Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Moringa Yaprakları Nasıl Kullanılır?

Moringa Yaprakları İlaç Olarak Nasıl Kullanılır

Moringa oleifera, hafif knobi gövdesi ve ağır dallı karmaşık yaprakları ile diğerlerinden kolayca ayırt edilebilen küçük bir tropikal ağaçtır. Meyveleri 60 cm uzunluğunda oldukça incedir, şekli uzun baklalara benzemektedir.

Yılın çoğu için kullanılabilir. Moringa sayısız sağlık yararıyla bilinir ve birçok insan buna yararlı bir gıda kaynağı Olarak değer verir.

Moringa yapraklarını ilaç olarak kullanma öyküsü

Moringa ağacı kuraklığa dayanıklıdır ve tropikal ve subtropikal iklime kolayca uyum sağlar, bu nedenle Asya, Afrika ve Kuzey Amerika’nın bazı bölgelerine yayılır. Dünyanın dört bir yanındaki sağlık otoriteleri, yetersiz beslenme semptomlarıyla savaşmak için birkaç yıldır moringa kullanıyorlar. Avantajları bilimsel araştırmalarda kanıtlanmıştır, geleneksel tıp pratiğinde ve Ayurveda tıbbında 4000 yıldan fazla yaygın olarak kullanılmaktadır! Ağacın karakteristik bir özelliği, diğer birçok yararlı bitki veya ağacın hayatta kalamayacağı tükenmiş veya kuru topraklarda yetişebilmesidir. Bu yüzden Somali veya Hindistan gibi üçüncü dünya ülkelerinde yaşayan yetersiz beslenen bazı insanlar kıtlık dönemlerinde moringayı kullanırlar.

Moringa, önemli besinleri sağlamanın yanı sıra, verimli toprağı suyu filtrelemek, yağlar, bazı ilaçlar ve katkı maddelerini üretmek için kullanılır.

Moringa yaşam döngüsü boyunca büyür, bu da aslında azaltılmış minerallerin ve diğer maddelerin yenilenmesine katkıda bulunur.

Ayrıştığında bile, ağaç infertil topraklı zor arazilerde diğer gıda kaynaklarına daha iyi büyüme fırsatı sunar. 2008 yılında, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri Moringa’yı “yılın Bitkisı” olarak adlandırdılar, belki de başka hiçbir bitki türünün sayısız çevresel sorunu tersine çevirme ve insani ihtiyaçlarını karşılama potansiyeli olmadığını “kabul ettiler.

Moringa ağacının bölümlerini ilaç olarak kullanma

Bir moringa kullanmanın en yaygın yolları şunlardır:

Kurutulmuş yapraklar veya toz

1 kg kuru toz elde etmek için yaklaşık 14 kg yaprak gereklidir.

Antioksidanların ve mevcut makro elementlerin çoğunu içeren bitkinin en güçlü kısımları olarak kabul edilirler. Fenolik bileşiklerin, amino asitlerin ve uçucu yağların konsantrasyonu ile ilgili olarak, bitkinin sapının ve kökünün bir kısmı, yapraklarına kıyasla en az biyoaktif besine sahiptir.

Yapraklar kapsüller, toz veya çay şeklinde bulunur, ancak asıl şey onları yiyecekle almaktır, ancak aç karnına değil. Şu anda, sadece bitkisel bir takviye olduğu için toz tavsiyesi veya dozu yoktur. İnsanlar için en uygun dozun, vücut ağırlığının kg’ı başına 29 mg olduğuna inanılmaktadır. 3 ila 5 gün boyunca günde yarım çay kaşığı kuru toz almaya oral olarak başlanması ve etkilerin ortaya çıkmasıyla dozu iki hafta yavaş yavaş artırmanız önerilir. Çoğu insan uzun bir süre için birkaç günde bir moringa almayı tercih eder, ancak her gün değil, bu müshil bir etkiye neden olabilir ve kötüye kullanıldığında mide rahatsızlığına neden olabilir.

Moringa yapraklarından çay : Çay, sıcak suya batırılmış kuru yapraklardan ve diğer yararlı bitki çaylarından demlenir. Besin maddelerinin daha iyi korunması için kaynatmaktan kaçının.

