Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Възрастна жена от Благоевград стана поредната жертва на телефонни измамници

dve-jeni-stanaha-jertva-telefonna-izmama10511Около 18:10 часа на 08.05.2016г. в 01 РУ-Благоевград е получено съобщение от 70-годишна жена от гр.Благоевград за това, че около 16:00 часа на същата дата е получила обаждане на домашния й телефон, като непознат за нея мъж, който се представил за полицейски служител, я въвел в заблуждение че ще помогне за залавяне на телефонни измамници, като остави пакет с пари и златни накити до контейнер за смет. Жената е оставила на въпросното място торбичка със сумата от около 3 000 лв. и златни накити, чиято стойност е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.
ОД на МВР-Благоевград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение с цел получаване на парични суми.
За предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни (име, ЕГН или адрес) или банкови сметки е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел. 112 (избира се безплатно).This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Възрастна жена от Благоевград стана поредната жертва на телефонни измамници

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×