Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Бракониер затвори пътя за Ковачевица с отрязани дървета

Tags: rdquo ndash
архив
архив

Пътят за архитектурния резерват Ковачевица се оказа затрупан с отсечени дървета в събота сутринта. Сигнал за затвореното с дървен материал шосе е подаден към 06,00 часа от туристи, които пътували към селището. В държавно горско стопанство – Гърмен е съобщено за проблема малко след 07,30 часа. Веднага на мястото на бракониерската сеч – между селата Горно Дряново и Ковачевица, са пристигнали две бригади на горското, които за половин час са разчистили пътната отсечка от падналите дървета и са възстановили нормалното движение на моторни превозни средства и в двете посоки. Полицейски служители също са направили оглед.

„Отрязани с моторен трион са 14 дървета вида „Черен бор”, които са на възраст 40-50 години. Един човек може да го направи за 20 минути с моторна резачка. Щетата не е голяма – 4-5 кубика дървен материал. В случая не става въпрос за типична бракониерска сеч с цел кражба на дървен материал. А за някаква показна демонстрация, насочена срещу горските служители. Никой нарушител няма да тръгне да реже дърва до населено място и на метри от път”, коментираха от Държавно горско стопанство – Гърмен, цитирани от „Стандарт”.

Горските са маркирали незаконно отсечената дървесина с червена боя и са я конфискували. Съхраняват я в двора на административната сграда на ДГС – Гърмен. По случая ще бъде образувано досъдебно производство.This post first appeared on Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр, please read the originial post: here

Share the post

Бракониер затвори пътя за Ковачевица с отрязани дървета

×

Subscribe to Blagoevgrad.eu – Новини Благоевгр

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×