Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι: 5+1 συμβουλές της επιτυχίας!

Αν σχεδιάζεις διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι, τότε μάλλον η πριγκίπισσα σου μεγαλώνει και είναι ώρα να αποχωριστεί την εικόνα του βρεφικού δωματίου. Με άλλα λόγια, είναι ώρα να αφαιρέσεις την κούνια και όσα ακόμα αντικείμενα συνδέουν την κόρη σου με τη βρεφική της ηλικία. Τα αντικείμενα αυτά θα αντικατασταθούν με νέα αντικείμενα, τα οποία της ταιριάζουν περισσότερο, μιας και σιγά σιγά αναπτύσσει προσωπική άποψη περί γούστου και αισθητικής. Φυσικά, αυτό σημαίνει πως πλέον έχει και εκείνη λόγο για τις αλλαγές που γίνονται στο δωμάτιο της. Άλλωστε, το δωμάτιο της είναι ο προσωπικός της χώρος και πρέπει να έχει κάτι από την προσωπικότητα της.

Τι σου προτείνουμε, λοιπόν; Σου προτείνουμε να βάλεις πάνω απ’ όλα τη συζήτηση μεταξύ σας και να αναλογιστείς τι πραγματικά χρειάζεται η μικρή σου. Σίγουρα, εμείς μπορούμε να σου προτείνουμε κάποιες ιδέες και συμβουλές για να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο. Ωστόσο, καμία συμβουλή δεν είναι αρκετά σημαντική, αν λυπεί το κορίτσι σου. Δεν εννοούμε, βέβαια, να συμφωνήσεις με ό,τι κι αν ζητήσει. Για παράδειγμα, αν ζητήσει να βάψει ολόκληρο το δωμάτιο σε σκούρο μπλε, δε μπορείς να συναινέσεις, γιατί ξέρεις πως ο χώρος θα σκοτεινιάσει και αυτό θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Μπορείς, όμως, να βάψεις στο χρώμα της επιλογής της έναν τοίχο και με άλλο χρώμα τους υπόλοιπους. Λοιπόν, ας δούμε κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις κατά τη διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι.

Διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι: Τι πρέπει να προσέξεις;

Δε χρειάζεται να βάψεις τους τοίχους ροζ

Πολλοί από εμάς έχουν στο μυαλό τους το κοριτσίστικο δωμάτιο σαν μια πανδαισία από ροζ αποχρώσεις. Σίγουρα, το ροζ χρώμα αποπνέει μια θηλυκότητα, όπως και ρομαντισμό και ζεστασιά. Παρόλα αυτά, αυτό δε σημαίνει πως το ροζ είναι μια πανάκεια για κάθε παιδικό δωμάτιο κοριτσιού. Σε πολλά κορίτσια δεν αρέσει το ροζ και προτιμούν άλλα χρώματα για τον προσωπικό τους χώρο. Συζήτησε το μαζί της και βρείτε αυτό που της ταιριάζει περισσότερο. Όμως, ποια χρώματα ταιριάζουν σε μια όμορφη διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι; Σαν γενική παλέτα χρωμάτων, θα σου προτείναμε κάποιες ανοιχτές, αλλά χαρούμενες αποχρώσεις, όπως τα παστέλ χρώματα.

Για παράδειγμα, το ανοιχτό πράσινο, το μπεζ, το κίτρινο και το γαλάζιο είναι φωτεινά και χαρούμενα χρώματα, τα οποία ταιριάζουν πολύ σε ένα παιδικό δωμάτιο. Έπειτα, αξίζει να θυμάσαι πως δε χρειάζεται να διατηρήσεις τη μονοχρωμία στο βάψιμο των τοίχων. Μια γλυκιά διχρωμία μπορεί να δώσει χαρά στο παιδί σου και να ικανοποιήσει τις πρακτικές ανάγκες του χώρου. Αν το κορίτσι σου θέλει να έχει ένα σκούρο χρώμα στους τοίχους της, η διχρωμία είναι η ιδανική λύση για σένα. Συνδύασε το σκούρο χρώμα με ένα ανοιχτόχρωμο και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

χρώματα παιδικού δωματίου

Μείωσε το κόστος με ταπετσαρία

Φοβάσαι πως το παιδί σου θα βαρεθεί γρήγορα τη διακόσμηση του δωματίου του και θα ζητήσει νέα αλλαγή; Θα είμαστε ειλικρινείς μαζί σου, κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί. Για το λόγο αυτό, πρέπει να βρεις τρόπο να μειώσεις τα κόστη της διακόσμησης όσο γίνεται, διατηρώντας άριστη την ποιότητα του αποτελέσματος. Για τους τοίχους έχουμε να σου προτείνουμε μια πολύ απλή λύση, την τοποθέτηση ταπετσαρίας. Η ταπετσαρία είναι πιο οικονομική από το βάψιμο των τοίχων, ενώ και η τοποθέτηση της είναι πολύ εύκολη. Μπορείς να την τοποθετήσεις χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία, αν έχεις χρόνο να ασχοληθείς με την εργασία.

