Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Djeca s poremecajem starenja: Ne moze u skolu jer njegovo lice plasi drugu djecu!!

Djeca sa naboranom kožom zvana ‘Benjamin Button’, pate od vrlo rijetkog poremećaja koji ih čini godinama starijim.

Stravičan poremećaj od kojeg pati sestra i brat u Indiji – izgledaju kao starci jer im koža tako izgleda kao u filmu Brad Pitta – Benjamin Button.

Cetvero-godisnji Bayeid Hossain pati od progerije, zrtva je poremecaja preranog starenja – svi ga zovu ´starac´

Sedmogodišnja Anjali Kumari i njen brat Keshav Kumar, 18 mjeseci star, trpe bolove u zglobovima, natečeno lice i naboranu kožu koju uzrokuje rijedak poremećaj za kojeg su rekli doktori da nema lijeka.

Pored zdravstvenih problema, brat i sestra pate od zadirkivanja javnosti na njihov izgled. Sanjaju da izgledaju kao druga djeca svog uzrasta, ali za njihovu bolest lijek ne postoji.

Sestra i brat pate od progerije!

Djevojčica Anjali je izjavila za MailOnline, da u školi trpi uvrede i ismijavanje djece, nazivajući je imenima kao budhiya (starica), bandariya (majmun), Amma (baka), ili Hanuman (hinduistički majmun gospodar) i to je vrlo nervira.

Žali za roditeljima koji se nadaju da će jednog dana ozdraviti i da je tužna zbog njih i obitelji koji pate i osjećaju se jako neugodno zbog njihovog izgleda.
Njena najveća želja je za lijekom koji bi je oslobodio od bolesti zbog koje pati i koja joj ne dozvoljava slobodan i normalan život.

Brat i sestra pate od rijetkog oblika progerije kao i bolesti koja se zove Cutis Laxa, za koju doktori u Indiji kažu da je neizlječiva.

Roditelji Shatrughan Rajak, 40 i supruga Rinki Devi, 35, kažu da je srceparajuća činjenica da se izliječiti ne mogu a ljudi u zajednici ih zezaju.

Njihovo stanje je slično priči iz filma ‘Benjamin Button’ u kojem glumi Brad Pitt ulogu djeteta rođenog kao starac i uzrasta obrnuto, sve mlađe tokom njegovog rasta u filmu.

PROGERIA – Poremećaj kože koji uzrokuje dječiju kožu da stari ranije, tako brzo da rijetko prežive 13 godina. Poznata još kao Hutchinson-Gilford progerija sindrom (HGPS), kako kožu tako i dječije tijelo čini ubrzano starijim.

Većina djece sa stanjem – koji pogađa samo jedan u svakih 4 miliona poroda u svijetu – ne žive više od 13 godina.

The post Djeca s poremecajem starenja: Ne moze u Skolu Jer Njegovo lice plasi drugu djecu!! appeared first on Najčudnije priče svijeta.This post first appeared on Sadrzaj- Najcudnije Price Iz Svijeta, please read the originial post: here

Share the post

Djeca s poremecajem starenja: Ne moze u skolu jer njegovo lice plasi drugu djecu!!

×

Subscribe to Sadrzaj- Najcudnije Price Iz Svijeta

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×