Tohumlar : Bakla ve çiçekler, proteinler ve yağ asitleri ile birlikte yüksek fenolik içeriğe sahiptir. Tohumlar suyu arıtmak için kullanılır, düşük miktarda besin içeren bir diyete eklenir. Tohumlar kremler, kapsüller ve tozlar şeklinde mevcuttur. Olgunlaşmamış yeşil bitki kabuklarına genellikle “baget” denir, yeşil fasulye gibi hazırlanırlar. Tohumlar bazen fındık gibi kurutulur.

Moringa yağı : Tohumlardan ekstrakte edilir. Krem ve losyonlarda sıkça kullanılan bir maddedir. Yağı yüksek sıcaklıklardan ve güneşten uzak, serin ve karanlık bir yerde saklayın. Dünyanın dört bir yanından araştırmacılar, Moringa tohumlarının suyu arıtmak için bugün kullanılan geleneksel sentetik malzemelerden daha etkili olduğu konusunda hemfikir.

Kirli suyun arıtılması : Birçok ülkede temiz su elde etmek hala zordur ve bu sadece üçüncü dünyanın ülkeleri değildir. Gelişmiş ülkeler bile ek sentetik kimyasallar kullanmadan atık su arıtımından yararlanabilir. Moringa tohumları suyu ev ihtiyaçlarına göre saflaştırabilir ve sudaki bakteri konsantrasyonunu azaltabilir, bu da içme, pıhtılaşma ve antimikrobiyal bir ajan olarak hareket etmeyi güvenli hale getirir.

Moringa yapraklarının düzenli kullanımının olumlu etkileri

Vitaminlerin doğal besin kaynağı : Bir moringa ağacı, tüm ailenin vitamin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterlidir. Bu bağlamda yapraklar en yüksek puana sahiptir çünkü mükemmel bir kalsiyum kaynağı ve diğer birçok mineral ve vitamin birikintisidir. 100 gr kuru yaprak sütten 17 kat, ıspanaktan 25 kat daha fazla demir içerir. Beta-karoten içeriği havuçtan 10 kat daha fazladır. Mineraller bakımından zengindir: potasyum, demir ve çinko, C ve B kompleksi vitaminleri. Moringa yaprakları protein bakımından oldukça zengindir: yumurtalardan 4 kat daha fazla. Bir fincan taze yaprakta 2 gram protein vardır. Çoğu bitki proteini kaynağının hayvansal orijininden daha kötü olduğu düşünülür, ancak Moringa yapraklarının bir avantajı vardır – tüm temel amino asitleri içerirler, böylece bu proteinin tam olduğu düşünülür.

Vücuttaki iltihabı azaltır : Travmaya inflamatuar yanıt, vücudun doğal iyileşme mekanizmasının ayrılmaz bir parçasıdır, ancak serbest radikallerin neden olduğu hasarın bir sonucu olarak ortaya çıkan kronik inflamasyonun metabolik sistem üzerinde olumsuz bir etkisi vardır.

Kardiyovasküler hastalıkların, metabolik bozuklukların, insülin direncinin ve diyabetin kronik inflamasyonun sonuçları olduğuna inanılmaktadır. Sadece moringa yaprakları değil, meyveler, çiçekler ve tohum ekstraktı antienflamatuar etkiye sahiptir ve sebze olarak kullanılır.

Kan serumundaki kolesterol seviyesini azaltır

Modern tıp, biri kolesterol seviyelerini düşürme yeteneği olan moringa yapraklarının bazı tıbbi özelliklerini tanımaya başlar. Birçok geleneksel Asya tıp sistemi, tonik şeklinde yaprak ve köklerden elde edilen özleri kullanır. Bu bitkisel preparatlar serum kolesterolünü ve aterosklerotik plakların oluşumunu azaltır. Tavşanlarla ilgili laboratuvar çalışmaları, ekstraktın kullanılmasından sadece 12 hafta sonra serum kolesterolünde% 50 azalma ve aterosklerotik plak oluşumunda% 86 azalma gösterdi.

Daha fazla enerji verir : Moringa, hücre hasarını ve çok sayıda vitamin, mineral ve en önemlisi doku rejenerasyonu için gerekli tüm amino asitleri azaltabilen antioksidanlar içerir, bu nedenle çok besleyici ve sağlıklı bir besindir.