Όσο για τα χρώματα και τα σχέδια, δε θα πρέπει να είναι πρόβλημα. Στο εμπόριο μπορείς να βρεις υπέροχες ταπετσαρίες τοίχου σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων. Υπάρχουν επιλογές, όχι μόνο για τη διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι, αλλά για κάθε χώρο του σπιτιού. Πέρα από το ότι κοστίζει λιγότερο από το βάψιμο των τοίχων, η ταπετσαρία έχει άλλο ένα πλεονέκτημα που δε μπορείς να αγνοήσεις. Βλέπεις, είναι πολύ εύκολο να την αφαιρέσεις και να βάλεις μια άλλη, αν θέλεις και όποτε το θέλεις, με τη λογική ότι το κοριτσάκι σου θα ζητήσει ξανά να δει αλλαγές στο υπνοδωμάτιο του.

Σκέφτεσαι να τοποθετήσεις ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο; Διάβασε το άρθρο που ετοιμάσαμε με τίτλο: Τι πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση ταπετσαρίας;

ταπετσαρία τοίχου

Δώσε χώρο στα δημιουργήματα της

Τα παιδιά έχουν αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα. Από μικρή ηλικία μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να ζωγραφίζουν. Λοιπόν, γιατί να μη δείξεις την υπερηφάνεια σου για την καλλιτεχνική της φύση; Μπορείς να τοποθετήσεις ένα πίνακα ανακοινώσεων πάνω από το γραφείο της κορούλας σου, όπου θα βρουν μια θέση τα αγαπημένα της έργα τέχνης. Αργότερα, ο πίνακας αυτός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καρφιτσώνει υπενθυμίσεις για το πρόγραμμα της, ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται. Φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να χωρέσουν όλα τα έργα τέχνης που ζωγραφίζει σε έναν πίνακα ανακοινώσεων.

Αν έχει αρκετή διάθεση για δημιουργία, είναι πιθανό τα έργα της να μη χωράνε καν στους τοίχους του δωματίου της. Για το λόγο αυτό, θα μπορούσατε να αντικαθιστάτε τις ζωγραφιές με νεότερες ζωγραφιές μια στο τόσο. Όσο για άλλα διακοσμητικά στοιχεία, δε χρειάζεται να το παρακάνεις. Ένα διακοσμητικό που έχει πολύ μεγάλη αξία για σένα, ίσως να μην εκτιμηθεί από ένα παιδί, όχι γιατί δε θέλει να το εκτιμήσει, αλλά γιατί προτιμά τα εργόχειρα. Άλλωστε, τα δικά της έργα έχουν την ταυτότητα της, ένα κομμάτι της προσωπικότητας της. Θα βοηθήσουν να αισθανθεί το δωμάτιο της σαν προσωπικό χώρο.

πίνακας ανακοινώσεων

Μη γεμίζεις το χώρο με περιττά αντικείμενα

Μερικές φορές, όταν έρχεται η ώρα να διακοσμήσουμε παιδικό δωμάτιο, έχουμε την παρόρμηση να το γεμίσουμε με αντικείμενα, τα οποία μάλιστα θεωρούμε και χρήσιμα. Ωστόσο, εμείς θα σου προτείναμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Σχεδιάζοντας τη διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι, προσπάθησε να παραμείνεις μόνο στα βασικά. Δύσκολα θα δεις ένα παιδικό δωμάτιο να διαμορφώνεται σε μινιμαλιστικό στυλ, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Είναι γεγονός, ότι στα παιδιά αρέσει να εξερευνούν και να ασχολούνται με κάθε τι που βλέπουν γύρω τους.

Αν διακοσμήσεις με πάρα πολλά αντικείμενα το δωμάτιο του κοριτσιού σου, είναι πιθανό να της δημιουργήσεις υπερένταση, καθώς έχει τόσα πολλά πράγματα να εξετάσει στο δωμάτιο της. Ίσως είναι καλύτερο να αφήσεις αρκετό ελεύθερο χώρο για παιχνίδι στο πάτωμα και να οργανώσεις το γραφείο της, ώστε να έχει πάνω μόνο τα απαραίτητα. Επίσης, μπορείς να προτιμήσεις κλειστά ντουλάπια, αντί για ανοιχτά ράφια, ώστε να τακτοποιούνται τα ρούχα και τα παιχνίδια της σε ένα χώρο, όπου δε φαίνονται. Το δωμάτιο θα μοιάζει πιο αρμονικό και ευρύχωρο, με αποτέλεσμα να λειτουργεί χαλαρωτικά για το κορίτσι σου.

