Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Aksesori Kereta Yang Meningkatkan Gaya Kereta

Tags: kereta

Aksesori Kereta boleh dikategorikan ke dalam dua kategori, iaitu aksesori tambahan (add-ons) dan aksesori dalaman/luaran. Aksesori tambahan boleh meningkatkan prestasi kereta manakala aksesori dalaman/luaran dapat meningkatkan penampilan dan kenyamanan kereta. Sekarang, mari kita semak beberapa aksesori kereta yang anda boleh mempertimbangkan untuk pasang atas kereta anda.

Pembalut atau Sarung Kereta
Ini adalah salah satu aksesori kereta di mana banyak pemilik kereta mendapatinya amat menarik. Sarung kereta membantu anda untuk mengatasi kemasan kereta. Anda boleh dapat manfaat dengan membeli penutup kereta, walaupun anda mempunyai garaj untuk kereta anda. Ia adalah selamat untuk melindungi kereta anda dari matahari, hujan, pencemaran atau ais, sekiranya anda berhenti kereta di luar tempat tanpa sebarang perlindungan.

Pemberish Vakum Kereta (Car Vacuum Cleaner)
Mahu memastikan kereta anda sentiasa dalam kelihatan yang terbaik? Jika jawapan adalah “Ya”, maka anda mungkin mahu membeli satu pembersih vakum kereta. Vakum kereta biasa yang anda dapat adalah mudah alih dan bersaiz kecil. Vakum ini direka untuk digunakan di dalam kereta dan amat berkesan untuk membersihkan tempat letak kaki, tempat duduk dan juga papan pemuka. Apa yang paling penting adalah alat elektrik ini boleh dipakai dengan menyambungkannya ke tempat pemetik api untuk berfungsi.

Gajet Pemegang Smartphone
Anda boleh memilih sama ada membeli satu gajet pemegang cermin atau pemegang telefon bimbit supaya anda boleh duduk dan memandu kereta tanpa perlu risau di mana telefon bimbit jatuh ke mana. Juga sekarang hampir semua orang pun pakainya dengan pasang Google Map atau Waze atas telefon dengan menggunakannya untuk tunjuk jalan. Hari ini, semua orang juga pakai pengecas mudah alih yang dimasukkan ke dalam tempat pemetik api yang memudahkan anda meletakkan telefon di sana dan ia akan caj secara automatik.

Badan Kereta Lanjutan (Body Add-on)
Orang yang suka kereta mereka kelihatan canggih boleh melakukan banyak perkara untuk meningkatkan mutu badan kereta mereka. Anda boleh menggunakan cat yang berbeza, pelekat, dan kerja-kerja berkenaan untuk memberikan sentuhan peribadi kepada kereta anda.

Dash Trim
Pemasa papan pemuka adalah jenis aksesori kereta baru yang memberikan perubahan ke papan pemuka kereta anda. Bagi syarikat-syarikat automobil yang lain, terdapat juga dash trim yang berlainan. Sebagai contoh, untuk kereta dari Syarikat Honda, dash trim akan berubah dari kereta BMW. Dash trim ini boleh didapati dalam pelbagai warna seperti warna merah, coklat, tan, kuning dan banyak lagi. Ia melindungi papan pemuka kenderaan anda di bawah sinaran matahari dan mencegah retak.

Kamera CCTV
Kamera CCTV yang terbaik dan paling berguna mempunyai sensor GPS dan G-force. Ini membolehkan gajet ini mencatat lokasi, kelajuan dan G-force yang terlibat dalam sebarang kejadian atau perlanggaran. Dengan menggunakan sensor pada gajet itu, ia akan dikonfigurasikan untuk merakam pada masa kejadian seperti brek tajam, kereta tiba-tiba berjalan atau perlanggaran.

Maklumat yang dikumpulkan oleh kamera dan perakam tarikh dimuat turun ke komputer dengan menggunakan Apps yang dibekalkan. Data boleh disimpan jika diperlukan tetapi hanya dalam kes kejadian atau aduan. Data dan video ditangkap digunakan sebagai bukti oleh syarikat insuran untuk mengelakkan penipuan.

Karpet Kereta (Car Mat)
Karpet kereta digunakan untuk melindungi lantai kereta dan untuk menunjukkan keperibadian pemilik kereta itu. Apabila anda membeli karpet untuk kereta anda, anda perlu pastikan mereka diperbuat daripada material yang baik supaya mereka akan bertahan lama. Karpet kereta yang berkualiti akan menjamin kegunaan dan keselamatan anda.

Karpet kereta yang berkualiti mempunyai jahitan pinggiran yang baik. Ia boleh menjejaskan cuaca yang menjengkelkan. Pergelangan mungkin datang dalam pelbagai gaya dan warna. Memilih tikar atau karpet kereta dengan kualiti yang baik dan sepadan dengan gaya kereta anda akan memenuhi kehendak dan kepuasan hati anda. Terdapati inovasi sekarang untuk karpet kereta di mana ada syarikat yang mengeluarkan karpet kulit PU (Polyurethane) dapat memastikan pelanggan mereka mendapat aksesori kereta untuk tapak yang berkualiti. Jadi, karpet sekarang bukan juga untuk keperluaan kebersihan dan keselamatan, ia juga menjadi sesuatu aksesori yang boleh meningkatkan kemewahan sesebuah kereta juga.

The post Aksesori Kereta Yang Meningkatkan Gaya Kereta appeared first on ERATUKU.This post first appeared on Eratuku, please read the originial post: here

Share the post

Aksesori Kereta Yang Meningkatkan Gaya Kereta

×

Subscribe to Eratuku

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×