Kan şekeri seviyesini kontrol eder : Sabahın erken saatlerinde hafif kavrulmuş yapraklardan bir çorba kaşığı yemek, hiperglisemi için geleneksel bir bitkisel ilaçtır. Diyabetik hayvanlar üzerinde pudra yaprağı kullanan son laboratuvar çalışmaları, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesinde yararlı değişiklikler olduğunu göstermektedir. Yararlı etki kısmen lif içeriği, kuersetin-3-glukozit, izotiyosiyanatlar ve klorojenik asitten kaynaklanmaktadır. 3 ay boyunca toz halinde sadece 7 gram Moringa yaprağı kullanıldığında, diyabetes mellitus hastalarında semptomlarda belirgin iyileşme gözlenir.

Bağışıklık fonksiyonunu iyileştirir : Moringa’nın yaprakları ve meyveleri bağışıklığın artmasına katkıda bulunur, mevsimsel hastalıklara karşı koruma sağlar. Soğuk algınlığı ve grip mevsiminde, hastalıklara karşı direnci arttırmak için genellikle çorbalara yapraklar eklenir. Bu uygulama, insanların tıbbi tesislere çok az erişimi olan veya hiç erişimi olmayan aşırı kalabalık, sağlıksız koşullarda yaşadıkları yoksul topluluklarda yaygındır.

Burada, Moringa yaprakları, antiretroviral tedaviye ek olarak HIV hastalarına bitkisel takviyenin bir parçasıdır.

Uykusuzluğu yenmeye yardımcı olur : Moringa yaprakları uykuyu iyileştirir. Buna katkıda bulunan faktör amino asit triptofandır.

Nörotransmitter serotonin ve uyku döngüsünü düzenleyen melatonin hormonunun üretiminde önemlidir. Yapraklar ayrıca serotonin üretiminde gerekli başka bir oyuncu olan B6 vitamini içerir.

Kilo kaybını teşvik eder : Yaprak ekstresi ve toz genellikle ağırlığı kontrol etmek için alınır. Bu olumlu etki birçok faktörden kaynaklanmaktadır. Anti-enflamatuar ve diüretik etki, su tutulumunu azaltmaya yardımcı olur. Lifler bağırsaktaki yağ emilimini azaltır ve insülin direncindeki azalma aşırı yağ birikimini önler.

Romatoid artrite yardımcı olur : Ağacın immünomodülatör özellikleri özellikle otoimmün hastalıklarda (romatoid artrit, skleroderma ve sedef hastalığı) faydalıdır. Artrit tedavisi için birçok bitkisel preparat Moringa yaprakları içerir. Antienflamatuar etkileri eklemlerdeki ağrıyı ve şişmeyi azaltır.

Uyarılar ve kontrendikasyonlar

  • Moringa, yaprakları, çiçekleri ve baklaları pişirmek için uygundur. Ancak, bu tür bitkisel preparatlar, maddelerin konsantrasyonu yüksek ve çok güçlü olduğu için makul şekilde kullanılmalıdır.
  • Hafif gastrointestinal problemler doğal bir yan etkidir, bir yaprak tozunun diyete sokulmasından hemen sonra ortaya çıkarlar ve birkaç gün içinde geçerler.
  • Olumsuz reaksiyonlar devam ederse veya bir alerji geliştirirse, ilacı kullanmayı bırakmak en iyisidir. Moringa yapraklarının yağda hazırlanması, besin maddelerinin biyoyararlanımını arttırır. İlaç olarak kullanılan birçok bitki ve bitki gibi, bitkinin bazı kısımları yararlıdır ve diğerleri bir şekilde zararlı olabilir.

Bu nedenle, ne tükettiğinize her zaman çok dikkat etmelisiniz ve sağlıkla ilgili ciddi sorunlarınız varsa her zaman önce doktorunuza danışmalısınız.



This post first appeared on Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır, please read the originial post: here

Share the post

Moringa Yaprakları Nasıl Kullanılır?

×

Subscribe to Bitkiler Alemi, Gezi Rehberi, Nasıl Çalışır

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×