri gibi, beherler maddeleri tutmak, ısıtmak veya karıştırmak için kullanılır. Kadehler düz bir tabana sahip silindiriktir, bir musluğa sahiptir ve yuvarlak dipleri yoktur. Ayrıca çeşitli boyutlarda olabilirler.

7. Bunsen brülörü : Laboratuardaki katı ve sıvı maddeler genellikle ısıtılır. Bunsen brülörü tek bir açık alev üretir. Nesneleri sterilize etmek ve ısıtmak için kullanılır. Kullanılan gaz, doğal gaz veya metan gibi sıvılaştırılmış bir petrol gazı olabilir.

8. Spatula : Bu tip laboratuvar cihazları, mutfak spatülüne benzer, sadece çok daha küçüktür. Spatulalar katıları toplamak ve aktarmak için kullanılan küçük el aletleridir. Macun benzeri tedavileri uygulamak için de kullanılabilirler. Çoğu spatula asitlere ve ısıya dayanıklıdır, bu da onları çeşitli maddelerle kullanım için uygun hale getirir.

9. Büyüteç : Bu ortak laboratuar ekipmanı bir nesnenin büyütülmüş görüntüsünü üretir. Temelde saplı bir çerçevede dışbükey bir mercek.

10. Yaylı terazi : Newton metre olarak da adlandırılan bu ölçek, bir nesnenin ağırlığını bir yayın gerginliğiyle ölçmek için kullanılır. Bir yanda yay, diğer yanda kanca bulunur. Prensibi ile çalışır Elastik bir nesneye uygulanan kuvvetin, elastik sınıra ulaşılmadığı takdirde uzatma ile doğru orantılı olduğunu belirten Hooke yasası . Bu kuvvet ölçer kütleyi değil sadece ağırlığı ölçer.

11. Damlalık : Pasteur pipeti olarak da adlandırılan bir damlalık, bir tarafında lastik bulunan kısa bir cam veya plastik borudur. Bir seferde tek bir damla az miktarda sıvı vermek için kullanılır.

12. Ölçüm silindiri : Bu yaygın laboratuvar cihazı cihazı, bir sıvının hacmini ölçmek için kullanılır. Derecelidir ve her işaretleme reaktif miktarını gösterir. Adından da anlaşılacağı gibi, bu cam eşyalar silindiriktir ve dardır.

13. Termometre : Evde sık kullandığımız için hepimiz termometrelerle karşılaştık. Laboratuvarlarda kullanılan termometreler, maddelerin sıcaklığını (vücut sıcaklığını değil) ölçtükleri ve yüksek derecede hassasiyet gösterdikleri için neredeyse benzerdir.

14. Büret : Bu basit kimya laboratuvarı ekipmanı, bilinen hacimlerde bir maddenin verilmesi için kullanılır. Genellikle titrasyonlar sırasında kullanılır. Alt uçta bir musluk bulunan uzun dereceli bir tüptür. En popüler büretler 50ml, 25ml ve 10ml çeşitleridir.

15. Denge : Bazı deneyler tam miktarlarda madde gerektirdiğinden, katılar genellikle kullanımdan önce tartılır. Denge, nesneleri tartmak için kullanılır. Analitik ve üstten yüklemeli teraziler en yaygın kullanılan tiplerdir.

16. Huniler : Huniler, bir başka önemli laboratuvar cihazı türüdür. Her biri farklı bir işleve sahip çeşitli türleri vardır. Büchner ve Hirsch hunileri organik kimya laboratuarı ekipmanlarına iyi bir örnektir.

17. Yıkama şişesi : Bir yıkama şişesi, uzun nozullu bir sıkma kabıdır. Laboratuar kapkacaklarını durulamak ve sterilizasyon için kullanılır. Yıkama şişeleri çoğunlukla polietilenden yapılır. Gerçekleştirmek istediğiniz göreve göre, etanol veya deiyonize su gibi başka bir çözücü ile doldurabilirsiniz.

18. Maşa : Laboratuarda çalışırken, genellikle kimyasallar, ısı ve diğer tehlikeli maddelerle uğraşmanız gerekir. Maşa, zararlı nesneleri tutmak ve sıcak kapları tutmak için kullanılır. Her maşa tipi belirli bir kullanım için tasarlanmıştır.

19. Ampermetre : Herhangi bir fizik laboratuvarında akım miktarını ölçmek için bir ampermetre kullanılır. SI akım birimi amperdir.

20. Test tüpleri ve Fırçalar : Laboratuvar ekipman listemiz temizlik için kullanılan bir aletten bahsetmeden tamamlanamaz. Test tüpleri için fırçalar, şişeler, beherler ve test tüpleri gibi kapları temizlemek için kullanılır. Kullanımdan sonra, bir cihaz her zaman temizlenmeli ve güvenli bir şekilde kaldırılmalıdır.

Ortak laboratuvar ekipmanları nelerdir?

Ortak laboratuvar ekipmanı, ister araştırma ister tıbbi laboratuvar olsun tüm laboratuvarlarda ve tüm bilim dallarında kullanılan temel araçları içerir. Bunlara kadehler, büyüteçler, spatulalar, tartı terazileri ve ısıtma cihazları dahildir. Laboratuar ekipmanı adlarını ve işlevlerini bilmek yeterli değildir. Ayrıca laboratuarda güvenliği nasıl uygulayacağınızı da bilmelisiniz. Genellikle, bu tür çalışma alanlarında duvara sabitlenmiş kurallar vardır. Kurallara uyduğunuzdan emin olun. Son olarak, tüm bu ipuçlarını aklınızda bulundurun ve 20 yaygın laboratuar ekipmanı adını ve her bir aracın işlevinin ne olduğunu hatırlayın. Yeni bilgi keşfederken güvende olun .



This post first appeared on Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır, please read the originial post: here

Share the post

Yaygın Laboratuvar Ekipman Adları Ve Kullanımları

×

Subscribe to Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×