Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Локализиран е пожарът на българо-турската граница

gorski_pojar_gori

Локализиран е пожарът в района на боляровските села Малко Шарково и Ситово. Борбата с огъня е продължила през цялата нощ. Това съобщи говорителят на ОД на МВР в Ямбол Татяна Павлова, цитирана от БНТ. Рано сутринта в гасенето на пожара са се включили шест противопожарни автомобила от Болярово, Елхово и Стралджа, тежка верижна техника, както и военнослужещи със специализирани машини от ямболско формирование.

За потушаването на огъня от Държавното горско стопанство в Елхово са изпратени 60 служители с противопожарна техника. Както съобщихме, огънят възникна вчера в ранния следобед и поради силния вятър до вечерта обхвана около 450 декара горски насаждения, сухи треви и храсти, както и 500 декара стърнища.

Огънят се е разпространил в труднодостъпен район в близост до границата с Турция, където редовно възникват пожари през лятото, каза директорът на Горското стопанство в Елхово Станимир Сотиров.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Локализиран е пожарът на българо-турската граница

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×