ελεύθερος χώρος στο παιδικό δωμάτιο

Διακόσμησε το χώρο με ένα ιδιαίτερο στοιχείο

Όταν σχεδιάζεις τη διακόσμηση για το παιδικό δωμάτιο, ίσως δεν αρκεί να σκέφτεσαι με τον ίδιο τρόπο, όπως θα σκεφτόσουν για το δικό σου δωμάτιο. Σκέψου με περισσότερη φαντασία, ώστε να φτιάξεις ένα δωμάτιο ξεχωριστό, με άποψη. Όμως, τι ιδιαίτερα στοιχεία μπορείς να τοποθετήσεις; Από τη μια πλευρά, υπάρχει η κλασική, αλλά πάντα αγαπητή ιδέα της κουνουπιέρας πάνω από το κρεβάτι. Ένα όμορφο και διακριτικό τούλι μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στη διακόσμηση του δωματίου και να χαροποιήσει πολύ την κορούλα σου.

Τι άλλο θα ταίριαζε σε μια διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι; Ίσως μια μικρή ινδιάνικη σκηνή/ παιχνίδι, τοποθετημένη στο πάτωμα. Στη σκηνή αυτή θα μπορεί να παίζει μαζί με φίλους της και να αισθάνεται αυτοπεποίθηση, καθώς και ανεξαρτησία. Ειδικά το αίσθημα ανεξαρτησίας που προσφέρει η μικρή σκηνή μπορεί να είναι πολύ σημαντικό για τη διάθεση της, ενώ το περιβάλλον παραμένει και πλήρως ελεγχόμενο από σένα! Τέτοιου είδους στοιχεία μπορούν να αναβαθμίσουν πάρα πολύ τη διακόσμηση του δωματίου, αν και δε συστήνεται να βάλεις πάνω από ένα, καθώς ο χώρος μπορεί να αποκτήσει μεγάλο οπτικό “θόρυβο”.

κουνουπιέρα σε παιδικό κρεβάτι

Οργάνωσε αποτελεσματικά το γραφείο της

Καθώς η μικρή σου μεγαλώνει και ξεκινά το σχολείο, ξεκινούν και οι νέες της υποχρεώσεις. Πλέον, το έπιπλο γραφείου στο δωμάτιο της δε χρησιμεύει μόνο στο να κάθεται και να ζωγραφίζει. Αντιθέτως, πρέπει να μελετήσει τα μαθήματα της και για το λόγο αυτό χρειάζεται ένα περιβάλλον που την εμπνέει και δεν αποσπά την προσοχή της. Για το λόγο αυτό, πρέπει να προσέξεις πολύ ως προς την επιλογή των σωστών επίπλων γραφείου, αλλά και ως προς τον τρόπο οργάνωσης. Για παράδειγμα, ένα γραφείο σε ροζ και φούξια αποχρώσεις μπορεί να μοιάζει πολύ όμορφο και κοριτσίστικο, αλλά δεν είναι λειτουργικό.

Τα χρώματα του γραφείου πρέπει να είναι ουδέτερα, ώστε να μην αποσπούν την προσοχή του κοριτσιού από το διάβασμα. Όσο για την οργάνωση, η κεντρική ιδέα είναι να μην τοποθετείς στο γραφείο αντικείμενα που δεν ανήκουν εκεί. Με άλλα λόγια, ίσως δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετείς πάνω στο γραφείο παιχνίδια της κόρης σου, ώστε να μοιάζει πιο όμορφο. Το γραφείο της πρέπει να έχει μόνο τα απαραίτητα, όπως γραφική ύλη, έτσι ώστε να εξυπηρετεί τον πρακτικό σκοπό του. Μεγαλώνοντας, θα μπορεί να αποφασίσει μόνη της αν θέλει να διαμορφώσει διαφορετικά το χώρο όπου μελετά.

παιδικό γραφείο

Ελπίζουμε να έμαθες όσα χρειάζεσαι για να σχεδιάσεις τη διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι! Για όποια εργασία χρειαστείς, θα είμαστε στο πλευρό σου. Καταχώρησε την εργασία σου εντελώς δωρεάν και πάρε προσφορές από τους έμπειρους και αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας μας για να διαμορφώσεις το πιο ονειρεμένο παιδικό δωμάτιο!

The post Διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι: 5+1 συμβουλές της επιτυχίας! appeared first on Douleutaras.gr Blog.This post first appeared on Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι, please read the originial post: here

Share the post

Διακόσμηση παιδικού δωματίου για κορίτσι: 5+1 συμβουλές της επιτυχίας!

×

Subscribe to Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×