Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

[Novi album] Proslavljeni violinista Nemanja Radulović objavio svoj deseti album! Inbox x

Kako je i sam Nemanja objasnio, za njega je sve na ovom izdanju bajka – repertoar, muzičari, mesta na kojima su snimali, svi ljudi koji su radili na ovom projektu. Na izdanju su dela jermenskog kompozitora Hačaturjana, kao i “Šeherezada” u sjajnom aranžmanu Aleksandra Sedlara. Inače, tu verziju je beogradska publika imala priliku ekskluzivno da čuje početkom godine na Kolarcu.

“Ova verzija je veoma dragocena za mene zbog radnog procesa sa Sedlarom i “Double Sens-om”. Svih 16 muzičara bili su uključeni i vrlo kreativni sa idejama. Sedlar je kompozitor, aranžer, ali i perkusionista na ovom albumu. Njegov način stvaranja muzike je bezvremenski, inteligentan, pun života, bez granica. Na albumu su još dva njegova dela, u orijentalnom i tradicionalnom stilu: “Savčo 3” i “Turska”, izjavio je Nemanja.

Preuzmi, slušaj i dodaj “Baïka” na svoje plejliste!

“Album se zove “Baïka”, baš na našem jeziku, zato što za mene bajka ima više značenja – to je priča, imaginacija, saradnja sa ljudima koje poštujem i koje volim. A i sama muzika je bajkovita! Hačaturjanov koncert apsolutno može da se stavi u neku dečju priču ili da se napravi film sa tom muzikom. Sećam se da sam u detinjstvu voleo da gledam ruske bajke, koje su se emitovale na RTS-u. Sećam se “Snežne kraljice“, prokomentarisao je Nemanja.

Izdanje “Baïka“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer i Google Play, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: klikThis post first appeared on Beauty, Lifestyle, Fashion, Books, please read the originial post: here

Share the post

[Novi album] Proslavljeni violinista Nemanja Radulović objavio svoj deseti album! Inbox x

×

Subscribe to Beauty, Lifestyle, Fashion, Books

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×